Germenii de grau tin cancerul la distanta. Germenii au fost utilizati initial in zona terapiilor alternative pentru vindecarea diverselor boli, iar mai apoi si-au croit drumul in dietele vegetariene/vegane. Astazi, se regasesc in suplimentele nutritive, iar cercetatorii de pe tot Globul publica studiu dupa studiu despre beneficiile uimitoare ale germenilor. Germenii de grau sunt cea mai buna sursa de vitamina E cunoscuta pana acum. Potrivit publicatiei de specialitate americane "Journal of Epidemiology", consumul regulat de vitamina E protejeaza impotriva aparitiei cancerului. Pentru a obtine in casa germeni de grau asezati boabele intr-o farfurie si acoperiti-le cu apa. Dupa circa 24 de ore (vara) si 36 de ore (iarna) spalati boabele de grau, puneti-le in farfurie si doar umeziti-le usor timp de cateva zile, pana ce veti observa ca incoltesc. Se pastreaza in frigider si se pot consuma trei linguri pe zi, in cazul adultilor, sau trei lingurite la copii, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Tot ce trebuie sa stii despre bolile autoimune. Afectiuni rare, bolile autoimune afecteaza 20% din populatia lumii. Simptomele variaza, dar anumite indicii te pot pune "in garda" pentru a ajunge la doctor. Sistemul imunitar este bariera de protectie a organismului. El este format dintr-un ansamblu de organe, tesuturi si celule care elibereaza proteine, numite anticorpi, dar si un anumit tip de celule albe (limfocite). In cazul bolilor autoimune, sistemul imunitar primeste semnale false si nu actioneaza doar impotriva amenintarilor externe, ci ataca tesuturi si organe sanatoase din corp. In anumite cazuri, sistemul imunitar "se da peste cap" fara vreun motiv deosebit, insa in alte situatii substantele straine care patrund in organism au o compozitie asemanatoare cu o alta substanta care se gaseste de obicei in corpul uman. Sistemul imunitar nu le poate deosebi, si din acest motiv ataca si celulele sanatoase. In momentul in care unele substante din corp isi modifica structura, sistemul imunitar le poate percepe drept o amenintare si va produce anticorpi impotriva lor, anuntaAdevarul.

Sucul de telina, cel mai bun detoxifiant al organismului. Telina este o leguma folosita in general la gatit, dar si extrem de apreciata datorita virtutilor sale terapeutice. Iata pentru ce afectiuni este buna telina. Sucul de telina este un excelent depurativ, cu rol in elimi-narea toxinelor din corp. Se iau 10-15 linguri pe zi, pe stomacul gol, in cure de 2-3 saptamani. Colesterol. Timp de trei saptamani, consuma in fiecare dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu suc de telina. Mai mult, specialistii spun ca o portie de doar 100 de grame de salata de telina consumata zilnic ajuta la scaderea valorilor colesterolului negativ (LDL) cu 10-20 %. Diuretic Telina actioneaza ca un laxativ foarte puternic, motiv pentru care este recomandat ca atunci cand ai probleme cu constipatia sa bei sucul acestei legume sau sa o consumi ca atare, informeazaLibertatea.

La ce risc isi expun bebelusii femeile care se ingrasa prea mult in timpul sarcinii. Greutatea in timpul sarcinii variaza, insa mare parte dintre femei iau in greutate intre 8 si 13 kilograme, mai ales dupa a 20-a saptamana. Un studiu recent a aratat ca tulburarile de spectru autist sunt mai mari in randul copiilor ale caror mame s-au ingrasat cate 15 kilograme in timpul sarcinii, decat in cazul copiilor ale caror mame s-au ingrasat cate 13 kilograme. Studii anterioare au aratat ca exista o legatura intre greutatea din timpul sarcinii si autismul la copii, dar acest studiu nou a incercat sa gaseasca o legatura intre autism si greutatea din timpul sarcinii, dupa ce s-a luat in considerare care era greutatea femeii inainte de a ramane insarcinata, scrieDoctorul Zilei.

Leacuri blande de sters pistruii. Desi unii ii considera semn distinctiv de frumusete, pentru multe persoane pistruii pot fi deranjanti. Iata cum poti scapa de ei folosind remedii naturale! Pistruii sunt mici pete pigmentare, care se accentueaza in prezenta soarelui. Produsele cosmetice cu factor de protectie solara diminueaza efectul razelor ultraviolete asupra pielii, reducand riscul de aparitie a pistruilor. De un real ajutor sunt solutiile pe baza de plante, care te ajuta sa estompezi aceste mici pete. Castravetele face minuni. Taie un castravete rondele subtiri, pune-l intr-un bol si acopera cu lapte dulce, nefiert. Lasa doua ore la frigider, scurge laptele si curata fata de doua ori pe zi cu un tampon inmuiat in acest amestec. Patrunjelul estompeaza petele. Prepara o infuzie dintr-o legatura de patrunjel tocat si o cana de apa fiarta. Dupa o jumatate de ora strecoara infuzia. Timp de o saptamana, curata fata seara cu aceasta infuzie. Poti prepara un decoct dintr-o ceasca de frunze de patrunjel fierte in 200 ml de apa timp de 15 minute. Spala fata dimineata si seara cu acest decoct, anuntaAdevarul.

Somniferele: cat de periculoase sunt de fapt. Cu totii avem nopti din cand in cand, in care pur si simplu ne prinde dimineata stand cu ochii pe pereti. Daca noptile de acest gen sunt rare, nu ar trebui sa te ingrijorezi, insa daca suferi de insomnie si iei somnifere, ar trebui sa mai stii cateva lucruri despre ele: Potrivit studiile, numarul de femei care iau somnifere este mai mare decat cel al barbatilor, probabil pentru ca sunt mai predispuse la depresii sau pur si simplu recunosc in numar mai mare ca au astfel de probleme. omnifere prescrise de medic - acestea sunt cele mai puternice. Nu le poti lua de farmacie decat cu prescriptie medicala si de obicei sunt momente ale zilei specifice in care ar trebui sa le iei, ca a doua zi sa nu te simti ametita sau sa nu te poti trezi. Medicamentele numite si hipnotice sunt de doua tipuri, benzoadiazepine si non-benzoadiazepine. A doua categorie contine si substante anxiolitice si pot da dependenta, informeazaLibertatea.