​Cum faceti trecerea la masa bogata de Craciun dupa ce ati tinut post. Perioada de post ajuta organismul sa se detoxifieze, insa pentru a nu avea probleme fiti atenti la mesele din ziua de Craciun si la cele care urmeaza. Asta pentru ca trecerea de la alimentatia de post la cea de Sarbatori trebuie facuta treptat. "A trece de la un regim restrictiv la unul cu multe proteine e cel mai rau pentru organism. Trebuie sa aveti grija sa mancati cu masura", recomanda nutritionistul Eduard Adamescu, scrieDoctorulZilei.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum te dregi dupa festinul de Craciun. Vitamina care ajuta mai mult decat pastilele pentru bila. Apa si alte lichide pe stomacul gol, o cafea amara pentru alungarea senzatiei de greata, multe fructe si legume bogate in vitamina C, pauza de alcool si grasimi, dar si plimbari, acestea sunt principalele reguli ale detoxifierii. Ciorba de potroace, zeama de varza sau muraturile sunt mituri care nu au nici un efect asupra mahmurelii. Nutritionistii recomanda sa incepeti cura de detoxifiere inca din seara de Craciun.Vitamina C este marele aliat al organismului in lupta cu toxinele. Legumele cu frunze verzi, broccoli, citricele, usturoiul sunt alimentele care ajuta la recuperarea dupa masa traditionala, anuntaEVZ.

Cum sa bei de Craciun fara sa te imbeti. Daca ai o familie mare si trebuie sa ciocnesti cate un pahar cu toata lumea, e posibil sa ajungi la o cantitate prea mare de alcool. Uite cum trebuie sa bei ca sa nu te imbeti si ca sa eviti mahmureala. Zilele de sarbatoare sunt pline de mese in familie, veselie si pahare ciocnite cu cei dragi. Daca nu esti obisnuita sa bei alcool e foarte usor sa te imbeti si sa te simti mahmura a doua zi. Uite cum trebuie sa bei ca sa eviti asta. Daca stii ca o sa bei alcool, nu pleca de acasa fara sa mananci. Cand bei pe stomacul gol, efectele alcoolului se simt mult mai repede. Ideal ar fi sa mananci ceva bogat in proteine, de exemplu peste, carne, nuci, oua, informeazaLibertatea.

Ce beneficii au toba si leberul asupra sanatatii. Produsele traditionale, cum sunt leberul si toba contin vitamine care stimuleaza imunitatea si tin departe racelile. In sezonul rece, ne confrunam cu deficit de vitamina D, care se sintetizeaza cand ne expunem la soare, dar si de vitamina C, din cauza ca mancam mai putine fructe si legume. Aceste vitamine au insa un rol esential pentru imunitate, iar carentele ne expun infectiilor. Vitamina D sau "vitamina soarelui" nu este buna doar pentru fixarea calciului in oase, ci si in combaterea infectiilor respiratorii. O dovedeste un experiment recent condus de profesorul Carlos Camargo de la Scoala de Medicina Harvard, care a testat efectele vitaminei D pe circa 250 de copii. Dupa o cura de cateva saptamani, micutii si-au redus cu 50% riscurile de imbolnavire, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum sa te mentii in forma de Sarbatori. Craciunul si Revelionul sunt un prilej de a ne reintalni cu cei dragi in jurul meselor festive. De multe ori, insa, uitam de regulile pe care le respectam in timpul anului si facem excese culinare. Iata cateva sfaturi care te pot tine departe de kilogramele in plus in aceasta perioada! Mesele de tip bufet suedez nu sunt tocmai o idee buna pentru silueta ta deoarece ai tendinta mereu sa-ti umpli farfuria cu bunatati. Mai degraba alege sa stai departe de toate ispitele culinare pentru ca, daca nu le vei vedea, nici nu vei mai pofti la ele. In cazul in care la o petrecere chipsurile si biscuitii iti fac cu ochiul, evita-le, deoarece nu-ti fac decat rau. Mai degraba "iroseste-ti" caloriile pe un fel principal de mancare, care va fi mult mai gustos, anuntaClick.