Dieta paleolitica promite sa va scape de obezitate, diabet si boli de inima. Dieta bazata pe carne, peste, alune, radacinoase si fructe de padure, ar putea fi cheia pentru combaterea obezitatii si a bolillor asociate acesteia Intrata relativ recent in atentia publica, dieta omului primitiv, asa cum mai este cunoscuta, reprezinta efortul de manca la fel ca pe vremuri, alimente cat mai putin procesate: carne gatita la cuptor, pe gratar sau fiarta, legume si fructe consumate in stare cruda, seminte, nuci, alune, cartofi fierti sau copti, oua fierte etc. Cu cat un aliment este mai procesat, cu atat va contine un numar mai mare de calorii. "De exemplu, derivatele din carne - carnea tocata, mezelurile, hamburgerii - au mult mai multe grasimi decat carnea ca atare, iar derivatele din zahar - dulciuri, prajituri, bomboane - sunt adevarate bombe de calorii", spune medicul nutritionist Eduard Adamescu, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Sughitul si leacurile lui ciudate. Oare chiar functioneaza sperietura sau tinutul respiratiei? De la tinutul respiratiei pana la trucuri mult mai ciudate si chiar de-a dreptul nepoliticoase, exista tot felul de metode de a vindeca enervantul sughit. Insa, oare chiar functioneaza sau am putea, pur si simplu, sa asteptam sa treaca in loc sa ne supunem corpul la tot felul de absurditati? In momentul in care incepi sa sughiti, fiecare persoana din jurul tau iti va propune cea mai buna cale de a scapa, fie sa-ti tii respiratia, fie sa te sperie sau sa-ti dea o lingurita cu zahar. Avand atatea remedii la indemana, intrebarea este care dintre ele este sustinuta de dovezi stiintifice? Atunci cand sughiti, un spasm din diafragma face aerul sa se grabeasca spre plamani. Acest lucru inchide brusc corzile vocale, fapt care da nastere sunetului caracteristic sughitului "hic", anuntaAdevarul.

Respiratia urat mirositoare - vezi cum scapi de ea intr-o singura zi! De cele mai multe ori, respiratia urat mirositoare este provocata de igiena deficitara, lipsa de hidratare sau cura de slabire. Afla cum sa scapi de ea rapid! Atunci cand nu este provocata de probleme dentare grave, respiratia urat mirositoare poate fi "vindecata" aproape pe loc. Trebuie doar sa tii seama de aceste sfaturi. Pare "la mintea cocosului", dar multi oameni nu isi dau seama ca periajul corect al dintilor este principala cale de atac in cazul respiratiei urat mirositoare. Foloseste periuta si pasta de dinti de doua ori pe zi, dimineata si seara, timp de cel putin patru minute, inforeazaLibertatea.

Abdomen plat si tonifiat cu ajutorul unui antrenament-minune de cinci minute. Muschii abdominali sunt cei mai puternici muschi si influenteaza fiecare activitate fizica. De la statul pe scaun, pana la mers pe jos, alergat sau aruncarea unei mingi, toate sunt influentate de forta, viteza si coordonarea muschhilor abdomenului. Atunci cand muschii abdominali sunt slabiti, coordonarea are de suferit si obosim mai repede. Antrenarea acestora nu este o sarcina usoara. Muschii nu raspund la fel tuturor tipurilor de exercitii. In cadrul programului de exercitii de mai jos, insa sunt antrenati pe langa muschii abdomenului si pectoralii, fesierii si lombarii, scrieDoctorulZilei.ro.

Semne care anunta maladia Alzheimer. Persoanele cu inceput de Alzheimer sufera de pierderi de memorie, tulburari de judecata, schimbari bruste de dispozitie si de comportament. De aceea, este esential rolul celor din anturaj in depistarea primelor semne care anunta boala. Incepand cu varsta de 50 de ani, majoritatea oamenilor se plang de probleme cu memoria: prin urmare, un numar de telefon uitat nu e un semnal de alarma. Ceea ce trebuie sa ingrijoreze e atunci cand persoana nu-si mai aminteste de evenimente importante din viata sa. Persoana are dificultati in a memora evenimente recente si pune de mai multe ori aceeasi intrebare, uitand imediat raspunsul, anuntaAdevarul.