Ce poti sa patesti daca bei prea multa apa? Desi in privinta apei se presupune in mod normal ca poate fi consumata in orice cantitate si in orice conditii fara sa dauneze in vreun fel organismului, exista mai multe riscuri ale apei asupra sanatatii de care nu suntem tot timpul constienti. Desi poate parea greu de crezut, prea multa apa poate ridica riscuri de sanatate. Un exemplu este hiponatremia, care apare atunci cand nivelurile de sodiu din organism scad foarte mult, iar celulele incep sa se umfle. Netratata, hiponatremia poate duce la convulsii si coma. Astfel de cazuri apar, intr-adevar, foarte rar si doar cand bem doze foarte mari pentru a compensa pauze mari de hidratare. De aceea atletii de maraton, care se rehidrateaza, sunt printre cei care sufera in mod normal de hiponatremie. Un sfat simplu pe care trebuie sa-l avem in vedere este sa nu bem niciodata pana la punctul in care ne simtim plini doar de la apa, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

Arata ca un indulcitor, dar te slabeste. Afla totul despre produsul la moda in SUA! Subiectul indulcitorilor a fost dezbatut pe larg in emisiunea celebrului Dr. Oz, verdictul acestuia fiind clar: "Indulcitorii nu pun viata in pericol, nu cauzeaza cancer, dar va ingrasa!". Tot dr. Oz ne ofera solutia: indulcitorul de ultima generatie care, din contra, va slabeste! Publicatia americana Eye on Health a dedicat recent un spatiu amplu miturilor create in jurul consumului de indulcitori artificiali. Subiectul a fost dezbatut si in emisiunea celebrului Dr. Oz. Dr. Oz: "Indulcitorii nu pun viata in pericol, nu cauzeaza cancer, dar va ingrasa!" Astfel, publicul a putut sa afle ca nu exista nicio legatura intre indulcitorii artificiali si posibilitatea de a dezvolta diferite tipuri de cancer sau probleme de ordin neurologic. Insa, a fost dovedit ca, paradoxal, ingrasa la fel de mult ca zaharul pe care il inlocuiesc, anuntaAdevarul.

Cum iti calmezi tusea rapid. Este sezonul racelilor si gripelor si din pacate de tuse scapam cel mai greu. Daca ai nevoie sa iti calmezi rapid un puseu de tuse, am cateva trucuri pentru tine: Daca ai un puseu si nu ai niciun medicament sau sirop la indemana, ai putea incerca acest lucru: nu mai respira pe gura si incearca pe cat posibil sa respiri numai pe nas si cat mai adanc si mai rar. Dupa ce inspiri si expiri, astepta 5-8 secunde si apoi inspira din nou. Fa acest lucru timp de aproximativ cinci minute si tusea ar trebui sa se calmeze. Alifia mentolata este de obicei aplicata pe piept si la nas pentru a-ti desfunda nasul. Dar de data aceasta va trebui s-o aplici pe talpa, in mijloc. Apoi pune-ti sosetele in picioare si asteapta cateva minute. Daca nu isi face efectul, incearca sa mergi un pic, astfel incat alifia sa intre bine in piele. (Atentie! Aceasta metoda nu a fost testata de specialisti!), informeazaLibertatea.

Cat trebuie sa dureze o partida de sex reusita si de cate ori pe saptamana e normal sa faceti amor. Discutiile despre sex fac parte din intimitatea oricarui cuplu. Pentru ca sunt parteneri care se plang ca nu fac dragoste cu saptamanile din cauza stresului si a vietii agitate, sexologii au incercat sa desfiinteze cateva mituri care influenteaza viata sexuala. Cand dorinta este de partea amandurora, va asteapta o partida de sex pe cinste. Dar ce faceti daca ea nu are chef?! Ori daca el este prea obosit?! Multe cupluri se plang ca nu fac dragoste cu saptamanile pentru ca unul dintre parteneri este prea stresat. Altii se plang de lipsa de timp ori de cea a bunei dispozitii. Sexologii spun ca oboseala si stresul nu ar trebui lasate sa va tulbure viata sexuala, iar daca celalalt partener are chef de sex, intrati in joc. Pofta vine mancand! "Poate ca nu veti avea parte de cel mai grozav orgasm, dar afectiunea pe care o veti primi o sa va incarce pozitiv", sustin expertii citati de publicatia "Health". Sexologii va sfatuiesc sa nu renuntati la mangaieri si la sarutari, pentru ca acestea au darul de a alunga oboseala, scrieDoctorulZilei.

Zece tulburari de somn ciudate si inspaimantatoare. Somnul ar trebui sa fie o perioada de pace si de relaxare. Multi dintre noi trecem prin toate starile obisnuite ale somnului: somnul usor (non-REM) si somnul adanc (REM) in care au loc si visele. Dar atunci cand granita dintre aceste etape se confunda, somnul poate deveni inspaimantator. De fapt, anumite tulburari de somn par mai degraba desprinse din filmele de groaza. Cu totii am experimentat cel putin cateva cosmaruri in viata noastra. Insa, atunci candacestea depasesc limita si incep sa apara in fiecare noapte, e posibil sa suferi de o tulburare de somn. Oamenii care au cosmaruri noapte de noapte se trezesc transpirati si cu amintiri clare ale viselor oribile. Mai mult, acesti oameni ajung sa deteste somnul, noteaza "Live Science". O cauza pentru cosmarurile dese poate fi stresul si lipsa somnului, dar de vina mai sunt si anumite medicamente. In cazurile severe, este nevoie de ajutor psihiatric sau de somnifere. Din fericire, pentru multi dintre noi solutia este mai simpla: o baie relaxanta si culcatul la timp, anuntaAdevarul.