Studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorului. Ce contine berea cu fructe. Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania InfoCons a realizat in iulie-august 2013 un studiu pe etichetele produselor de tip bere cu continut de fruct ce se regasesc pe piata romaneasca. Mentionam ca produsele au fost cumparate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons din supermarket-urile de pe teritoriul tarii. Au fost analizate 23 de produse tip bere cu continut de fruct si au reiesit urmatoarele..., scrie StirileProTv.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Femeile plinute au un risc major de cancer uterin. Dieta, sportul si cafeaua ar putea fi de ajutor. Aproape jumatate din cazurile de cancer uterin sau endometrial ar putea fi prevenite daca femeile s-ar mentine in forma prin exercitii fizice, dieta echilibrata si consumul de cafea, arata un studiu britanic. Daca la inceputul secolului al XX-lea cancerul genital feminin a fost dominat de tumorile la nivelul colului uterin, boala maligna a endometrului, cu o incidenta in continua crestere in ultimele decenii, tinde sa devina cea mai frecventa forma de cancer al tractului genital feminin, scrie Adevarul.

O noua teorie a conspiratiei despre vaccinuri. Ce au ascuns timp de 30 de ani autoritatile. Informatii publicate recent de un medic britanic arunca in aer industria vaccinurilor. Oficialii britanici ar fi ascuns timp de 30 de ani informatii despre efecte adverse si contraindicatii. Medicii romani desfiinteaza ipoteza. Un studiu publicat de medicul Lucija Tomljenovic, profesor la Universitatea British Columbia, alimenteaza controversele legate de vaccinuri. Medicul publica o serie de transcripturi oficiale care au fost tinute secrete timp de 30 de ani, din care reiese ca autoritatile britanice din domeniu au ascuns cu buna stiinta adevarul despre reactii adverse si contraindicatii, pentru a proteja campaniile de imunizare, scrie EVZ.

Cinci mituri despre durerile de spate, demolate de specialisti. Opt din zece adulti risca sa aiba, de-a lungul vietii, probleme cu spatele. Durerile in aceasta zona a corpului sunt printre cele mai frecvente motive pentru care oamenii merg la medic, arata studiile. Pe cat de intalnite sunt durerile coloanei vertebrale, pe atat de numeroase sunt miturile despre ele. Medicii detalieaza ce informatii sa credeti si ce sa ignorati despre acest subiect. 1. Stati drept pe scaun pentru a preveni durerile. Recomandarea nu e agreata de medici, scrie Doctorul zilei.

Ce semnale iti transmite corpul in sarcina. Astepti un copil - ce fericire! Invata sa deosebesti micile neplaceri - care apar, inevitabil, pe parcusul celor noua luni - de alarmele care ar trebui sa te trimita direct la doctor. Iata cateva din situatiile care te avertizeaza ca trebuie sa iei masuri. Temerile te napadesc atunci cand astepti un copil. Zeci de intrebari legate de evolutia sarcinii iti umbresc cele mai frumoase momente ale zilei si te tin treaza noaptea. Nu exagera cu gandurile negre, dar fii atenta si urmareste semnalele pe care ti le trimite corpul tau, scrie Adevarul.

Ce lipsuri ale organismului tradeaza poftele aparute din senin. Pofta exagerata de mancare este cauzata, de regula, de o gestionare gresita a consumului de alimente. "Supraconsumul de produse industriale, bogate in zaharuri si grasimi, face ca hormonul care da senzatia de satietate sa ramana permanent activ, inducand foamea continua. Acest lucru este determinat de fluctuatiile greutatii, adoptarea unui program de masa haotic, dar si de stresul psihic", explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Selectia alimentara se face si dupa cum sunt ambalate alimentele, gust, culoare etc, scrie Doctorul zilei.

Tinem cont de termenul de valabilitate? Pentru a-si vinde marfa inainte de expirarea termenului de valabilitate, supermarketurile o imbraca in pachete de nerefuzat: baxuri intregi la un pret cu 50% mai mic, 2,3, 4 produse la pret de 1. Astfel, magazinul "scapa" pe bani frumosi de alimente aflate in ultima etapa de valabilitate. Altfel, comerciantul ar fi obligat legal sa le distruga pe cheltuiala proprie. Accepti promotia? Atunci te alegi cu mai multe produse decat ai putea consuma pana la expirarea termenului limita, scrie Click.

Sa fie acesta vaccinul care distruge HIV-ul? O noua abordare medicala ar putea salva mii de vieti. Un vaccin creat pentru a actiona impotriva Virusului Imunodeficientei Simiene, care afecteaza primatele non-umane si care este echivalentul virusului HIV, pare sa fie un succes. O cercetare publicata in Nature indica faptul ca maimutele vaccinate isi pot elimina infectia cu Virusul Imunodeficientei Simiene (SIV) din corp. Potrivit raportului, vaccinul s-a dovedit eficient pentru 9 din cele 16 maimute tratate, scrie Descopera.ro.