Toti barbatii trebuie sa citeasca asta! Cum te scapa berea de infarct. Consumul moderat de bere te protejeaza de riscul de a suferi un infarct, potrivit contextotucuman.com. Se pare ca un consum moderat de bere te protejeaza impotriva leziunilor miocardice asociate infarctului. Studiul a demonstrat ca berea bauta in cantitati moderate poate imbunatati calitatea particulelor de HDL, cunoscute sub numele de colesterolul bun. Se pare ca acidul folic pe care-l contine aceasta bautura este o vitamina esentiala pentru sistemul nervos si regenerarea celulelor. Cercetarile au aratat ca berea poate ajuta la recuperarea pacientilor care au suferit un infarct. Atat berea traditionala, cat si berea cu alcool contribuie la refacerea tesutului si la o cicatrizare mai eficienta, noteaza Click.

UtileFoto: Colaj foto

Expertii au gasit leacul pentru o boala care omoara mii de oameni. Insuficienta cardiaca, o afectiune care omoara mii de persoane in fiecare an ar putea fi vindecata cu o simpla injectie care micsoreaza inima, potrivit unui nou studiu. Oamenii de stiinta au reusit sa vindece boala in cazul animalelor prin injectarea genei SUMO- care a micsorat organul vital imbunatatindu-I functia si crescand fluxul de sange. Insuficienta cardiaca apare atunci cand inima nu poate pompa suficient sange. In prezent nu exista un leac pentru aceasta afectiune, scrie doctorulzilei.ro

Povestile "bebelusilor de buzunar". Ce sanse la viata au in Romania copiii nascuti prematur. Romania se situeaza pe primul loc in Europa la capitolul mortalitate infantila. Prima cauza a deceselor inaintea varstei de 5 ani este pneumonia, iar pe locul al doilea sunt complicatiile asociate nasterilor premature. Medicul Ana Culcer a venit la Adevarul Live sa povesteasca din experienta ei cu bebelusii de cateva sute de grame si despre sansele lor la viata in Romania. Un copil din zece se naste prematur la nivel mondial, avertizeaza specialistii cu ocazia Zilei Internationale a Prematuritatii, marcata duminica, 17 noiembrie. Peste un milion din bebelusii prematuri mor in fiecare an, semnaleaza Asociatia Unu si Unu. Corina Croitoru si Diana Gamulescu, fondatoarele acestei asociatii, au povestit despre campania "Socks for Life", pentru sanse in plus acordate copiilor nascuti prematur in Romania.

Atentie, fumatori! O boala grava poate fi confundata cu raceala. Stii deja la cat de multe afectiuni te expui, daca fumezi. Una, insa, este deosebit de periculoasa, asta cu atat mai mult cu cat nu prezinta simptome clare. Vorbim despre cancerul pulmonar. Uite ce simptome are si cand trebuie sa te prezinti la medic. Persoanele care fumeaza mai mult de un pachet de tigari pe zi au un risc de a dezvolta cancer pulmonar de pana la 25 de ori mai mare decat un nefumator. Diagnosticarea este dificila deoarece simptomele lui pot fi confundate cu cele ale unei raceli persistente sau cu tusea cauzata de fumat. In majoritatea cazurilor, afectiunea este diagnosticata cand deja se inregistreaza metastaze, informeaza Click.

A fost descoperit un nou tip de virus al gripei aviare la om. Cercetatorii din Taiwan fac apel la vigilenta, dupa descoperirea, pentru prima data la om, a unui virus gripal A/H6N1, care circula curent in cadrul fermelor de pasari. Tulpina virusului identificata la o tanara in varsta de 20 de ani este de o virulenta relativ scazuta, dar cercetatorii subliniaza riscul ca aceasta sa se combine cu alte virusuri si sa devina mai periculoasa si insista asupra necesitatii de a se pregati fara intarziere pentru o pandemie cu virusul gripei aviare, complexa si imprevizibila. Tanara din centrul Taiwanului s-a prezentat le spital cu simptome gripale si senzatie de sufocare in mai 2013. Ea a reactionat bine la tratamentul cu oseltamivir (Tamiflu) si de atunci s-a recuperat total, informeaza doctorulzilei.ro