​Mustarul, arma anticancer si antidemente. Iata si alte motive pentru care este un condiment-minune.Fie ca il consumati sub forma de seminte pisate sau intregi, fie ca pasta, mustarul este un adevarat aliat in lupta cu durerile de cap, simptomele menopauzei, carentele de vitamine si minerale, aducand chiar si un pic de fericire. "Triptofanul, un aminoacid esential, considerat aminoacidul fericirii (precursor al serotoninei, responsabila de starea de bine a organismului) se gaseste in cantitati importante in semintele de mustar", detaliaza specialistii Puia Negulescu si Gheorghe Mencinicopschi. Chiar daca de multe ori e vazut doar ca un condiment fara cine stie ce valoare, mustarul are beneficii "ascunse". Semintele de mustar contin fitonutrienti ce impiedica dezvoltarea celulelor canceroase si previn aparitia cancerului gastrointestinal, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Visele: pline de intelesuri sau doar un reflex al creierului. Aceasta intrebare i-a fascinat dintotdeauna pe oamenii de stiinta: de unde vine impulsul de a visa? Raspunsul la aceasta intrebare este unul foarte serios, in joc fiind intelegerea imaginilor mentale amuzante, sexuale, inspaimantatoare sau pur si simplu bizare pe care le punem in scena in fiecare noapte. Oare visele sunt generate de partea de sus a creierului, de structurile corticale care ne permit sa rationam, sa simtim, sa actionam si sa tinem minte? Sau poate provin din zona de jos a creierului, unde se coordoneaza functiile de baza ale organismului, cum ar fi respiratia, ritmul cardiac, producerea de saliva si controlul temperaturii? Oare fanteziile subconstiente se nasc "dintr-o gura de aer", dupa cum sustinea Sigmund Freud? Sau poate creierul nostru isi repeta "materia" invatata peste zi si scoate la iveala informatii trecute cu vederea, dupa cum spun oamenii de stiinta, anuntaAdevarul.

De ce toamna suntem mai predispuse la infectiile urinare? Cistita si pielonefrita sunt doua afectiuni cunoscute sub numele generic de infectie urinara, foarte raspandite in randul femeilor. Practic fiecare femeie va avea cel putin o data in viata o infectie urinara. Haideti sa aflam cum se manifesta aceasta mai exact si de ce toamna suntem mai predispuse. Diferenta dintre cistita si pielonefrita este foarte simpla: prima este localizata la nivelul vezicii urinare, iar cealalta la nivelul rinichilor. Femeile sunt cele mai predispuse la infectiile urinare si cum temperaturile scazute constituie unul dintre factorii declansatori, e indicat sa iti protejezi mai ales picioarele. Asa ca daca toamna te ia prin surprindere si te gaseste incaltata in sandale intr-o zi mai racoroasa sau daca mergi desculta pe gresie, este foarte posibil sa dezvolti aceasta afectiune, informeazaLibertatea.

Asa poti tine ridurile la distanta! Multe dintre obiceiurile zilnice, inclusiv cele care ne fac placere, sunt ,,implicate" intr-o anumita masura cand vine vorba de aparitia ridurilor. Citeste randurile urmatoare si afla la ce trucuri poti apela pentru a amana cat mai mult aparitia lor! Somonul, ca si alte specii de peste mai gras, este o sursa bogata de proteine, elemente esentiale pentru ingrijirea si mentinerea elasticitatii pielii. Acizii grasi esentiali din peste ,,hranesc" pielea si intarzie aparitia ridurilor. Studiile in domeniu au aratat ca persoanele care obisnuiesc sa consume peste gras au o piele ferma si hidratata. Trebui sa porti ochelari, dar tot amani momentul, mai ales ca poti face lucrurile simple si fara sa ii tii pe nas. Oboseala oculara poate duce la folosirea intensa a muschilor faciali, la incruntare, ceea ce creste si sansele de aparitie a ridurilor. Ceea ce la inceput pare sa fie o cuta fina la nivelul tenului se poate tranforma intr-un rid adanc. Poarta ochelarii de vedere fie ca citesti o carte, lucrezi la calculator sau te uiti la televizor, scrieClick.

Cat de importanta este exfolierea pielii si cum o puteti realiza acasa. Exfolierea este foarte importanta pentru a avea o piele curata si hidratata. Pielea are un ciclu de regenerare cuprins intre 27-36 de zile, unele celule mor, strabat cele cinci straturi ale epidermei si ajung la suprafata dand pielii un aspect tern. Exfolierea indeparteaza celulele moarte, lasand celulele noi sa ajunga la suprafata, conferind pielii un aspect proaspat si sanatos. "Exfolierea poate fi mecanica si chimica. Exfolierea mecanica este mai des realizata si presupune indepartarea celulelor moarte cu ajutorul unui produs abraziv. In categoria produselor abrazive intra buretii, periile fine, manusile si diferite creme sau geluri care contin particule abrazive", explica Monica Branciu, specialist in cosmetica, anuntaDoctorulZilei.ro.

O cauza frecventa a durerilor de spate este adesea omisa de medici. Dupa ce mai multi medici din orasul natal nu au reusit sa-i identifice cauza durerilor persistente de spate, un american de peste 50 de ani a cautat in toata lumea un specialist care sa poata sa-i puna un diagnostic precis. A descoperit ca sufera de o problema deloc rara, dar care adeseori le scapa medicilor: disfunctia articulatiei sacroiliace. De cele mai multe ori, cand o persoana cu dureri de spate persistente merge la medic sa investigheze cauza, medicii cauta eventuale probleme la nivelul coloanei vertebrale, musculaturii spatelui sau nervilor spinali. Aceasta a fost si problema lui Tom, un barbat de 50 de ani din SUA, povestita de medicul Nick Shamie, seful sectiei de chirurgie ortopedica si spinala de la Centrul Medical "Ronald Reagan" UCLA, informeazaAdevarul.