Ghidul DSV pentru cei care-si cumpara carnea de porc direct de la fermier. De ce trebuie verificata. Ignatul bate la usa, iar cei care vor sa aiba porc pe masa de Craciun trebuie sa-l aleaga de pe acum. Crescatorii din gospodariile taranesti si-au umplut deja gardurile cu halci de carne ce le fac orasenilor cu ochiul. Pietele au inceput si ele sa se aglomereze, iar preturile sunt inca negociabile. Nu insa si normele impuse de Autoritatea Sanitar Veterinara, care imparte amenzi. In apropiere de Bucuresti, la Calugareni, la toate portile gasesti carne de porc, relateaza StirileProTv.

UtileFoto: Colaj foto

Parfumul, unul dintre cele mai daunatoare cadouri de Craciun. In incercarea noastra de a oferi cadourile cele mai bune, poate chiar cele mai pretioase celor dragi, putem face, uneori, mai mult rau decat bine, avertizeaza specialistii. 1. Parfumul este unul dintre cadourile cu cea mai dezechilibrata balanta beneficiu/cost. Si nu este vorba numai despre pretul piperat al esentelor in sticlute mici cu parfum puternic si persistent. Atunci cand vrem sa facem un astfel de cadou avem la dispozitie, in general, doua optiuni: apa de toaleta si apa de parfum, scrie Adevarul.

Cele mai grave greseli de alimentatie care iti distrug pielea. Acneea, ridurile si alte afectiuni ale pielii pot aparea din cauza unei diete nesanatoase. Iata care sunt cele mai grave greseli de alimentatie care iti pot distruge pielea. 1. Mananci prea multe dulciuri. Alimentele bogate in zahar iti fac glicemia sa creasca, lucru care cauzeaza inflamare cronica in organism si care afecteaza colagenul si elastina printr-un proces numit "glicare". Zaharul digerat se ataseaza, permanent, de colagenul din pielea ta, scrie Doctorul zilei.

Dieta Dukan, dieta South Beach si dieta Scardale. Top trei cure de slabire populare la romani. Dieta Dukan, dieta South Beach si dieta Scardale promit scaderea unui numar impresionant de kilograme intre-un timp relativ scurt. Nutritionistii spun ca aceste diete par simple, insa, in realitate, persoanele care le urmeaza trebuie sa respecte intocmai indicatiile. In caz contrar risca sa se ingrase la loc. Dieta Dukan, conceputa de nutritionistul francez cu acelasi nume, este asemanator cu dieta hiperproteica, scrie Gandul.

Laptele crud este periculos pentru consum. Teama de alimentele procesate, de pesticide, de antibiotice si de hormoni care se regasesc in produsele cumparate i-a facut pe oameni sa se indrepte catre produsele organice, crude. Insa, laptele crud nu este o idee buna, conform unui medic pediatru. "Inteleg de ce oamenii cred ca laptele crud este o idee buna: daca "crud" inseamna mai natural, fara nimic rau adaugat in produs, atunci e bun, nu? Gresit!", noteaza doctorul Claire McCarthy, medic pediatru, pentru publicatia "Boston", scrie Adevarul.

Daca mancam ca ursii, ne mentinem silueta? Poate, dar cu conditia sa avem si un metabolism de urs. In speranta de a gasi o solutie la problema "epidemiei de obezitate" cu care se confrunta omenirea, cercetatorii studiaza ursii grizzly: acestia consuma pana la 58.000 de calorii pe zi si totusi nu sufera de obezitate si alte boli metabolice. Care este secretul lor? Uriasii de 500 kg mananca, inainte de a intra in somnul de iarna, aproximativ 50 kg de somon, fructe de padure si seminte bogate in grasimi - un regim care le ridica nivelul colesterolului si tensiunea arteriala, scrie Descopera.ro.

Ce este quinoa. Scade riscul afectiunilor cardiace si ajuta la slabit. Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor si care produce niste niste boabe mici, galbene si turtite. Spre deosebire de cerealele clasice, quinoa contine proteine, spun nutritionistii care precizeaza ca nivelul proteic al boabelor de quinoa este comparabil sau il depaseste pe cel al multor tipuri de carne. Aceasta forma de proteina vegetala nu creste nivelul de colesterol din sange si nu duce la rigidizarea arterelor, scrie Gandul.