Cum treceti de la o dieta dezechilibrata la una sanatoasa. Trecerea de la o dieta dezechilibrata la una sanatoasa nu trebuie facuta rapid. Organismul are nevoie de o perioada in care sa "invete" obiceiuri corecte si alegeri sanatoase, astfel incat placerile culinare sa coincida cu noua alimentatie. Dieta dezechilibrata nu poate fi inlocuita in totalitate de la inceput, ci fiecare obicei trebuie inlaturat separat, pas cu pas. "Daca veti renunta la tot dintr-o data nu veti avea sorti de izbanda. Trecerea de la snitel la piept de pui la gratar sau de la cartofi prajiti la broccoli poate fi 'antipatica' la inceput, dar trebuie sa perseverati pana cand 'gustul' vi se schimba", explica nutritionistul Mihaela Bilic in cartea sa "Traiesc, deci ma abtin". Antrenamentul sau perioada de incalzire dinaintea inceperii unei cure de slabire nu are ca scop pierderea in greutate, ci doar inlocuirea obiceiurilor alimentare proaste cu altele bune, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce este intr-adevar important sa mananci un mar pe zi. Merele pot fi considerate adevarate medicamente pentru sanatatea sistemului cardiovascular, efectul lor asupra inimii si vaselor de sange putand fi comparat cu acela al statinelor, medicamentele care scad nivelul colesterolului. Cel putin asa sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Oxford, intr-un articol publicat in editia de Craciun a revistei de specialitate "British Medical Journal". Desi nu este o cercetare stiintifica propriu-zisa, ci mai mult o estimare, studiul specialistilor britanici este suficient de bine documentat astfel incat sa poata fi considerat o recomandare. Astfel, ei spun ca mai ales persoanele de peste 50 de ani ar trebui sa manance un mar pe zi pentru a tine doctorul departe. De fapt, din estimarile medicilor, foarte multe decese prin infarct sau accident vascular cerebral ar putea fi prevenite in fiecare an daca am capata cu totii acest obicei: numai in Marea Britanie ar fi "salvati" 8.500 de oameni, cred specialistii de la Oxford, anuntaAdevarul.

Tratament ficat: Afla cum il poti detoxifica. Stresul, mancarurile grele, prajelile, mancarurile procesate, medicamentele si poluarea sunt toti factori care ne afecteaza ficatul. Daca reusesti sa mananci cat de cat sanatos, de ceilalti factori tot nu scapi, iar ficatul ajunge, in timp, sa fie plin de toxine. De aceea este sanatos sa il detoxifici complet, macar de doua ori pe an. Exista mai multe alimente care stimuleaza abilitatea naturala de curatare a ficatului. Cunoscut si sub numele de curcuma, este o planta ierboasa asiatica, folosita atat in bucataria indiana, cat si in medicina traditionala. Are culoare galben intens si gust iute-aromat. Din planta se foloseste radacina, care se toaca si se poate adauga in mancaruri ca si condiment ce ajuta la detoxificarea ficatului punand in functiune enzimele necesare pentru curatarea acestuia, informeazaLibertatea.

Sucul-minune care previne cancerul la san. Il puteti prepara foarte usor acasa. Un pahar de suc de rosii pe zi tine cancerul de san la distanta. Femeile care mananca multe rosii isi cresc nivelul unui hormon care protejeaza impotriva bolii. "Avantajele consumarii unei cantitati mari de rosii si a produselor pe baza de rosii chiar si pentru o perioada scurta de timp au fost clar evidentiate de studiile noastre", spun cercetatorii americani. De exemplu, un pahar de suc de rosii pe zi poate contine cantitatea ideala de licopen, substanta "vinovata" de beneficiile uimitoare. Licopenul da culoarea rosie tomatelor si cercetatorii sustin ca tine la distanta si cancerul de prostata. Cei carora nu le place sucul de rosii pot incerca supa de rosii sau sosul de rosii, scrieDoctorulZilei.ro.

Cinci remedii naturale pentru durerile digestive. Stresul, alimentatia dezechilibrata, cafeaua, alcoolul si tutunul cresc frecventa bolilor de stomac. Cu ajutorul plantelor, insa, acestea pot fi combatute rapid si usor. Primele simptome care apar in cazul indigestiei alimentare sunt durerile de stomac, refluxul gastric, greata, varsaturile si balonarile. Infuzia de menta este cea mai eficienta si se prepara astfel: una-doua lingurite de frunze uscate la 200 ml de apa clocotita, din care se beau cate doua-trei cani pe zi. Ceaiul se bea rece, neindulcit si cu inghitituri rare. Alte plante cu efecte benefice sunt frunzele de nuc, mararul, pelinul alb, lavanda, busuiocul si cimbrisorul, anuntaAdevarul.