O teorie surprinzatoare. De ce nu se poate controla cancerul si de ce riscam toti sa ne imbolnavim. Cele mai multe tipuri de cancer nu sunt provocate nici de expunerea la substante toxice, nici de asa-zisii factori de risc care au legatura cu stilul de viata modern, ci de mutatiile genetice. Aceste fenomene nu pot fi controlate, in ciuda progreselor stiintei. Daca in urma cu jumatate de secol, oamenii mureau mai degraba din cauza bolilor cardiovasculare, astazi, cancerul a ajuns inamicul numarul unu. Mai mult decat alte boli cronice, cancerul isi are "izvorul" in structura genetica, pe care stiinta o poate controla doar intr-o foarte mica masura, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Cum iti poti imbunatati starea de sanatatea daca nu bei alcool timp de o luna. Persoanele care renunta la alcool timp de o luna au mai multe sanse de a reduce nivelul colesterolului, de a scapa de kilogramele in plus, de a-si imbunatati calitatea somnului si astfel ii ofera si ficatului sansa de a se recupera dupa anumite excese. Expertii in bolile hepatice au ignorat pana de curand beneficiile abstinentei in randul consumatorilor moderati, concentrandu-si atentia asupra problemelor celor care consuma alcool in mod frecvent, scrie Doctorul zilei.

Principalele semne ca ficatul sufera si cele mai importante gesturi care-l protejeaza. Dupa ce a fost bombardat cu mancaruri grase in exces si cu alcool, ficatul are nevoie de o pauza, spun specialistii. In general, pentru ca ficatul are dimensiuni foarte mari, atunci cand prezinta un numar mic de leziuni, nu se manifesta. In general, atunci cand apar simptomele, afectiunile ficatului au evoluat. Astfel, majoritatea persoanelor cu boli de ficat ajung la spital in faze avansate ale bolii, avertizeaza specialistii. Iti poti da seama ca ficatului nu-i merge bine daca..., scrie Adevarul.

Lista medicamentelor care predispun la caderea parului. Ibuprofenul, tratamentele pentru acnee si anticonceptionalele sunt medicamentele aparent banale care duc la caderea parului. Asta este concluzia unui studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea din Melboune, ale caror concluzii arata ca unele substante din pastile pot determina modificari notabile la nivelul firelor de par. Astfel, tratamentele pentru acnee contin retinoizii, derivati din vitamina A, scrie Gandul.

Vrei sa te ingrasi? Iata ce alimente iti vin in ajutor. In jurul nostru toata lumea vorbeste de cure de slabire si de retete dietetice, dar sunt si persoane care, surprinzator, vor sa se ingrase. Au arderile atat de rapide incat nu se prinde nimic de ele. Daca faci parte dintre ele iata ce trebuie sa consumi pentru a-ti rotunji formele. Mancaruri gatite. Nu neglija preparatele facute in casa. Macar o data pe zi, mananca o masa calda compusa din carne de miel sau de vita, pulpe si aripi de pui si ficat. Se spune ca sunt cele mai calorice dintre proteine, scrie Click.

De ce ne dor falcile atunci cand e frig? O scadere de temperatura poate sa provoace mai mult decat o senzatie inconfortabila de frig. La unele persoane, determina aparitia unor dureri specifice: dureri ale urechilor, dureri de cap, senzatii de durere si "intepeneala" a maxilarelor. Iata explicatiile unui specialist si recomandarile sale pentru depasirea situatiei. Daca aveti dureri in maxilare atunci cand e frig, in primul rand faceti-va un control stomatologic, recomanda dr. Manny Alvarez, consultant medical si editor-sef pe probleme de sanatate al FoxNews.com. E posibil sa fie vorba despre carii, drept cauza a senzatiilor dureroase, scrie Descopera.ro.

La ce risc neasteptat te expui daca mergi cu bicicleta. Deplasarea pe bicicleta in marile orase poate fi daunatoare pentru inima, arata un studiu recent. Oamenii de stiinta au constatat ca ciclistii inhaleaza milioane de particule fine, emise indeosebi de masinile alimentate cu diesel, care reduc capacitatea inimii in timpul mersului pe bicicleta. Ciclismul ar fi astfel o solutie pentru mediu, dar si un risc pentru sanatate. Pentru reducerea poluarii aerului, numeroase asociatii si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda inlocuirea deplasarilor cu masina cu transportul public sau mersul pe bicicleta, scrie Doctorul zilei.

Cinci motive pentru care nu ar trebui sa folosesti un sapun antibacterian. Agentia din domeniul medical din SUA, FDA (Food and Drug Administration), a decis de curand ca toti producatorii de sapunuri antibacteriene sa demonstreze ca aceste produse sunt intr-adevar mai eficiente si mai sigure decat cele obisnuite, pentru a le putea comercializa in continuare sub acest nume. Sapunurile antibacteriene contin o substanta numita triclosan, care initial a fost folosita doar in spitale si care incepand cu 1990 este utilizata si in industria produselor de igena si curatenie, scrie Gandul.