Sapte metode eficiente sa va intariti sistemul imunitar si sa va feriti de gripa.Cateva obiceiuri simple si sanatoase va ajuta sa aveti o imunitate de fier si sa tineti la distanta racelile si gripa. In primul rand trebuie sa va obisnuiti sa dormiti opt ore pe noapte, sa faceti miscare si sa va hidratati la fel de consistent ca vara. Studiile arata ca insomniile slabesc organismul si il fac mai susceptibil la boala. Asta pentu ca lipsa somnului scade numarul celulelor albe din organism, responsabile cu lupta impotriva microbilor. Pentru a avea un organsim puternic, aveti nevoie de minimum sase ore de somn pe noapte, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cele mai bune si cele mai rele diete pentru 2014. Americanii au evaluat, notat si catalogat cele mai bune, dar si cele mai proaste diete pentru 2014. Daca pe primele locuri se afla dietele care sunt eficiente nu doar pentru scaderea in greutate, dar si pentru sanatatea inimii si impotriva diabetului, pe ultimele locuri se situeaza optiuni care de care mai ciudate, cum ar fi regimul oamenilor din Paleolitic sau mancarea cruda. Printre cele mai bune diete, clasificate de "U.S. News" si recomandate si de "Huffington Post", se numara DASH, TLC, iar pe locul trei stau la egalitate cinci alte diete printre care se afla si "Weight Watchers", regimul recomandat de medicul nutritionist Adrian Copcea, anuntaAdevarul.

Parodontoza, cea mai intalnita afectiune cronica la romani. Parodontoza reprezinta o adevarata problema de sanatate publica in conditiile in care aceasta boala afecteaza intre 15-20% dintre persoanele cu varsta cuprinsa intre 35 si 44 de ani, arata un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Boala parondontala este o afectiune cronica ireversibila care afecteaza tesuturile de sustinere a dintilor. In lipsa unei igienei dentare adecvate si a unui tratament corespunzator, aceasta boala poate provoca pierderea dintilor, informeazaRomania Libera.

Laptele crud de la tarani, sanatate curata sau "bomba toxica"? In fiecare dimineata, satenii din comunele din jurul capitalei vin sa isi vanda laptele in pietele bucurestene. Clientii lor il prefera deoarece este mai ieftin decat in magazin si deoarece, spun ei, este mai hranitor. Insa mai multa grasime in lapte nu inseamna mai sanatos. De multe ori, taranii isi vand laptele pe trotuarele din jurul pietelor fara sa aiba buletine de analiza, iar laptele neverificat poate ascunde metale grele, toxine din ciuperci si mucegaiuri sau bacterii care provoaca boli grave precum TBC, scrieYahoo News.

Ai tensiunea marita sau probleme cu inima? Iata ce sfaturi au medicii ca sa nu faci infarct in timpul sexului. Pentru persoanele care au tensiune arteriala marita sau diferite probleme cardiovasculare, actul sexul implica asumarea unor riscuri. In cazul celor care au facut infarct miocardic, se recomanda repaus timp de sase saptamani. Actul sexual poate creste ritmul cardiac la 100 - 150 batai/ minut, tensiunea arteriala cu 2-3 mm sau poate agrava anumite boli cardiovasculare. Daca bolnavul prezinta insuficienta respiratorie, decompensare accentuata sau a suferit unul sau mai multe infarcte, actul sexual prezinta riscuri. Medicii avertizeaza ca daca in timpul actului sexual apar dureri in zona inimii sau toracelui, stari de slabiciune, hipotensiune, paloare sau colorarea pielii in cenusiu, tegumente umede si reci, se impune urgent repausul si apelarea unui serviciu medical de urgenta, anuntaDoctorulZilei.ro.

Solutii naturale impotriva constipatiei. O digestie ingreunata duce de multe ori la instalarea constipatiei, ceea ce provoaca un disconfort fizic. Insa natura iti pune la dispozitie nenumarate remedii pentru aceasta afectiune. Fie proaspete, fie uscate, smochinele cele dulci si aromate sunt recomandate daca suferi de constipatie. Le poti consuma ca atare sau poti fierbe 2-3 smochine intr-un pahar cu lapte seara inainte de culcare. Omogenizeaza amestecul cu blenderul si bea-l cat timp este cald. Atunci cand constipatia este o problema frecventa ai grija sa incluzi in alimentatia ta semintele de in. Le poti adauga in cerealele de la micul dejun sau in alte preparate, informeazaAdevarul.