4 mituri despre slabit. E in trend sa fii slaba, sa tii regim si sa ai un stil de viata sanatos. Dar oare e la fel de la moda, sa fii obsedata sa pierzi kilograme si sa ai impresia ca esti sanatoasa? Cei de la Time spun ca acesta este doar unul dintre multitudinea de mituri despre slabit, care ar trebui clarificate, scrie Click.

UtileFoto: Colaj foto

Un sfert dintre romance risca o sarcina nedorita. Studiu - 68% dintre romance au folosit contraceptia de urgenta in ultimele 12 luni. Un studiu pe tema contraceptiei realizat la inceputul anului arata ca aproape un sfert dintre femeile din Romania se expun riscului aparitiei unei sarcini nedorite, folosind metode cu risc mare de "accident", cum ar fi metoda retragerii si metoda calendarului. Cele mai multe dintre romance, respectiv 33%, folosesc prezervativul ca principala metoda contraceptiva, 25% iau zilnic anticonceptionale, 22% se bazeaza pe metoda calendarului si a retragerii, in timp ce 8% nu folosesc niciun mijloc de contraceptie, arata studiul "Emergency Contraception Study". Majoritatea femeilor care au participat la studiu considera ca metodele contraceptive pe termen lung (pastilele) au efecte negative, de aceea prefera sa foloseasca metode contraceptive care se utilizeaza in timpul contactului sexual (prezervative, spermicide, metoda retragerii). Integral in Romania Libera.

Ce spune pozitia ta de dormit despre tine. Cercetatorii britanici au intervievat peste 100 de persoane despre obiceiurile lor de somn, printre care relatia dintre pozitia de dormit si tipul de personalitate. Astfel, acestia au identificat 6 pozitii de dormit principale, care dezvaluie personalitatea indivizilor, - pozitia fatului, pe o parte, cu bratele pe langa corp, pe o parte, cu bratele in fata, pe spate, cu ambele brate pe langa corp, pe burta, alungit, cu mainile in jurul pernei sau pe spate, cu bratele ridicate in sus - aflam din Click.

5 mituri despre raceala si gripa. Este sezonul gripei si racelii si tot mai multi romani se imbolnavesc. Grav este ca se trateaza dupa ureche sau apleaza la remediile bunicii. "Nu sta în frig, că răceşti!". Nu da vina pe vremea de afară dacă ai răcit! Principalii vinovaţi sunt viruşii care se transmit uşor în spaţiile închise, în aglomeraţie, de pe clanţe sau de pe tastatura calculatorului. Cinci mituri de care trebuie sa te feresti, in Libertatea.

Legumele verzi te apara de cancerul de plamani. Dieta este un element crucial in lupta cu cancerul. Legumele si fructele din cele 5 grupe de culori pot avea anumite proprietati, care lupta impotriva unor tipuri de cancer. Ce alimente trebuie sa introduci neaparat in dieta ta zilnica, in Click.