A fost inventata ciocolata care protejeaza inima. A fost inventata o ciocolata care poate preveni atacul de cord si va aparea pe piata in doar cateva luni. Ciocolat neagra Acticoa contine substante benefice din plante, numite flavonoide si testele au aratat ca poate creste elasticitatea vaselor de sange cu pana la 2%. Studiile sustin ca o imbunatatire a circulatiei sangelui chiar si cu 1% ar putea impiedica in anumite cazuri aparitia problemelor cardiovasculare si atacurilor de cord cu pana la 8%. Boabele de cacao sunt bogate in flavonoizi, dar se pierd prin procesare. Compania elvetiana Barry Callebaut a gasit o metoda prin care sa conserve flavonoizii in timpul procesarii. "Nu adaugam nutrienti artificiali ci ii conservam pe cei prezenti in mod natural in cacao", a spus Marijke De Brouwer, purtatorul de cuvant al companiei Barry Callebaut, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dureri de cap la un nivel inimaginabil: nevralgia trigeminala. Inchipuieste-ti o durere ingrozitoare de-a lungul unui obraz, ca un cutit care taie, pe viu, in pielea fetei sau ca un carbune incins lipit de fata incontinuu. Mai inchipuieste-ti si ca de o asemenea durere nu reusesti sa scapi luni sau chiar ani. Aceasta este nevralgia trigeminala. Nevralgia trigeminala este o boala care da dureri cumplite din cauza nervului trigeminal care poarta senzatia de durere de la creier la fata. Activitati simple, cum ar fi spalatul pe dinti sau un vanticel care adie, chiar si parul care iti cade pe obraz, pot cauza valuri insuportabile de durere. Nu exista leac pentru aceasta boala care afecteaza aproximativ 12 oameni din 100.000, noteaza CNN. "Nevralgia trigeminala este o boala rara si, din aceasta cauza, multi medici nu prea o cunosc. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atat de greu de diagnosticat", specifica neurochirurgul american Ronald Brisman, anuntaAdevarul.

Metode naturale de stimulare a imunitatii. Afla cum tii raceala si gripa la distanta. Toamna organismul trebuie sa faca fata schimbarilor bruste de temperatura si sa reziste racelii si gripei. Afla cum sa iti pregatesti organismul pentru anotimpul rece. Consuma struguri si prune, ambele fiind o sursa importanta de antioxidanti. Consuma, de asemenea, coaja fructelor rosii si galbene (mere, gutuile, pere, prune). In toate acestea se gasesc carotenoizi care au rol important in intarirea imunitatii, dar si in lupta cu radicalii liberi. Mananca zilnic cate 10 nuci, datorita aportului de acizi grasi polinesaturati omega 3. Tot ca o sursa de acizi grasi omega 3 consuma zilnic semintele de in, informeazaLibertatea.

Cele mai eficiente metode prin care puteti scapa de punctele negre. Punctele negre sunt o forma de acnee cauzata de secretia in exces de sebum. Bacteriile de pe piele, in combinatie cu cele din mediul inconjurator si sebumul in exces, creeaza aceste puncte neplacute. Apar, in general, in zonele in care porii sunt mai mari si mai deschisi. Din fericire, puteti gasi acasa tot ce aveti nevoie pentru a scapa de punctele negre. In plus, remediile home-made sunt mai ieftine si mai eficiente decat produsele din comert. Bicarbonatul de sodiu este o substanta deosebit de eficienta in combaterea punctelor negre. Amestecati zece lingurite cu bicarbonat si 500 ml apa fiarta. Dupa ce solutia s-a racit putin (si poate fi suportata de piele), aplicati pe zona cu puncte negre. Folositi-va in acest sens de o discheta demachianta, scrieDoctorulZilei.ro.

Citricele, adevarate medicamente naturale pentru rinichi. O substanta din compozitia grepfrutului, dar si a altor citrice este un aliat de nadejde pentru sanatatea rinichilor. Aceste fructe previn mai ales chisturile renale, arata un studiu recent. Narigenina, o substanta de baza din compozitia citricelor, ar putea sta la baza unor noi medicamente pentru tratarea bolii polichistice renale, potrivit specialistilor de la Universitatea Royal Holloway, St. George, Universitatea din londra si Kingston. Boala se transmite genetic si se manifesta prin formarea de chisturi la nivelul rinichilor, care duc, in timp, la reducerea functiilor renale, dar si la hipertensiune arteriala. Rinichii polichistici pot fi cauza unui infarct, atac cerebral sau anevrism cerebral. Cele mai afectate sunt persoanele cu varste intre 30 si 60 de ani, anuntaAdevarul.