Utile: Sfatul specialistului: Cum deosebesti painea neagra autentica de cea cu coloranti; Ce poti sa patesti de la guma de mestecat; 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre paracetamol pentru a evita supradoza

de V.P.     HotNews.ro
Marţi, 21 ianuarie 2014, 5:14 Revista Presei | Utile

Utile
Foto: Colaj foto
Secretul din pachetul de tigari: cu cat a crescut nivelul de nicotina in ultimii 15 ani. Nivelul de nicotina din tigari a crescut cu 15% intre 1999 si 2011, arata un studiu realizat de Nicotine and Tobacco Research si citat de Business Insider. Cercetatorii au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat tigarile vandute de 4 mari producatori, intre 1997 si 2012. ''Tinerii ar putea deveni mai usor dependenti de tigari, dupa primele dati cand fumeaza'', arata Thomas Land, coordonatorul studiului, scrie Gandul.

Sfatul specialistului: Cum deosebesti painea neagra autentica de cea cu coloranti.
Un ordin al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) interzice producatorilor sa mai foloseasca coloranti sau E-uri in procesul de producere a painii negre. "Adevarul" va arata cum ar trebui sa fie painea. De pe data de 15 ianuarie, un ordin al ANPC opreste producatorii de paine neagra sa mai foloseasca E-uri sau coloranti in retetele lor. Astfel, cel putin in teorie, brutarii vor fi nevoiti sa renunte si la caramel, una dintre substantele cel mai des folosite pentru a da impresia de paine neagra, scrie Adevarul.

Ce poti sa patesti de la guma de mestecat.
Guma de mestecat ne scapa de respiratia urat mirositoare, taie pofta de mancare si ajuta la reducerea nivelului de stres, insa poate avea si efecte daunatoare. Circula ideea ca a mesteca guma inainte de masa reprezinta un mijloc de a reduce foamea, astfel ajungand sa mancam mai putin. Dar un studiu  recent publicat in jurnalul Eating Behaviors arata ca, in realitate, guma mestecata inainte de masa nu are efect asupra numarului de calorii consumate, scrie Doctorul zilei.

Ce trebuie sa stim despre indulcitorii artificiali. Foitajele contin zahar, ketchupul la fel... De frica avertismentelor din ultimul timp si a pericolului diabetului, cauti sa eviti zaharul. Si apelezi la variantele mai light. Adica indulcitorii. Or fi chiar atat de buni? Substante de sinteza, mult mai dulci decat zaharul, indulcitorii au un continut mai mic de calorii, aproape insesizabil. Astfel, produsele pe baza de indulcitori au mult mai putine calorii decat cele care contin zahar, scrie Click.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre paracetamol pentru a evita supradoza.
Desi paracetamolul este inofensiv in doze mici, insa mai mult poate afecta functia hepatica, avertizeaza Administratia americana a Alimentelor si Medicamentului (FDA). Si Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) din Romania a atras atentia supra importantei respectarii dozelor recomandate. Asadar, trebuie sa fim foarte bine informati in legatura cu acest medicament atat de obisnuit, scrie Adevarul.

Exista proteine bune si proteine rele. Afla cum faci alegerile corecte.
Oasele, muschii, pielea si celulele corpului au nevoie de proteine. Cum corpul nostru nu poate depozita proteinele asa cum depoziteaza carbohidratii, trebuie sa ne asiguram ca mancam suficiente in ficare zi. Insa, toate proteinele sunt la fel? Alexa Schmitt, nutritionist la Spitalul General Massachusetts spune ca ceea ce face o proteina buna sau rea este continutul de grasimi saturate, scrie Doctorul zilei.


Citeste mai multe despre   



















3945 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri