Cinci exercitii recomandate femeilor insarcinate. Exercitiile fizice in timpul sarcinii iti dau energie, iti intaresc muschii, te scapa de insomnie si scad riscul aparitiei complicatiilor. In plus, starea ta de spirit se va imbunatati semnificativ, potrivit unui studiu recent publicat in jurnalul Psychology & Health. Multe cercetari au demonstrat ca activitatea fizica are un impact pozitiv si asupra fatului. Colegiul American de Ginecologie si Obstrtica recomanda 30 de minute de exercitii moderate pe zi, insa trebuie sa primesti acordul medicului inainte sa incepi un program de exercitii. Exista mai multe stiluri de Yoga, unele mai complexe si mai solicitante decat altele. Pentru femeile insarcinate Yoga Hatha (prenatala) este cea mai recomandata, pentru ca presupune miscari blande si posturi usoare si adaptate conditiei lor. Yoga prenatala este unul dintre cele mai avantajoase moduri de a te relaxa in sarcina, dar si de a-ti pregati organismul pentru nastere, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Zece feluri in care poti sa traiesti pana la 100 de ani. Speranta de viata este, acum, mai mare ca oricand. Cei nascuti in 2013 vor trai cu aproape patru ani mai mult decat cei nascuti in urma cu 20 de ani, spune un studiu. Insa nimeni nu garanteaza si calitatea celor patru ani. Sa reusesti sa depasesti 100 de ani tine de genetica, de istoricul medical si chiar de obiceiurile parintilor si bunicilor. Insa, ceva-ceva tot poti face ca sa traiesti pana la 100 de ani. Ca sa atingi si poate chiar sa depasesti suta de ani este necesara imbunatatirea stilului de viata. "Huffington Post" ne ofera ponturi pentru o viata mai lunga si mai fericita. Exista anumite caracteristici comune celor care au depasit centenarul. Una dintre ele este rasul, sustine un studiu din 2012 realizat pe 243 de oameni care au trecut de varsta de 100 de ani. Ei considerau rasul ca fiind o parte importanta din viata. Oamenii fericiti au o rata a mortalitatii cu 3,6% mai mica fata de cei care sunt mai des tristi decat binedispusi, spune un studiu din 2011, anuntaAdevarul.

Tratamente naturale pentru ulcer si gastrita. Toamna se inmultesc crizele de ulcer... Din pacate, cei in cauza stiu. Dar poate este mai putin cunoscut faptul ca bacteria Helicobacter pylori ar putea fi responsabila de aceasta problema. Daca ai simptome cum ar fi dureri sau arsuri stomacale, greata sau voma frecventa, balonare, ar fi bine sa testezi daca nu esti infectata cu Helicobacter pylori. Vorbeste cu medicul tau pentru analiza medicala. Daca ti se confirma temerea, exista si tratamente naturiste care te pot ajuta sa o elimini din organism. Terapia anti H. pylori diminueaza foarte mult riscul de recidiva sau de hemoragii ale ulcerului gastric si duodenal si grabeste vindecarea, informeazaLibertatea.

Ghimbirul si proprietatile sale miraculoase. Ghimbirul creste in regiunile tropicale, precum Africa, India si sudul Asiei, este o planta perena, cu rizom aromatic, bogat in uleiuri eterice. In ayurveda, medicina traditionala indiana, ghimbirul are statut de medicament. Asta pentru ca acest condiment-minune a dovedit ca are numeroase beneficii pentru sistemul digestiv si s-a aratat de folos in tratarea a numeroase probleme ale organismului. In medicina ayurvedica, ghimbirul e considerat ca fiind planta echilibrului. Acesta reduce simptomele racelii si scade temperatura corporala. Un remediu de neinlocuit, cu rol de protejare a digestiei si cu importante proprietati antibiotice, il constituie bautura realizata din ghimbir, lamaie si miere. Pentru a o obtine folositi ghimbir pisat, pe care il lasati sa fiarba putin, dupa care il acoperiti timp de 15 minute, iar la final agaugati mierea si lamaia, scrieDoctorulZilei.ro.

16 superalimente din toata lumea. Bucataria internationala iti da posibilitatea sa descoperi arome noi pe care le poti incorpora in dieta zilnica. Insa trebuie sa te asiguri si ca aceste alimente sunt sanatoase. "Huffington Post" a creat o lista a celor mai sanatoase alimente numai bune pentru a va condimenta dieta. Turmericul este primul condiment care se regaseste in curry-ul indian. O singura lingura de turmeric pisat contine 16% din necesarul de fier dintr-o zi. Este o sursa excelenta de vitamina A si B6. Extractul din acest condiment contine curcumin, care are proprietati antioxidante si antiinflamatorii. Turmericul poate preveni atacurile de cord, poate imbunatati efectele chimioterapiei la pacientii care sufera de cancer la san si poate incetini inmultirea celulelor canceroase aparute la nivelul capului si gatului. Integral peAdevarul.ro.