Cat de des trebuie sa faceti curat in casa daca vreti sa scapati de microbi si sa nu va imbolnaviti. Bacteriile, virusurile si ciupercile pot trai in locuri din casa in care va asteptati cel mai putin. De aici pot patrunde direct in organism sau pot ajunge pe mancare. Aflati care sunt unele dintre cele mai "contaminate" obiecte din casa si ce puteti face pentru a va proteja de pericolele care va pandesc. Microbii sunt un "bagaj" constant al oricaruia dintre noi, dar devin periculosi atunci cand se inmultesc peste masura. "Daca nu respectam o igiena riguroasa, noi insine putem fi o sursa de infectie pentru ceilalti. Principalul loc populat de microbi sunt tegumentele, care transporta stafilococii catre nas si gura", explica Garofita Nicolae, medic primar generalist. Bucataria e a doua zona cu risc. Firimiturile de pe podea sau resturile de mancare din frigider, adesea trecute cu vederea, reprezinta, de fapt, cea mai buna ascunzatoare pentru daunatori. "Frigiderul e cel mai expus, pentru ca alimentele stricate contamineaza si produsele proaspete", arata specialistul. In ciuda tuturor acestor pericole, microbii sunt un rau necesar, care ajuta la echilibrarea starii de sanatate. "Ii putem tine usor in frau printr-o igiena corecta", scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Fructul care te ajuta sa slabesti sanatos. Grasimile sunt, intr-adevar, o sursa care produce cresterea in greutate. Exista insa si grasimi bune, care te pot ajuta sa slabesti. De exemplu, avocado este fructul bogat in calorii care-ti arde grasimile. Chiar daca 100 de grame de avocada contine 160 de calorii, mai mult de jumatate dintre acestea sunt grasimi nesaturate, benefice organismului. Studiile arata ca aportul de grasimi saturate, in comparatie cu cele nesaturate, regleaza nivelul glicemic. Consumat impreuna cu alte fructe si legume, avocado grabeste asimilarea acestora de catre organism, anuntaAdevarul.

Cum iti pregatesti corpul pentru sezonul rece? Odata cu venirea frigului, sistemul tau imunitar este pus serios la incercare. Fereste-te de afectiunile de sezon, precum raceala si gripa, tinand cont de sfaturile noastre de ingrijire. Astfel, vei trece prin iarna fara probleme. Odata cu venirea toamnei, organismul tau nu mai este protejat la fel de bine ca in timpul verii. Astfel, ii este mai greu sa lupte cu germenii de gripa si raceala. Microbii se transmit foarte usor pe calea aerului, in mijloacele de transport sau in alte spatii publice. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci odata ce ai ajuns acasa, la serviciu sau la alta destinatie, este sa te speli pe maini. Foloseste apa calda si sapun pentru a te curata mai bine, informeazaLibertatea.

Ce pot indica oboseala si cresterea nejustificata in greutate. Esti obosit in fiecare zi chiar daca dormi suficiente ore? Te-ai ingrasat in ciuda faptului ca esti atent la ceea ce mananci? Acestea efecte le resimt cei mai multi barbati care trec de varsta de 50 de ani, din cauza lipsei de testosteron. De ani de zile, medicii au tratat cu destul de mult dezinteres posibilele efecte ale nivelului scazut de testosteron. Cele mai recente studii au dovedit ca este acest hormon este un factor cheie pentru sanatatea barbatilor. Nivelul redus de testosteron din corp, au descoperit oamenii de stiinta de la Universitatea din California, creste foarte mult riscul de deces pentru barbatii trecuti de 50 de ani, scrieDoctorulZilei.ro.

Beneficiile aloei vera pentru organism. Aloe vera contine peste 200 de componente active, inclusiv vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, polizaharide si acizi grasi, fiind folosita pentru tratarea unei game extinse de afectiuni si boli. Aloe vera are reputatia de a fi o planta care intareste sistemul imunitar, utilizata in ameliorarea si prevenirea multor afectiuni, frunzele acesteia reprezentand cea mai utila parte a plantei. In mod natural, aloe vera creste in zona mediteraneana a Africii. Planta este utilizata pentru diferite afectiuni de aproape 5000 de ani, o lista scurta a scopurilor pentru care este folosita aloe vera ar fi: Prezinta proprietati antibacteriene si antiinflamatorii. Gelurile de aloe reduc local inflamatiile; Ameliorarea petelor si ranilor de la nivelul pielii; Tratarea acneei; Stoparea caderea parului; Efect afrodisiac, anuntaAdevarul.