​Sucul de morcovi face minuni pentru sanatate. Sucul de morcovi contine putine calorii si este plin de vitamine si minerale. Organismul metabolizeaza mai usor nutrientii din legume sub forma lichida. E important insa sa va preparati singuri acasa sucul. Acesta se obtine cu ajutorul storcatorului, din morcovi proaspeti, bine spalati, dar necuratati de coaja, pentru ca este partea cea mai bogata in substante nutritive. Coaja va fi doar spalata foarte bine cu peria si vor fi indepartate partile stricate. Dupa stoarcerea morcovului, sucul se consuma de preferinta imediat sau se pastreaza la rece cel mult sase ore. Sucul de morcovi contine luteina si zeaxantina, care impreuna mentin ochii sanatosi, prevenind degenerescenta maculara. Un studiu finlandez facut pe 1200 de persoane a scos la iveala ca un consum regulat de morcov reduce riscul de cataracta si ajuta la mentinerea acuitatii vizuale pana la varste inaintate, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cel mai important leac al racelii este prevenirea ei. Desi medicina a facut progrese incredibile, atunci cand vine vorba de vindecarea anumitor boli, oamenii de stiinta inca nu au reusit sa gaseasca leacul racelii. Insa exista moduri de a preveni instalarea acestei boli, si chiar mici trucuri medicamentoase pentru a trata simptomele. O cercetare canadiana sugereaza ca spalatul pe maini, cat mai des cu putinta, si tabletele cu zinc sunt cele mai bune metode de a tine raceala la distanta. Zincul s-a dovedit cel mai eficient in cazul copiilor, cele doua studii de caz demonstrand ca cei mici care au luat doar 10-12 miligrame de sulfat de zinc pe zi nu au mai lipsit atat de mult de la scoala din cauza racelii. Autorii studiului spun, citati de CNN, ca zincul poate functiona si in cazul adultilor, dar ca vitamina C, "vedeta" prevenirii racelii, nu a fost atat de eficienta, anuntaAdevarul.

Varza murata, bogata in vitamina C. Varza murata nu este numai un aliment delicios din care se fac sarmale. Aceasta este bogata in vitamina C, lupta impotriva cancerului, poate fi folosita ca tratament pentru ulcer, un aliment probiotic. Iata ce calitati are. Este un aliment probiotic. Are o multime de bacterii bune responsabile cu fermentarea. De aceea ajuta la refacerea necesarului de bacterii bune din tubul digestiv. Sursa de vitamina C. In trecut, varza murata era luata in calatoriile lungi pentru a feri echipajele de scorbut, o boala teribila cauzata de deficienta de vitamina C. Intr-adevar, varza murata este o sursa naturala de vitamina C, informeazaClick.

A fost descoperit un alt beneficiu important al uleiului de masline. Uleiul de masline e bun si pentru oase, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Madrid. In acdrul unui proiect de doi ani, cercetatorii au aflat ca persoanele care consuma mai mult ulei de masline au un nivel crescut al osteocalcine, o proteina produsa de celulele osoase. Un nivel crescut al osteocalcinei este semn ca oasele sunt puternice. Aceasta proteina ajuta la prevenirea rezistentei la insulina, problema care duce la dereglari hormonale si la slabirea sistemului osos, scrieDoctorulZilei.ro.

Alimente benefice pentru creier. Riscul aparitiei maladiei Alzheimer creste odata cu inaintarea in varsta. Pentru a preveni dementa si a avea un creier sanatos, fii atenta la alimentatia de zi cu zi! Grasimile sanatoase din compozitia somonului sunt considerate esentiale pentru buna functionare a creierului. Potrivit specialistilor, o portie de aproximativ 150 de g de peste rosu consumata o data pe saptamana incetineste cu 12% declinul cognitiv. Bogate in proteine, dar sarace in calorii, ouale au un continut mare de vitamina E si Omega-3, care contribuie la dezvoltarea de noi celule la nivelul creierului. Doctorii recomanda consumul a 4 oua pe saptamana, anuntaAdevarul.