Bilant: Ce s-a intamplat in corpul tau in decurs de un an. Inventarul de sfarsit de an pentru corpul nostru inseamna, in general, cam un rid in plus, intre 20.000 si 40.000 de fire de par pierdute, mai putina masa musculara si mai multa grasime. In 365 de zile, tot organismul trece printr-o sumedenie de schimbari pe care tu nici macar nu le simti, dar de care ar fi bine sa tii cont. In decursul celor 365 de zile, dam jos aproximativ patru kilograme de celule epiteliale. Dar asta nu inseamna ca in fiecare an cantarim mai putin, pentru ca aceste celule se regenereaza. Totusi, pe masura ce inaintam in varsta, regenerarea nu se mai produce la acelasi nivel ca la 20 de ani si, de aceea, in timp, pielea se subtiaza, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cum va puteti tonifia muschii in sezonul rece. Alergatul, inotul, patinajul, tae-bo, mersul pe bicicleta sau exercitiile la sala de fitness sunt metode de a va mentine in forma in sezonul rece. Va intaresc musculatura, va imbunatatesc mobilitatea, echilibrul, coordonarea. 1 Joggingul. Unul dintre cele mai solicitante sporturi pe care il puteti practica singuri. Daca alergati in ritm alert, puteti arde pana la 17 calorii pe minut. Mult mai de efect este sa alergati prin apa ori prin nisip, deoarece se ard de doua ori mai multe calorii. 2 Ciclismul. Inca mai puteti iesi linistiti cu bicicleta prin parc. Ideal este sa incepeti in forta, scrie Doctorul zilei.

Banala, dar misterioasa: cercetatorii incearca sa descifreze secretele uneia dintre cele mai raspandite boli cronice. Sinuzita cronica - o inflamatie a sinusurilor si cailor nazale care dureaza cel putin 3 luni - este o afectiune pe cat de frecventa, pe atat de putin inteleasa. Cauza ei este un mister, dar un nou studiu sugereaza ca ar putea fi vorba despre un raspuns prea agresiv al propriului sistem imunitar. Faptul ca adevarata cauza a sinuzitei cronice nu este cunoscuta face aceasta boala greu de tratat. Unora dintre pacienti le sunt de ajutor antibioticele, dar altii nu prezinta nicio ameliorare in urma tratamentului cu medicamente ori chiar a celui chirurgical, scrie Descopera.ro.

Topul celor mai cancerigene combinatii de alimente. Oricat de buna este combinatia lapte cu ciocolata, ea trebuie evitata. La fel si combinatiile de cafea cu lapte si de mezeluri cu iaurt. Recomandarea vine din partea nutritionistilor care spun ca aceste asocieri de alimente sunt daunatoare organismului. Potrivit medicilor, in urma combinatiilor de mai sus pot rezulta toxiinfectii alimentare sau poate creste riscul de aparitie a cancerului. Laptele si ciocolata nu fac casa buna. Combinate, calciul din lapte si acidul oxalic din ciocolata formeaza un compus numit oxalat de calciu, greu de digerat, care poate provoca diaree, scrie Gandul.

Cate calorii are un aliment? Greu de spus. Majoritatea informatiilor de pe ambalaje despre numarul de calorii sunt gresite. Aproape toate alimentele ambalate au astazi, pe eticheta, numarul de calorii la 100 de grame. De altfel, majoritatea celor care tin diete calculeaza numarul de calorii ca sa slabeasca. Dar toate aceste informatii sunt, de fapt, departe de a fi exacte, fiindca nu iau in calcul sumedenia de variabile ale complexitatii procesului de digestie, sustin specialistii. Mancarea este, de fapt, energie pentru buna functionare a organismului. In secolul al XIX-lea, chimistul american Wilbur Atwater a oferit primele masuratori ale energiei pe care ne-o ofera mancarea, calculand numarul mediu de calorii din grasimi, proteine si carbohidrati, scrie Adevarul.

Bolile care se agraveaza iarna. Frigul este dusmanul cardiacilor, al hipertensivilor, al celor cu boli respiratorii sau cu maladii endocrine. Vremea rea poate produce modificari in compozitia sangelui. De fapt, sangele se ingroasa si creste riscul ca vasele sanguine sa se astupe cu grasimi. In plus, frigul scade numarul leucocitelor (celule de aparare) si al anticorpilor. "Asa se explica si numarul mare de infectii respiratorii care apar in aceasta perioada", spune medicul Rodica Marinescu. Pe timp de iarna, cele mai multe decese se inregistreaza in randul cardiacilor, astmaticilor, hipertensivilor. Hipotermiile sunt comune in randul oamenilor strazii, alcoolicilor, toxicomanilor, scrie Doctorul zilei.

Adevarat sau fals despre celulita. Cele mai frecvente mituri despre aceasta afectiune. Sarcina, varsta inaintata, lipsa de miscare si alimentatia neadecvata sunt cativa dintre factorii care determina celulita. Studiile arata ca noua din 10 femei se confrunta cu aceasta problema. Va prezentam cateva dintre cele mai comune intrebari pe care si le pune orice femeie care se confrunta cu celulita. Cu toate acestea sunt mituri care putine doamne stiu insa care informatiile corecte despre celulita. De celulita nu scapi niciodata. FALS. O alimentatie bazata pe fructe si legume crude, impreuna cu o hidratare corecta reprezinta primul pas catre rezolvarea acestei probleme dermatologice, scrie Gandul.

8 strategii sa nu faceti abuz de mancare de Sarbatori. De sarbatori, mancare este peste tot. Cum sa va puteti abtine, cand petrecerile si mesele cu familia si preietenii se tin lant?! Secretul sa nu mancati prea mult si sa nu va ingrasati este sa alegeti numai alimentele care va plac. Evitati sa mancati ceea ce nu va place si tineti seama de urmatoarele sfaturi. Mancati sanatos in cea mai mare parte a timpului. Mancati alimente cu continut scazut de calorii si niciodata in timp ce va uitati la televizor. Nu mergeti decat la o petrecere care dureaza intreaga noapte. Nu va hraniti la intamplare, respectati cele trei mese ale zilei, scrie Click.