Cinci moduri simple in care poti sa arzi calorii fara sa faci exercitii. Stimularea metabolismului si consumul anumitor alimente sunt arme de baza pentru evitarea ingrasarii Dormi cel putin sapte ore pe noapte, mananca proteine si bea ceai verde, sunt sfaturile nutritionistilor atunci cand vine vorba de combaterea kilogramelor in plus. Privarea de somn nu ne afecteaza doar energia. Ea afecteaza si nivelurile de leptina si grelina, hormonii care regleaza apetitul. Oamenii de stiinta de la universitatile Stanford si Wisconsin au demonstrat ca cei care dorm doar 5 ore pe noapte isi scad nivelul de leptina cu 15,5% si cresc nivelul de grelina cu 14,9%, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce se intampla cand iti trosnesti degetele. Trosnitul degetelor este ceva foarte placut pentru tine si foarte deranjant pentru cei din jur. Dar oare poate cauza artrita, asa cum ne ameninta mama sau bunica pentru a ne face sa incetam? Nu exista nicio dovada stiintifica serioasa care sa spuna ca trosnitul degetelor cauzeaza artrita. Ar putea, insa, afecta functionarea articulatiilor pe termen lung. Articulatiile sunt punctul unde doua (sau mai multe) oase se intalnesc. Ligamentele leaga oasele unul de altul, iar capsula articulara inconjoara totul. Aceasta capsula este plina cu un lubrifiant natural numit lichid sinovial. Atunci cand iti trosnesti degetele, articulatia este "smulsa", largind capsula si fortand "aerul", adica substantele gazoase din lichidul sinovial, sa se "mute" pentru a umple spatiul ramas gol, anuntaAdevarul.

Inhalatiile cu musetel si cimbru te scapa de laringita. Tusesti, esti ragusit (aproape ca nu mai poti vorbi) si ai dureri puternice in zona laringelui? E posibil sa ai laringita. Iata cateva remedii care iti vor fi de ajutor. Cauzele laringitei pot fi: infectia tractului respirator superior, iritarea corzilor vocale, sinuzita, refluxul gastro-esofagian si alergiile. Chiar si vorbitul excesiv, fumul de tigara sau expunerea la noxele din mediul inconjurator duc la disconfort si la iritarea corzilor vocale. In aceste situatii trebuie sa iei urgent urmatoarele masuri: Fa pauze de vorbit, renunta la fumat, fereste-te de variatiile bruste de temperatura. In aceasta perioada trebuie ca hrana sa fie cat mai usoara, astfel, 3-5 zile e indicat sa consumi sucuri din legume si fructe proaspete. Dupa aceasta perioada se trece la un regim de lactate degresate: oua fierte moi si multe vegetale, informeazaLibertatea.

Cum se manifesta si de ce apare alergia la lactate. Durerile de stomac, gazele, balonarea, diareea si senzatia de greata ce apar dupa consumul de lactate sunt principalele semne. Boala este, de fapt, incapacitatea organismului de a digera lactoza, un glucid intalnit in lapte si derivate. Oricine are aceasta problema se confrunta cu dureri abdominale, gaze si balonare, diaree si greata, dupa ce consuma alimentele respective. Contrar credintei populare, intoleranta la lactoza nu e neaparat o afectiune mostenita, ci si una care se poate dezvolta la maturitate. De altfel, cele mai multe cazuri de intoleranta apar in jurul varstei de 20 de ani, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce e mai bine: sa alergi sau sa mergi cu bicicleta? Si alergarile sau, pur si simplu, plimbarile in aer liber, si mersul pe bicicleta sunt forme de miscare ideale pentru a scapa de problemele de sanatate cauzate de sedentarism. Ambele sunt activitati aerobice ritmice care tonifica musculatura si imbunatatesc, in acelasi timp, starea de spirit. Exista, totusi, cateva diferente, care te-ar putea face sa preferi o forma de miscare in defavoarea celeilalte. Alergand arzi, in general, mai multe calorii pe minut decat atunci cand mergi pe bicicleta, spune medicul Hirofumi Tanaka, profesor de chineziologie si directorul Laboratorului de Cercetare a imbatranirii cardiovasculare de la Universitatea din Texas, citat de "The New York Times". O persoana care cantareste 68 de kilograme si alearga vioi, adica face un kilometru in aproximativ 4-5 minute, va arde in jurl de 1.000 de calorii pe ora. Aceeasi persoana care pedaleaza cu o viteza constanta de 25-30 de kilometri la ora va arde numai 850 de calorii intr-o ora. Iar in timpul unei plimbari in aer liber, numarul caloriilor consumate este mult mai mic - umai 360 pe ora, daca mergi cu o viteza de 6 kilometri la ora (1,78 m/s), anuntaAdevarul.

Cum sa previi aparitia pietrelor la rinichi. Colica renala, adica elimineare unei pietre la rinichi, este foarte dureroasa. Din fericire, poate fi prevenita prin dieta. Iata ce masuri trebuie sa iei! Majoritatea pietrelor de la rinichi sunt formate din calciu plus fosfat sau oxalat, minerale care provin din alimentatie si sunt eliminate prin urina. Problemele apar cand, din cauza lipsei de apa, urina devine prea concentrata, iar mineralele se cristalizeaza, formand calculii renali sau "pietrele la rinichi". Pentru ca urina sa fie suficient d ediluata trebuie sa bei zilnic cel putin sase pahare de apa. Studiile au aratat ca persoanele care consuma cel putin un suc din comert pe zi au un risc mai mare de pietre la rinichi. Explicatia: zaharul din sucuri mareste excretia mineralelor in urina, informeazaLibertatea.