​Cu ce puteti inlocui zaharul. Trei alternative sanatoase si naturale. Un studiu publicat saptamana trecuta a scos la iveala ca zaharul este la fel de nociv ca fumatul. Agentia Natiunilor Unite sustine ca exista dovezi coplesitoare ca zaharul poate avea legatura cu obezitatea, diabetul si bolile cardiovasculare. Exista insa si alternative sanatoase si cu putine calorii cu care puteti inlocui zaharul. Stevia rebaudiana, o planta de origine sud-americana, cu zero calorii si o putere de indulcire de 300 de ori mai mare decat al zaharului. Iar pe deasupra, studiile au aratat ca are si proprietatile curative: controleaza diabetul si depresia, reduce poftei de dulce, diminueaza dorintei de a fuma si de a consuma alcool, amelioreaza gingivitele si acneea. Desi nu este 100% naturala, din cauza procesului de extractie, stevia pare sa fie cel mai sigur indulcitor, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Inca un motiv sa-ti savurezi cafeaua zi de zi: imbunatateste memoria. Cafeina are, intr-adevar, calitatea de a creste vigilenta, de a stimula atentia, dar si de a consolida memoria, arata un studiu recent. Cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins din SUA au analizat impactul cafeinei asupra memoriei excluzand celelalte efecte pe care bautura de dimineata le are asupra creierului. Studiul specialistilor americani a aratat ca aceasta "imprima" anumite amintiri in mintea noastra vreme de pana la 24 de ore dupa ce-am baut-o. Studiul finantat de Institutul National de Sanatate al Statelor Unite si de Fundatia Nationala pentru Stiinte, deci nu de o companie producatoare de cafea, a inclus peste 100 de participanti care nu erau mari bautori de cafea, de ceai sau de cola. Mai precis, participantii nu consumau mai mult de 500 de miligrame de cafeina pe saptamana, anuntaAdevarul.

Ce sa mananci dimineata ca sa scapi de burta. Un mic dejun bine ales te ajuta foarte mult in cura de slabire. iar daca obiectivul tau e sa scapi de burta, trebuie sa fii cu atat mai atenta la prima masa. Ca sa scapi rapid de burta, dimineata trebuie sa mananci grasimi sanatoase, proteine si foarte putini carbohidrati. Iata ce ar trebui sa contina un mic dejun sanatos daca vrei sa slabesti. Nucile "romanesti", alunele de padure, migdalele sau caju sunt un mic dejun ideal, mai ales daca esti pe fuga. Contin grasimi sanatoase, care sunt foarte importante atunci cand vrei sa slabesti, informeazaLibertatea.

Cinci moduri in care mugurii de pin combat imbatranirea. Mugurii de pin sunt plini de nutrienti care revitalizeaza si reintineresc organismul. Acestia contin magneziu, calciu, vitamina E, vitamina B2, fier, zinc si potasiu. Extractul din muguri de pin pe care-l puteti achizitiona din magazinele naturiste are o actiune antiinflamatoare asupra cartilagiilor articulare, remineralizanta si regeneratoare a tesutului osos. Este recomandat in coxartroze, gonartroze, artroze vertebrale, reumatism cronic degenerativ, osteoporoza sau intarzierea consolidarii fracturilor. Se va lua o doza de 1,5 ml/zi, diluata in putina apa, inainte de masa, scrieDoctorulZilei.ro.

De ce nu e bine sa te speli pe dinti imediat dupa masa. Contrar perceptiei generale, spalatul pe dinti imediat dupa ce-ai mancat poate dauna sanatatii danturii. Mai ales dupa ce ai consumat alimente acide, periajul dintilor agreseaza suplimentar dantura, favorizand astfel aparitia cariilor. Medicii stomatologi recomanda, in locul perierii dintilor sau folosirii gumei de mestecat, sa bei un pahar cu apa dupa fiecare masa. Astfel vei indeparta resturile alimentare de dimensiuni mari si vei grabi refacerea pH-ului de la nivelul cavitatii bucale. De-abia la o ora dupa ce-ai mancat este indicat spalatul pe dinti. Si seara, dupa cina, este valabila aceeasi regula, mai ales in cazul persoanelor care consuma alimente acide cum sunt citricele. "Alimentele cu un nivel crescut de aciditate produc o agresiune chimica asupra danturii. Prin urmare, nu este indicat ca, imediat dupa masa sa ne spalam pe dinti, pentru ca periuta agreseaza si ea mecanic dantura", atrage atentia medicul stomatolog Elena Marcu, anuntaAdevarul.