Cinci mituri despre acnee si adevarul din spatele lor. Acneea este o afectiune care streseaza la maximum in special adolescentii, insa nici persoanele adulte nu sunt scutite de ea. Stilul modern de viata face sa circule multe zvonuri legate de acest subiect. Specialistii in domeniu darama cateva mituri legate de aceasta afectiune. Studiile arata ca multi adulti sunt afectati de acnee chiar si pana la varsta de 50 de ani, insa aceasta afectiune se manifesta diferit in functie de varsta. "Acneea este o boala care poate debuta la orice varsta, fie pe fondul unor dereglari hormonale, fie din cauza folosirii unor produse cosmetice sau substante medicamentoase care deregleza activitatea glandei sebacee", explica prof. dr. Anca Zbranca. Intre adolescenti si adulti difera insa forma sub care acneea se poate prezenta. Astfel, la adulti, acneea se manifesta sub forma de pete rosii, mai ales in jurul gurii, iar la adolescenti sub forma de co suri albe sau negre, in special pe frunte, nas si obraji, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Solutii pentru o viata mai calma: cum sa fii mai putin stresat. Una dintre ironiile vietii este ca suntem mult prea aglomerati pentru a ne putea ocupa de lucrurile care ne streseaza. Suntem, pur si simplu, stresati de stres. Fiecare zi este extrem de plina, cu multe lucruri de pe lista ramase nerezolvate care ne streseaza si mai mult. Cheia unei vieti mai calme este tot la noi: trebuie sa gasim zi de zi solutii care sa ne lumineze viata. "Cand incepi sa te detasezi, viata iti pare mai luminoasa, deoarece ai mult mai putine lucruri de care sa ai grija. Vei simti, in sfarsit, ca tu esti cel care controleaza totul", spune Geralin Thomas, terapeut din Carolina de Nord, SUA. Mai putin stres in viata ta te poate ajuta sa fii mai atent la ce conteaza si chiar sa mai scapi de kilogramele in plus. Exista strategii care sa te scape de stres si care sa te faca sa te bucuri mai mult de viata, anuntaAdevarul.

Schimbarile bruste de vreme produc oboseala si nervozitate. Afla cum scapi de meteosensibilitate. Fluctuatiile de temperatura au un efect negativ asupra organismului. Nici scaderea brusca, dar nici cresterea temperaturii cu mai mult de 5 grade nu sunt confortabile pentru sanatate. Iata ce poti face daca esti vulnerabil la modificarile climatologice. Meteosensibilitatea nu este o boala, este, mai mult, o stare de disconfort cauzata de schimbarile meteo care se produc, la un moment dat. In mod normal, nu ar trebui sa ne afecteze, dar acest lucru se petrece doar pe fondul unor dezachilibre sau afectiuni ale caror simptome se agraveaza, atunci cand se petrec modificari climatologice. Simptomele sunt in functie de varsta, sex de starea de functionare a organismului, de bolile pe care le ai. Se manifesta prin stari de neliniste, oboseala accentuata, nervozitate, ameteli, dureri de cap si de oase, inima iti bate mai tare, ai stari de sufocare, variatii de tensiune, tulburari de somn si de concentrare. In special hipertensivii sunt cei mai afectati, informeazaLibertatea.

Remedii care scurteaza raceala si gripa. Baile caldute, supa de pui, ceaiul indulcit cu miere, suplimentele alimentare, ibuprofenul si paracetamolul pot fi aliati de nadejde in lupta cu gripa sau raceala in stadii usoare. Pentru a putea distinge intre o viroza si o gripa trebuie sa stiti ca prima debuteaza gradual, febra nu depaseste 39 de grade C, iar tusea persista doar cateva zile, cel mult o saptamana. Copiii stranuta si fac rosu in gat. Spre deosebire de raceala, gripa debuteata brusc, cu febra mare, dureri de cap si frisoane, truse seaca si nas care curge. Gripa netratata corespunzator poate duce la complicatii mai severe decat raceala. De cele mai multe ori, febra, unul dintre cele mai frecvente simptome de boala, nu trebuie sa va dea batai de cap, insa in anumite situatii este nevoie de ajutorul medicului. Nu ezitati sa-i faceti o vizita daca aveti un copil mai mic de 4 luni care a facut febra. Pentru cei mai maricei, este necesar ajutor medical daca febra dureaza mai mult de trei zile, iar la un copil mai mare, sase zile. In celelalte cazuri nu este periculos sa tratati febra cu medicamente usoare, scrieDoctorulZilei.ro.

Opt trucuri eficiente care te ajuta sa-ti imbunatatesti memoria. O memorie slaba nu este doar apanajul varstei si iti poate afecta munca, dar si viata personala. Daca in scoala ne foloseam de tot felul de trucuri pentru a invata lectiile, ca adulti trebuie sa descoperim alte mecanisme care ne pot ajuta sa "invatam" mai bine lucrurile de care avem nevoie, cum ar fi numele persoanelor abia cunoscute, locul unde sunt cheile de la casa sau chiar unde am parcat masina. Micile trucuri care ne pot face sa retinem mai bine tot ce se intampla in jurul nostru nu sunt foarte dificil de indeplinit si chiar functioneaza, toate odata sau fiecare in parte, noteaza "Huffington Post". Ai nevoie sa inveti o lista de termeni noi si de nume? Cel mai bine le vei retine daca vei asocia cuvintele cu o imagine. De exemplu, daca trebuie sa tii minte ca ai o intalnire la patru jumatate dupa-amiaza, incearca sa asociezi cifra 4 cu formatia preferata formata din patru membri (Beatles?) si un tort al colegului care tocmai a implinit 30 de ani. Poate suna prostesc, dar vei fi recunoscator cand vei ajunge la timp la programare, anuntaAdevarul.