Beneficiile uimitoare ale spirulinei. Spirulina este o alga cu continut bogat de proteine vegetale (50-63%) - de trei sau patru ori mai mare decat cel intalnit in peste sau in carnea de vita - si multiple vitamine. "Spirulina contine, printre altele, proteine, aminoacizi, acizi grasi, lipide, vitamine si enzime. Pentru ca este bogata in fier, magneziu, cupru, cobalt, ea se poate lua in scop preventiv primavara, toamna si iarna, cand organismul este amenintat de gripa si cand este mai lipsit de vitamine", spune Cristina Bogdan, fitoterapeut. Spirulina este un supliment alimentar cu rol antioxidant, anticolitic si antiinflamator. Totodata, ea acttioneaza ca un hepatoprotector si antiviral, fiind recomandata si celor cu boli cardiovasculare, noteaza doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

Durerile de genunchi la schimbarea vremii, semnal de alarma. Medicul Vlad Predescu spune cand este necesara proteza. Cand genunchii dor, se umfla si se deformeaza poate insemna ca articulatia se macina, din diferite motive, iar la un moment dat este nevoie de inlocuirea ei cu o proteza. Metodele moderne de protezare reduc recuperarea si durerile postoperatorii si permit refacerea mobilitatii articulatiei foarte apropiata de cea normala, spune medicul Vlad Petrescu, seful sectiei de Ortopedie si Traumatologie a Spitalul Euroclinic din Bucuresti. "Adevarul": Care sunt manifestarile articulare care ar trebui sa ne trimita rapid la medic? Dr. Vlad Predescu: Primele motive pentru care trebuie sa ne adresam medicului ar fi durerea si modificarea formei articulatiei. Initial, durerea este mecanica, adica exacerbata de miscare si calmata de repaus, iar ulterior devine permanenta.

Calitatile terapeutice ale tuicii de prune i-au dat pe spate pe cercetatorii americani. Un studiu american spune ca, in cantitati moderate, populara tuica de pruna poate proteja inima si poate trata anumite probleme ale stomacului si bilei. Bautura cea mai populara in randul romanilor este, mai nou, medicament. Nu e minciuna, studiile biochimistilor americani confirma inca o data ca batranii nu greseau deloc atunci cand alungau bolile cu leacuri in care "picurau" si traditionala bautura. Consumata cu moderatie- nu mai mult de 30 de mililitri pe zi- poate combate cu succes bolile de inima, de stomac si problemele la bila, care fac viata un calvar multor romani. Care este insa secretul acestor vindecari miraculoase? Cercetatorii americani au descoperit ca o enzima prezenta in cactusul Karroll viridis enoae se gaseste in cantitati de opt ori mai mari in tuica de prune, noteaza doctorulzilei.ro

10 metode care te ajuta sa scapi de cancer. Cancerul reprezinta modificarea si multiplicarea necontrolata a unor celule din organism si invazia acestora in tesuturi sanatoase din corp fie prin cresterea directa in tesuturi adiacente, fie prin migratia in tot organismul. In ultimii ani, incidenta cancerului a crescut foarte mult, pe primele locuri aflandu-se cancerul de san, cancerul de col uterin, cancerul pulmonar, cancerul de piele, cancerul de colon si cel de prostata. Cancerul a fost declarat boala secolului, fiind unul dintre principalele motive ale decesului in randul populatiei, mai ales in tarile dezvoltate, insa cauzele sale raman inca neclar stabilite, scrie Libertatea.

Plante ideale pentru sanatatea femeilor. De mii de ani, cateva plante sunt folosite cu succes pentru atenuarea problemelor feminine: de la dureri de cap si lunare, la tulburarile de dispozitie si la problemele aparute o data cu intrarea la menopauza. Cretisoara Considerata planta sacra in Antichitate, cretisoara a fost preferata alchimistilor, care ii culegeau picaturile de roua si le foloseau pentru redarea virginitatii femeilor, potrivit publicatiei "Le Point". Actioneaza in organism asemenea progesteronului, hormon sexual feminin, si, de aceea, este un excelent remediu hormonal pentru atenuarea manifestarilor ce alcatuiesc sindromul premenstrual, cele de la premenopauza. De asemenea, cretisoara este eficienta pentru reglarea ciclului menstrual. Remediile (ceaiuri, pilule sau tincturi) se administreaza din cea de-a 14-a zi a ciclului pana in prima zi de menstruatie, informeaza Adevarul.