Testele genetice care iti arata daca vei face cancer. Multe tipuri de cancer au o componenta ereditara si se pot transmite si peste trei generatii. Analize care se pot face si in Romania arata cine este la risc. Un diagnostic de cancer este de multe ori motivat genetic. Exista insa teste care pot "prezice" cine va face cancer daca are cazuri de acest fel in familie. Specialistii ne explica in ce situatii trebuie sa ne testam, cat costa si in ce constau aceste proceduri, scrie DoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Ce boala ucide anual mai multi oameni decat toate calamitatile naturale. Limfomul non-Hodgkin, cea mai raspandita forma a cancerului limfatic, ucide anual mai multe persoane decat toate catastrofele naturale care se intampla de-a lungul unui an pe intreaga planeta. Aceasta boala este pe cat de agresiva, pe atat de putin cunoscuta. Un raport global arata ca in perioada 1990-2008 aproximativ 34.000 de persoane si-au pierdut viata din cauza inundatiilor, furtunilor, alunecarilor de teren, temperaturilor extreme si incendiilor de padure. Limfomul non - Hodgkin, cea mai raspandita forma a cancerului limfatic, a ucis numai in anul 2008, peste 100.000 de persoane. Medicii specialisti avertizeaza ca simptomele limfomului non - Hodgkin nu sunt specifice, de aceea pacientii trebuie sa incerce sa se informeze despre aceasta boala si sa efectueze anual analize. Septembrie este luna internationala de lupta impotriva limfomului, scrie Romania Libera.

Cum iti "vindeci" copilul de dependenta de internet. Dependenta de internet poate ascunde probleme psihice si in acelasi timp poate avea consecinte grave pe termen lung. Cei mai afectati sunt copiii a caror dezvoltare normala este impiedicata de dependenta de lumea virtuala. Potrivit specialistilor organizatiei Salvati Copiii, exista o legatura stransa intre varsta si dependenta de internet, care face ca ado lescentii, adultii tineri si copiii sa cada mai rapid in aceasta patima. Efectele negative sunt multiple, de la neglijarea indatoririlor scolare pana la desensibilizare, potrivit DoctorulZilei.

Sfaturi pentru barbatii care tin la viata lor sexuala. Care barbat nu-si doreste sa fie activ pe plan sexual cat de mult timp posibil? Daca ai mai multa grija de tine, adica esti atent la ce mananci, faci zilnic efort fizic si tii sub control stresul din viata ta, atunci esti pe drumul cel bun. Iata 7 sfaturi pe care sa le urmezi, daca vrei sa previi aparitia problemelor erectile si sa te bucuri de o viata sexuala de calitate. Integral in Click.

Telefonul sau tableta te ajuta la scoala! Aplicatii utile, ca sa inveti mai usor. Esti elev sau student si ai probleme la unele materii ori ai nevoie de diferite formule sau vrei sa exersezi operatiuni matematice la orice nivel de dificultate? Iata cele mai utile aplicatii pentru smartphone sau tableta care te vor ajuta la matematica, fizica, chimie, istorie sau geografie. Continuarea in Libertatea.

Prea multe dulciuri favorizeaza pilozitatea excesiva. Un studiu realizat de specialistii englezi pe tema consumului in exces de dulciuri atrage atentia iubitoarelor de dulciuri, asupra riscurilor care insotesc acest rasfat. Un consum excesiv de dulciuri favorizeaza aparitia rezistentei la insulina si, indirect, a pilozitatii excesive, sustin oamenii de stiinta londonezi de la Spitalul "Whipps Cross", potrivit Click.