Fructele care topesc grasimea si te ajuta sa slabesti chiar daca mananci junk food. Toata lumea viseaza sa poata manca pizza si ciocolata fara sa se ingrase. Acum cercetatorii au gasit o modalitate prin care pot transforma acest vis in realitate. Oamenii de stiinta suedezi spun ca merisoarele previn cresterea in greutate in cazul persoanelor care au o dieta bogata in grasimi. In plus, merisoarele scad colesterolul si nivelului zaharului in sange. Cercetatorii atrag insa atentia ca fructele au acest efect doar daca sunt cosumate in stare proaspata. Merisorul (afinul rosu) este un arbust stufos de 10-30 cm inaltime, care creste la altitudini mari, in pajisti si luminisuri. La noi in tara se gaseste pe tot lantul carpatic, dar mai mult in Muntii Apuseni, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cat de des este necesar un control la ochi. Mai putin de jumatate din persoanele cu varste intre 40 si 75 de ani merg la un control oftalmologic periodic, potrivit statisticilor. Orice persoana cu varste de peste 16 ani ar trebui sa mearga la un control oftalmologic o data la doi ani, recomanda Colegiul Optometristilor din Marea Britanie, potrivit theguardian.com. Desigur, daca va confruntati cu probleme pe care le puneti pe seama scaderii acuitatii vizuale, ar trebui sa mergeti mai des la medic. Copiii ar trebui sa fie dusi anual la medicul oftalmolog, fiindca in cazul lor orice problema de vedere poate afecta performantele scolare. De asemenea, se recomanda ca inaintea achizitionarii unei perechi de ochelari sau a schimbarii perechii vechi, sa mergeti la un consult amanuntit, nu doar la centrele de optica, scrieAdevarul.

Cinci greseli comune in igiena ta sexuala. Sexul cel mai intens este cel spontan. Tot el este si cel mai periculos pentru sanatatea ta, daca nu iti iei masurile de igiena corespunzatoare. Frenezia momentului si relaxarea de dupa te pot determina sa comiti anumite greseli de care nici n-avea habar. Cea mai mare greseala pentru corpul tau este ca te bazezi pe produsele de igiena ale iubitului tau, atunci cand dormi noaptea la el. Lucrurile se inrautatesc mai ales daca el este un barbat constiincios care isi cumpara doar produse destinate barbatilor si tipului lor de probleme, informeazaLibertatea.

Kaki intarzie imbatranirea si tine inima sanatoasa. Originar din China, kaki este un fruct care pe dinafara seamana cu patlagelele rosii, doar ca are culoare portocalie. La gust insa este o combinatie intre piersica si pepene galben. Nutritional, este bogat in magneziu, un mineral care regleaza metabolismul si alunga oboseala. De asemenea, are potasiu, la fel de mult ca si bananele, vitaminele A, B complex si C. Kaki este eficient in combaterea enterocolitelor si hemoragiilor. Bogat in antioxidanti, fructul kaki contribuie la preventia aterosclerozei, ajutand in reducerea stresului oxidativ. De asemenea, kaki este bogat in carbohidrati, nutrienti cu care se "hraneste" muschiul inimii. Cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca in compozitia cojii de kaki sunt prezente anumite substante care ajuta la intarzierea imbatranirii, scrieDoctorulZilei.ro.

Caldura din casa te poate impiedica sa slabesti in timpul iernii. O casa bine incalzita poate contribui la kilogramele in plus acumulate pe timp de iarna, cel putin asa sugereaza cercetatorii olandezi. Insa si frigul din casa stimuleaza apetitul. Cu cat mai mare este temperatura din casa sau de la birou, cu atat organismul nu va mai arde calorii in plus pentru a mentine caldura corporala, noteaza BBC. Studiul, efectuat de Centrul Medical al Universitatii Maastricht din Olanda, sustine ca 19 grade Celsius sunt suficiente pentru a oferi un echilibru in viata noastra. Totusi, unii oameni de stiinta spun ca racoarea din casa ii va face pe oameni sa manance mai mult. Slabitul se rezuma la echilibrul dintre energia ingerata si energia consumata, adica intre caloriile primite prin hrana si caloriile pierdute prin efort. Oamenii vor castiga in greutate daca vor acumula mai multe calorii din mancare decat ard in timpul activitatilor de zi cu zi, anuntaAdevarul.