Cine are nevoie de ochelari speciali pentru condus seara? Ce este hemeralopia. Printre farurile tuturor masinilor din trafic, lumina stalpilor de pe marginea drumului si neajunsurile propriilor noastre faruri, vizibilitatea la condus seara si noaptea are mult de suferit pentru oricine. Cand, insa, aceste neplaceri devin foarte deranjante, ar fi cazul sa mergi la oftalmolog. Scaderea acuitatii vizuale nocturne, adica in conditii de iluminare redusa, poarta numele medical de hemeralopie si afecteaza foarte multe persoane, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Un medicament pentru raceala poate provoca leziuni hepatice grave. Agentia americana pentru medicamente (FDA) a recomandat miercuri limitarea dozei de paracetamol in analgezicele combinate cu derivate ale morfinei, pentru a se evita riscul de leziuni hepatice grave. Paracetamolul este adesea folosit in combinatie cu opioide, precum oxicodona, hidrocodona (Vicodin) si codeina (Tylenol+codeina). Acum, FDA le cere medicilor sa nu le mai prescrie pe cele care contin mai mult de 325 de miligrame pe comprimat sau capsula, scrie Capital.

Sase alimente care iti distrug inima. Un raport facut de American Heart Association si American Stroke Association trage un semnal de alarma cu privire la cantitatea prea mare dintr-o substanta banala, care se gaseste in alimentele obisnuite, consumata pe scara larga. In urma cercetarilor, expertii au ajuns la concluzia ca am ajuns sa consumam in fiecare zi aproximativ 3.400 de miligrame de sodiu, in ciuda cantitatii zilnice recomandate de 1.500 de miligrame, scrie Doctorul zilei.

Hepatita C, la un pas de a fi invinsa, printr-un nou cocktail de medicamente. Hepatita C este la un pas de a fi invinsa cu ajutorul unui nou cocktail de doua medicamente care s-au dovedit foarte eficiente, potrivit rezultatelor unui studiu publicat miercuri si citat de Mediafax. Studiul, bazat pe o combinatie de doua antivirale administrate pe cale orala - declatasvir si sofosbuvir - produse de laboratoarele farmaceutice Bristol Myers Squibb, respectiv Gilead Sciences, a evidentiat o rata de vindecare de 98% si faptul ca nu au existat efecte secundare importante, scrie Romania libera.

Care este cea mai periculoasa mancare pentru inima. Fastfood-ul este considerat daunator functiei cardiovasculare, dar se pare ca mancarea mexicana este cea mai periculoasa pentru inima. Asta sustine cardiologul Enrique C. Morales Villegas, din Mexic, care este de parere ca preparatele din tara sa este chiar mai periculoasa decat cea de tip junkfood. "Aceasta este o combinatie de hrana prajita, mancare nesanatoasa si bauturi racoritoare", spune doctorul despre pericolul cumulat pe care mancarea mexicana il reprezinta. In Mexic, obezitatea afecteaza 73% dintre femei, 69% dintre barbati si 35% dintre adolescenti, scrie Gandul.

7 semne ca e cazul sa mananci diferit. In haosul zilelor aglomerate ale vietii moderne, ne e greu sa observam semnele subtile pe care ni le transmite corpul ca se intampla ceva in neregula cu noi. Totusi, daca am fi mai atenti, am constata ca aceste semnale exista. Lasand de-o parte excesele ponderale, mai multe studii realizate in ultimii ani arata ca radacinile mai multor probleme moderne de sanatate se pot regasi in hrana de zi cu zi. Aceste probleme nu apar peste noapte, ele se instaleaza in timp, scrie Adevarul.

Super-alimente care previn formarea cheagurilor de sange. Alimentatia are un impact major asupra riscului aparitiei trombozei venoase profunde, o afectiune reprezentata de formarea unui cheag de sange (tromb) in venele profunde ale membrelor inferioare, pelvisului sau membrelor superioare. Vestea proasta e ca tromboza venoasa profunda poate cauza probleme serioase de sanatate si in cele mai rele cazuri, conduce la deces. Vestea buna e ca afectiunea poate fi prevenita cu ajutorul unei alimentatii corecte, scrie Doctorul zilei.

Branturile speciale nu sunt eficiente pentru durerile de genunchi. In ultima vreme, branturile speciale ingrosate sunt considerate un remediu ieftin pentru tratarea osteoartritei pentru genunchi. Totusi, 12 studii care s-au efectuat in timp, implicand peste 885 de subiecti care sufereau de aceasta afectiune, au demostrat ca branturile speciale ingrosate, folosite ca metoda de tratament de aceasta categorie de bolnavi, nu reprezinta leacul miraculos atat de cautat, scrie Click.