Un afrodisiac natural mai putin cunoscut care este la indemana oricui. O banala leguma are o multime de proprietati benefice pentru corp, printre care si faptul ca este afrodisiac, este mai putin cunoscuta si folosita in bucataria romaneasca. Proprietatile benefice ale sparanghelului sunt cunoscute inca din perioada grecilor antici, acesta fiind folosit ca un diuretic natural si leac pentru multe boli sau chiar pe post de afrodisiac. Sparanghelul contine vitaminele K, A, C si B, precum si potasiu, acid folic, calciu, fier si mangan. Purifica toxinele din sange si este un diuretic recomandat pentru nefrita si boli ale sistemului genito-urinar, noteazaDoctorul Zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa stii daca porti lentile de contact. Orice persoana care a ales sa renunte la ochelarii de vedere in favoarea lentilelor de contact cunoaste regulile minime de igiena pe care trebuie sa le urmeze, cum ar fi spalatul pe maini. Dar tii oare cont de toate regulile oftalmologului? Andrea Thau, profesor clinic la SUNY College of Optometry si oftalmologul RebeccaTaylor vorbesc despre cele mai intalnite greseli pe care le fac posesorii de lentile de contact. Lasi apa sa intre in contact cu lentilele: Apa nu este sarata ca lacrima si chiar si apa de baut nu este sterila si contine microorganisme. "Daca lentila se umfla, se schimba felul in care se muleaza pe globul ocular si, adesea, vei simti ca lentila este mai stramta", a declarat Andrea Thau, anuntaAdevarul.

Fructele, mancarea ideala pentru micul dejun. Cel mai bun mod de a ramane in forma este sa mananci fructe la micul dejun si sa mentii un regim alimentar adecvat pentru alte mese care ofera o baza solida pentru un stil de viata sanatos. Fructele sunt o mancare excelenta pentru toata lumea, deoarece din acestea se fac gustari si deserturi delicioase. Iata cateva motive pentru care este bine sa consumi fructe dimineata. Reduc apetitul si accelereaza senzatia de satietate. Fructoza continuta in fructe furnizeaza un plus de energie si fibra, creand un sentiment de plenitudine.Fructele sunt un adevarat "combustibil" pentru intreaga zi si mai ales, nu ingrasa, datorita aportului scazut de calorii, scrieClick.

Cum sa alcatuim o farfurie sanatoasa si cum sa ne hidratam optim. Alimentatia si hidratarea sunt nevoi fiziologice indispensabile, dar stim oare cum sa alcatuim farfuria sanatoasa si cum sa ne hidratam optim? Chiar daca mancam si consumam lichide zilnic, sunt multe aspecte de care trebuie sa tinem seama pentru a avea un stil alimentar corect, variat, echilibrat, proportionat. Aceste subiecte au fost abordate in cadrul celei de-a treia editii a evenimentului "Nutritie, Sanatate, Longevitate". Conform specialistilor prezenti la eveniment, alimentatia este cu adevarat sanatoasa atunci cand asigura un aport caloric corespunzator necesarului zilnic si contine toate substantele nutritive in proportii adecvate, informeazaDoctorul Zilei.

Cele mai noi tendinte in contraceptie. Conform unui studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice, in Romania doar 67% dintre femei au cunostinte suficiente despre contraceptie, iar metodele folosite sunt, cu precadere, prezervativul si pilulele (pentru cuplurile pana in 35 de ani) si (dupa aceasta varsta) metoda calendarului. Ele merg, practic, impotriva curentului: medicii ginecologi recomanda contraceptivele de noua generatie. Si aduc in prim plan inelul vaginal. Contraceptivele de noua generatie, cum ar fi inelul vaginal, contin cea mai mica doza de estrogen necesara pentru o eficienta optima, scrieLibertatea.

Cele mai periculoase ingrediente din produsele cosmetice. Ca urmare a studiilor care demonstreaza cat de nocive sunt unele ingrediente din cosmetice, mai multe companii le-au eliminat din compozitia produselor lor. Mai sunt, insa, companii care le folosesc in continuare, cum sunt L'Oreal si Revlon, iar organizatia americana Environmental Working Group a lansat o campanie de somare a producatorilor sa le inlocuiasca. Environmental Working Group (EWG) ofera o lista a celor sapte conservanti din produsele cosmetice pe care trebuie sa-i eviti. Acestia se gasesc, de obicei, la finalul listei de ingrediente pe eticheta produselor. Toate cuvintele care se termina in "-paraben". Se folosesc in majoritatea produselor de ingrijire, de la sampoane la geluri de dus, pana la machiaj si lotiuni de corp. Aceste substante afecteaza activitatea hormonilor estrogeni in organismul femeilor, informeazaAdevarul.