Avertizarea medicilor: Fructele sunt "otravitoare" sub forma de suc. Mancati-le intregi. Ideea de a concentra intr-un pahar tot ce-i mai bun din fructe suna tentant, insa nu este neaparat sanatos, atrag atentia specialistii internationali, alarmati de popularitatea detoxiefierilor pe baza de sucuri naturale. Dovada ca fructul "baut" se transforma in otrava pura pentru organism este studiul publicat luna trecuta de cercetatorii Scolii de Sanatate Publica a Universitatii Harvard. Acestia au analizat datele stranse de-a lungul a doua decenii de la circa 200.000 de pacienti si au ajuns la concluzia ca in timp ce fructele consumate ca atare scad cu pana la 23% riscul de diabet de tip 2, sucul de fructe creste intr-un procent similar posibilitatea aparitiei acestei boli, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

15 lucruri pe care nu le stii despre unghii. In afara de lucrurile obisnuite pe care le facem pentru unghiile noastre, cum ar fi pastrarea lor curate, o manichiura si poate chiar si o crema pentru intarirea lor, nu stim foarte multe despre ele. Insa unghiile sunt mai complicate decat credem. Unghiile inseamna mai mult decat ce se vede la suprafata. "Patul unghiei, adica partea tare a unghiei, creste din matrice, din radacina, intr-o forma ce seamana cu valurile marii. Portiunea alba de la baza unghiei, cea care este vizibila mai ales la unghiile degetelor mari, se numeste semiluna. Acesta este capatul radacinii care se vede", spune medicul Jessica Krant, doctor in dermatologie de la centrul medical Suny din New York, SUA. Pe langa anatomia unghiei mai sunt destul de multe lucruri pe care nu le stim si pe care "Huffington Post" le-a adunat intr-o lista extrem de interesanta, anuntaAdevarul.

Veste senzationala despre pilula de a doua zi. Miliarde de femei vor fi foarte fericite. Sexul va fi altfel odata cu aceasta stire venita dinspre lumea cercetatorilor care anunta inventarea pilulei contraceptive ce poate fi luata chiar si la o luna distanta dupa un contact sexual neprotejat. sor, usor, pilula de a doua zi risca sa devina istorie, pentru ca locul ei este serios amenintat de pilula ce poate fi administrata chiar si dupa o luna. Totul este posbil pentru ca oamenii de stiinta din New York si din Suedia au conceput o pastiluta ce poate fi luata la o luna dupa contactul sexual neprotejat, conform Daily Mail. Pilula poate intrerupe dezvoltarea unei sarcini nedorite chiar si la o luna de la fecundarea ovulului de catre spermatozoid, informeazaLibertatea.

Mersul la sala ingrasa. Iata de ce. Un sfert dintre cei care se apuca de exercitii se ingrasa, potrivit unui nou studiu. Motivul: dupa antrenament multi au obiceiul sa se rasfete cu o gustare bogata in calorii. Studiul a scos la iveala ca 39% dintre incepatori nu ard mai mult de 300 in timpul unui atrenament la sala si sfarsesc prin a se ingrasa daca au obiceiul sa manance dupa antrenament ceva hipercaloric. Expertii au chestionat 1000 de persoane care merg la sala de sport si au descoperit ca 26% s-au ingrasat de cand au inceput sa mearga la sala, 49% au spus ca greutatea lor a ramas neschimbata si doar 27% au spus ca au slabit, scrieDoctorulZilei.ro.

Somnul de dupa-amiaza ajuta copiii sa invete mai bine. Copiii care dorm cel putin o ora dupa pranz invata mai bine deoarece somnul le impulsioneaza celulele cerebrale, sustine un studiu. Somnul de dupa-amiaza pare sa ajute copiii cu varsta cuprinsa intre trei si cinci ani sa tina minte mai bine lectiile de la gradinita, conform unui studiu facut de Universitatea din Massachusetts, SUA. Cercetatorii au analizat obiceiurile si capacitatile de invatare a 40 de copii si au observat ca beneficiile somnului de pranz tin tot restul zilei si persista chiar si in ziua urmatoare, noteaza BBC. Dupa somnul de pranz, copiii si-au amintit cu 10% mai multe informatii atunci cand au fost testati despre activitatea lor de la gradinita, in comparatie cu zilele in care refuzau sa doarma la pranz. O monitorizare atenta a copiilor dezvaluit si ce fel de procese mintale intra in functiune atunci cand se doarme dupa-amiaza. In timpul somnului, copiilor le crestea activitatea cerebrala in regiuni asociate cu invatarea si cu integrarea informatiilor noi, anuntaAdevarul.