40% dintre femei dezvolta fibrom uterin pana la 35 de ani. Afla care sunt simptomele. Aproape 40% dintre femeile cu varste pana in 35 de ani dezvolta fibrom uterin, procentul crescand pana la 70% in randul femeilor aflate in jurul a 50 de ani, au relevat presedintele Societatii Romane de Obstetrica-Ginecologie, Florin Stamatian, si directorul Spitalului Clinic Filantropia, Gheorghe Peltecu, la lansarea campaniei de informare "Fibromul uterin - afla, discuta, decide!". "Fibroamele uterine sunt cele mai frecvente tumori benigne (noncanceroase) ale organelor sexuale feminine si apar in general la femeile aflate la varsta fertila. Unul dintre cei mai importanti factori favorizanti pentru aparitia fibromului uterin este dereglarea hormonala. Conform unui prestigios studiu, pana la varsta de 35 de ani, 40% dintre femei dezvolta fibrom uterin, procentul crescand pana la 70% in randul femeilor aflate in jurul varstei de 50 de ani. Datele statistice indica o incidenta foarte mare a bolii ce afecteaza atat statusul emotional, cat si randamentul femeii diagnosticate", a afirmat Peltecu, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce boli se agraveaza la frig. Temperaturile scazute determina aparitia unor complicatii in cazul persoanelor cu o circulatie proasta a sangelui sau care sufera deja de afectiuni cronice. In general, copiii, varstnicii si adultii bolnavi sunt cei mai afectati de schimbarile de temperatura din sezonul rece. Simptomele difera insa de la o persoana la alta, in functie de istoricul medical, dar si de capacitatea organismului de-a face fata bolilor de sezon. Atunci cand corpul nostru este expus la frig, vasele mici de sange se contracta, cu scopul de-a ajuta organismul sa pastreze cat mai multa caldura. Insa acest lucru duce la diminuarea fluxului sangvin catre extremitatile corpului, dar si catre inima. In acest fel se agraveaza starea celor care sufera de boli cardiace precum angina pectorala, insuficienta cardiaca si infarct miocardic, anuntaAdevarul.

Uite cum poti tine diabetul sub control. Diabetul ti-a acaparat viata? Mostenita sau dobandita, aceasta maladie afecteaza peste 346 de milioane de oameni din intreaga lume, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Numai in Romania, 1,5 milioane de pacienti sufera de diabet zaharat. Desi nu exista tratament impotriva acestei boli nu trebuie sa disperi dar nici sa te culci pe o ureche. Daca se agraveza, diabetul poate duce la insuficiensa renala, orbire sau amputatii. Asa ca e bine sa fii atent la ce mananci deoarece sunt alimente care te pot ajuta. O dieta bogata in legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2. Spanacul, napii, varza alba si furajera, broccoli, laptucile sunt sarace in calorii si carbohidrati. Cel putin o portie si jumatate de legume verzi pe zi reduce diabetul cu pana la 14%, informeazaClick.

Se poate slabi doar in anumite zone ale corpului? Adevarul despre slabirea localizata. Pot sa slabesc doar in zona abdomenului sau a coapselor si daca da, cum? James O. Hill, director la Anschutz Health and Wellness Center al Universitatii Colorado Iti ofera raspunsul: Din pacate, nu poti sa slabesti doar in zonele corpului in care vrei. Multe studii au analizat aceasta ipoteza si au scos la iveala ca slabirea localizata nu este ceva realizabil. In general, femeile depoziteaza grasime in zona soldurilor, in timp ce barbatii in zona burtii. Asa ca felul in care slabesti depinde de zonele in care depozitezi grasime si de genetica. Daca vrei talie si coapse subtiri trebuie sa te concentrezi sa slabesti in general, nu doar in anumite zone ale corpului. Cu cat o sa dai jos mai multe kilograme cu atat vei observa ca ai slabit si in zonele in care iti doreai, scrieDoctorulZilei.ro.

Tot ce trebuie sa stii despre prezervativ. Usor de folosit si cu un nivel ridicat de protectie, prezervativele se numara printre mijloacele de contraceptie frecvent folosite de multe cupluri. Stiai ca prezervativul poate creste performanta sexuala a barbatilor sau ca utilizarea lui incorecta poate da disconfort? Considerate un mijloc sigur de protectie impotriva sarcinilor nedorite, dar si a bolilor cu transmitere sexuala, prezervativele aduc beneficii atata timp cat sunt folosite corect. "Prezervativul are un rol dublu cand vine vorba de functionare si asta le spun mereu pacientilor. El salveaza vieti, prin faptul ca poate preveni mai multe afectiuni, dar ii ajuta si pe barbati sa-si creasca performantele sexuale. Mai exact, inelul de la baza prezervativului ajuta la mentinerea pentru mai mult timp a erectiei, ceea ce prelungeste si actul sexual", spune Iuliana Mirela Baltes, medic de planificare familiala, anuntaAdevarul.

Valeriana, un remediu pentru zeci de boli. Cunoscuta din Antichitate pentru numeroasele sale virtuti terapeutice - de la astm la deficientele de vedere, valeriana tine pasul cu "concurenta" pana in secolul nostru, fiind considerata un panaceu foarte raspandit in Europa, in Asia si in Statele Unite ale Americii. Totodata, specialistii apreciaza ca valeriana este in fruntea topului fiind cea mai utilizata planta medicinala la nivel mondial. Valeriana officinalis, cunoscuta in popor sub diferite denumiri: odolean, iarba pisicii sau gusa porumbelului, este o planta care creste in flora spontana. Aceasta iarba de leac poate fi cultivata si in gradini, unde se adapteaza la temperaturi scazute, preferand zonele umede si luminoase, informeazaClick.