Ce este mai putin daunator pentru sanatate, margarina sau untul? In timp ce unii specialisti sustin ca margarina poate inlocui untul cel bogat in calorii, altii sustin ca "varianta de rezerva" este mai daunatoare, din cauza conservantilor pe care-i contine. Untul este foarte bogat in calorii. Consumat in exces, poate dauna sanatatii, in special inimii. Margarina candideaza la "postul" de inlocuitor, insa modul de preparare a starnit controverse in randul medicilor: unii sustin ca untul e mai bun decat margarina, in timp ce altii vorbesc despre continut ridicat de colesterol, dar si al conservantilor si aditivilor alimentari pe care-i contine. Untul colecteaza grasimea din laptele de vaca, oaie sau bivolita si are 82% grasimi. Colesterolul si grasimile saturate pot afecta vasele de sange, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cand trebuie sa te ingrijoreze ganglionii inflamati. Cu totii am avut, cel putin o data in viata, ganglionii gatului mariti, dar numai pentru o perioada scurta. Daca inflamatia persista sau daca obervi ca, in timp, s-au mai umflat si alte zone ale corpului, trebuie sa mergi de urgenta la medic, fiindca poate fi vorba despre o forma de cancer al sangelui. Din nu se stie clar ce motiv, peste un milion de oameni din lumea intreaga sufera de o forma de limfom malign, cel mai frecvent cancer al sangelui si al organelor inrudite - maduva, ganglioni etc. In Romania, potrivit statisticilor Globocan, in fiecare an apar 1.392 de cazuri noi de limfom non-Hodgkin (cea mai frecventa forma de limfom) si 242 de cazuri noi de limfom Hodgkin, anuntaAdevarul.

Privitul excesiv la televizor poate fi periculos. Micul ecran, desi pare inofensiv, este la fel de daunator precum fumatul sau obezitatea si ne poate distruge sanatatea din cauza inactivitatii si a mancatului nesanatos. Afla la ce boli te expui daca te uiti excesiv la tv. Depresie. Lumina artificiala emisa de aparat, asa-numita "lumina albastra", poate modifica buna-dispozitie si duce la simptome similare cu cele ale depresiei. Insomnie. Dovezile ca privitul la televizor este legat de problemele de somn sunt din ce in ce mai multe. Si nu doar pentru ca stam tarziu in fata micilor ecrane: lumina artificiala este un stimul care, mental, te face sa tot amani momentul cand sa inchizi televizorul. Lumina poate suprima secretia melatoninei, hormonul somnului, creand dezechilibre. Propune-ti sa inchizi televizorul cu o ora inainte de a merge la culcare, informeazaLibertatea.

Nucile si semintele, alimente minune. Dintr-o balanta alimentara echilibrata nu trebuie sa lipseasca semintele oleaginoase, aliate de pret pentru organismul tau. Aceasta e concluzia multor studii de specialitate. Afla din revista "Click! pentru femei" care sunt beneficiile acestora. Principalul depozit nutritional al acestor alimente este uleiul lor, de departe una dintre cele mai bogate surse vegetale de proteine, acizi grasi esentiali, vitamine si minerale. In plus, gratie indicelui glicemic scazut, nucile si semintele contribuie la mentinerea satietatii, fiind recomandate chiar si in diete, dar cu ponderatie! Consumata cu moderatie, aceasta categorie de alimente este perfecta pentru starea ta generala de sanatate! Ai grija, totusi, deoarece bogatia de uleiuri naturale indica si un numar mare de calorii, deci un consum peste medie va atrage dupa sine kilogramele nedorite, scrieClick.

Top cinci alimente care tin bolile de inima la distanta. Pentru a preveni bolile cardiovasculare, care reprezinta principala cauza de mortalitate la romani, mentinerea sanatatii inimii este esentiala. Pe langa miscare, renuntarea la fumat si reducerea stresului, alimentatia joaca un rol major in protejarea inimii, alimente precum afinele, somonul, soia si spanacul fiind in topul celor mai bune produse. Fructele, frunzele, ceaiurile si sucurile de afine sunt o sursa bogata de vitamine A, C si nutrienti care protejeaza organismul de boli de inima. Afinele contin antocianina, substanta care impiedica depunerea colesterolului pe vasele de sange, formarea cheagurilor de sange in artere si previne cresterea tensiunii. "Afinele care se gasesc la noi in tara sunt 'fructele naturii', adica sunt salbatice, nu au ingrasaminte si pesticide", spune medicul Corina Zugravu, anuntaDoctorulZilei.ro.

Neplacerile dentare ce apar la varsta a treia. Varsta a treia nu e o varsta usoara si orice boala de care suferi antreneaza dupa ea o multime de alte afectiuni. Printre aceste probleme se numara si afectiunile dentare. E bine sa le tratezi chiar de la inceput deoarece o simpla infectie la un dinte poate duce la gave probleme cardiace. Iata ce trebuie sa stii si cum tratezi problemele dentare de la aceasta varsta. Anumite medicamente pot impiedica glandele salivare sa functioneze normal si de aici uscaciunea gurii. Daca suferi de anumite boli cum sunt hipertensiunea, diabetul, artrita reumatoida si fibroza chistica atunci poti sa stii ca unul dintre simptome este si cel de gura uscata. In acest caz, medicul dentist este singurul care iti poate recomanda anumite medicamente sau remedii care stimuleaza glandele salivare, informeazaAdevarul.