Un pachet de tigari pe zi = un risc de cancer de 25 de ori mai mare. Cea mai buna metoda de a preveni cancerul pulmonar este renuntarea la tigari. Persoanele care fumeaza mai mult de un pachet de tigari pe zi au un risc de a dezvolta cancer pulmonar de pana la 25 de ori mai mare decat persoanele nefumatoare. Cauza principala a cancerului pulmonar este reprezentata, la peste 90% din pacienti, de fumat. "Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice diferite, dintre care peste 60 de substante cangerigene pentru om: nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida si alte. Din pacate, oamenii nu realizeaza magnitudinea si implicatiile multiple pe care le are expunerea la substantele toxice, cancerigene continute de tigari", spune prof.univ.dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, potrivit Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

S-a demonstrat stiintific! Mama este modelul dupa care se ghideaza un barbat pentru alegerea nevestei. Daca pana acum mai aveati dubii ca barbatii nu si-ar alege nevasta dupa chipul si asemanarea mamei, acestea ar trebui sa se risipeasca! Cercetatorii de la Universitatea din Iowa, Statele Unite, au demonstrat stiintific acest lucru. Daca mama barbatului are studii superioare, exista mari probabilitati ca femeia cu care acesta se va casatori sa aiba o educatie similara, potrivit acestui studiu citat de Libertatea.

Studiu. De ce traiesc femeile mai mult decat barbatii. Un studiu recent, realizat in Japonia, releva ca femeile au o speranta de viata mai mare decat barbatii deoarece sistemul lor imunitar imbatraneste intr-un ritm mult mai lent, informeaza Daily Mail. Studiul a constat in examinarea unor probe de sange prelevate de la 356 de voluntari sanatosi, femei si barbati, cu varste cuprinse intre 20 si 90 de ani. Cercetatorii au testat sangele prelevat de la voluntari, analizand nivelul celulelor albe si calitatea intregului sistem imunitar. Atat barbatii, cat si femeile pierd celule albe pe masura ce imbatranesc, dar rata este mai mare in cazul barbatilor, unde scaderea majoritatii celulelor T si a limfocitelor B, doua elemente-cheie ale sistemului imunitar, este mai rapida. Integral in Gandul.

Esti dependenta de iubitul tau? Cum scapi din cercul vicios. Poate ai vazut si tu femei care nu ies fara partener, care il suna cand e plecat la lucru din ora in ora si care se gandesc cu disperare ca poate vor fi parasite. Si, de multe ori, acest lucru se intampla doar pentru ca el se simte sufocat de dragostea lor. Aceste femei par lipsite de personalitate si traiesc nu mai pentru a se mula pe personalitatea partenerului. Dar nu este asa: ele au o personalitate, insa sunt dependente emotional. Continuarea in Libertatea.

Vrei sa ii oferi o noapte de neuitat in pat? Astea sunt ingredientele care te vor ajuta sa ai o partida de sex incendiara. Exista vreo reteta pentru a avea parte de placeri intense atunci cand sunteti amandoi? Expertii intr-ale sexului spun ca da! Si nu trebuie sa dai fuga in bucatarie sa pregatesti vreo mancare miraculoasa. Ingredientele vin... de la sine! Mai multe in Cancan.

Sfaturi si solutii naturale pentru curatenia casei. O casa curata iti ofera o stare de bine si iti pastreaza sanatatea, de aceea ne-am gandit sa-ti oferim cateva solutii la indemana si naturale pentru a face curatenie. In primul rand, invata sa-ti organizezi spatiul si lucrurile, pentru ca in felul acesta o sa-ti fie mai usor sa faci curat. Daca ai o locuinta spatioasa, este de preferat sa incepi curatenia din camera care este mai incarcata, sau care iti place mai putin, scrie Libertatea.