Bei apa din sticle sau pahare de plastic? Iata ce ti se poate intampla. Un nou studiu a scos la iveala ca bautul apei din recipiente de plastic duce la aparitia migrenelor. Bisfenol A (BPA), substanta considerata deja responsabila pentru probleme de sanatate precum obezitatea, infertilitatea si atacurile cardiace, ar putea cauza migrenele care afecteaza unul din sapte aduti din Marea Britanie, dupa cum arata rezultatele unui studiu. Cercetatorii au observat comportamentul sobolanilor, dintre care jumatate au primit chimicala o data la trei zile. In doar jumatate de ora de la administrarea dozei, cobaii expusi la BPA au devenit mai putin activi, s-au indepartat de zgomote si lumini puternice, erau usor de uimit si au aratat semne de fragilitate in zona capului. De asemenea, semnalele emise de creier au aratat un influx de estrogen, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Energizantele cu cafeina modifica bataile inimii. Inima bate diferit chiar si la o ora dupa ce am consumat bauturi energizante care au in compozitie cafeina, releva un studiu german. Medicii avertizau de multa vreme asupra riscurilor pe care bauturile energizante le au asupra sanatatii inimii, dar nu stiau exact cum influenteaza acestea functiile cardiace. Cercetatorii de la Universitatea din Bonn, Germania, au descoperit ca aceste bauturi intensifica in mod considerabil bataile inimii, potrivit BBC. "Cantitatea de cafeina din bauturile energizante este de pana la trei ori mai mare decat cea din compozitia altor tipuri de bauturi cu cafeina, de tipul cafelei si cola. Efectele secundare asociate unui consum crescut de cafeina includ batai rapide ale inimii, palpitatii, cresterea presiunii sangelui si, in cazurile severe, pierderea cunostintei si moarte subita", atrage atentia medicul Jonas Dorner, coordonatorul studiului german, anuntaAdevarul.

Mandarinele intaresc sistemul imunitar! Afla ce alte citrice te apara de bolile iernii. A venit frigul si, odata cu el, isi fac loc in organism raceala si gripa. Pentru a preveni aceste afectiuni si a-ti intari sistemul imunitar, consuma multe citrice. Dr. Cristina Balanescu iti dezvaluie si alte beneficii ale citricelor asupra sanatatii. Bogate in vitaminele A, B si C, portocalele intaresc sistemul imunitar si protejeaza de infectii, de raceala si de gripa. De asemenea, tratamentul cu portocale le este de mare ajutor hepaticilor, cardiacilor, reumaticilor si anemicilor. Mandarinele au un continut ridicat de vitamine C, D si K si contribuie la intarirea sistemului imunitar, crescand rezistenta fata de infectii. Lupta impotriva racelii si a gripei si sunt bune in tratarea tusei. Consuma sucul a trei mandarine cu o lingurita cu miere cand ai dureri in gat sau cand tusesti. De asemenea, mandarinele imbunatatesc vedereasi sunt indicate in curele de slabire, pentru ca intensifica arderile, au putine calorii si dau senzatia de satietate, informeazaLibertatea.

Trucuri ca sa nu va ingrasati in timpul iernii. Daca tineti la silueta, anotimpul rece va poate pune bete in roate. Si asta nu numai din cauza sarbatorilor, ci si din cauza faptului ca vremea rece va poate afecta rutina de exercitii fizice si va poate determina sa consumati mancaruri bogate in calorii. "Iarna tendinta este de a manca mai mult, mai gras, mai dens, mai multe dulciuri, de tipul ciocolatei sau al prajiturilor, pe de o parte, pentru a ne pastra caldura corporala si, pe de alta parte, pentru a ne asigura energia necesara", precizeaza Ionut Stefan, consultant in nutritie. Pentru a tine in frau tendinta de ingrasare din timpul iernii, trebuie sa tineti cont de mai multe sfaturi, scrieDoctorulZilei.ro.

Sase semne ca e vorba de ceva mai grav decat o raceala. Cand te simti racit, singurul lucru pe care iti vine sa-l faci este sa te bagi sub paturi, sa bei un ceai cald si sa dormi pana trece. Ultimul lucru care iti trece prin cap este o vizita la medic. Aceasta abordare este buna, atata vreme cat este vorba de o raceala, dar nu este deloc potrivita daca te confrunti cu boli mai serioase care se manifesta ca o simpla raceala. "Multe boli serioase incep ca o raceala", spune medicul David Weitzman, specialist in urgente din Carolina de Nord, SUA. Cum poti sa faci diferenta intre o raceala si o boala care necesita tratament medical de specialitate? "Huffington Post"enumera sase semne care ar trebui sa ne ingrijoreze si sa ne indice ca e vorba de mai mult decat o raceala. Daca esti adult si ai febra peste 38 de grade, e posibil ca organismul tau sa se confrunte cu ceva mai mult decat o simpla raceala. Desi o febra moderata poate ajuta sistemul imunitar sa ucida bacteriile si virusurile, o idee buna este sa te adresezi imediat unui medic pentru a verifica si alte probleme, anuntaAdevarul.