Kiwi previne infarctul si intareste imunitatea. Iata ce alte beneficii importante aduce. Kiwi este bogat in nutrienti si contine putine calorii. Beneficiile pe care le aduce acesta includ reducerea tensiunea arteriale, prevenirea bolilor de inima si a infarctului si mentinerea sanatatii pielii. Informatii nutritionale: un fruct mediu contine aproximativ 42 de kilocalorii, 0,8 grame de proteine, 2,1 grame de fibre, vitamina C (64 miligrame), fier (0,2 miligrame), potasiu (252miligrame) si acid folic (17 micorgrame). Kiwi, contine de asemenea, vitamina , vitamina K, magneziu si fosfor. Colagenul, sistemul de sustinere al pielii se bazeaza pe vitamina C, un nutrient esential care previne efectele distrugatoare ale poluarii si fumului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Calmeaza tusea cu siropuri facute in casa. Siropurile preparate de tine in casa, din ingrediente suta la suta naturale pot fi chiar mai bune decat cele imbuteliate, de la farmacie. Siropurile de tuse din farmacii contin, pe langa substanta de baza care are rolul de a reduce inflamatia, de a fluidifica secretiile astfel incat sa poti sa expectorezi, si alte ingrediente mai putin sanatoase, precum conservanti, indulcitori si alte E-uri. Pe langa antioxidantii care stimuleaza "armele" naturale ale organismului, ceapa poseda si proprietati antibacteriene. Pentru a prepara siropul, ai nevoie de sase cepe albe care se toaca si se lasa la bain-marie impreuna cu o jumatate de cana de miere, timp de doua ore. La final, amestecul rezultat se trece printr-o sita, ca sa ramana doar lichidul, adica siropul. Ia cate o lingurita de fiecare data cand simti nevoia, anuntaAdevarul.

De ce nu sunt periculoase sticlele de plastic. Sticlele de plastic nu sunt atat de periculoase precum se credea initial, sustine un studiu realizat de organizatia Cancer Research din Marea Britanie. Cercetarea arata ca avertismente de genul "nu congelati apa in sticle de plastic" sau "nu incalziti mancarea in sticle de plastic" sunt doar consecinta unor informatii false raspandite la nivel mondial cu ajutorul internetului. Cancer Research UK afirma ca nu exista dovezi stiintifice convingatoare care sa duca la concluzia ca plasticul supus unor tratamente termice ar creste riscul aparitiei cancerului. "Panica a inceput in 2002, cand un om de stiinta a lansat, la o televiziune japoneza, un avertisment privind pericolul de a ingheta apa in sticle de plastic. Apoi, au aparut avertizari si in legatura cu incalzirea mancarii la cuptorul cu microunde in recipiente de plastic. Aceste opinii au fost larg raspandite pe Internet", afirma autorii britanici, informeazaRomania Libera.

Cum sa te hidratezi iarna? Uite cata apa trebuie sa bei in anotimpul rece. In anotimpul rece, multi oameni omit importanta unei hidratari adecvate. Si asta pentru ca a a ramas impamantenita ideea ca doar vara, pe canicula corpul poate pierde apa. De fapt, consumul de apa este acelasi, fie vara, fie iarna. Daca vara corpul consuma apa prin transpiratie, pentru a se racori, iarna apa este strict esentiala pentru metebolizarea energiei si a producerii caldurii corporale. Mai pe scurt, sunt necesari 3 litri de apa pe zi, pentru a fi in forma maxima. Semnelele unei hidratari deficitare sunt vizibile si pot fi urmarite: pielea isi pierde din elasticitate, apar crapaturile, culoarea palida, tenul se usuca, iar manile si picioarele sunt mai aspre, scrieLibertatea.

Ce boala grava de paste daca bei mai mult de un pahar de vin pe zi. Consumul de alcool in mod regulat poate contribui la cresterea riscului de a dezvolta melanom, cea mai agresiva forma a cancerului de piele, Specialistii, a caror noua cercetare a fost publicata in British Journal of Dermatology, au consultat 16 studii anterioare in care au fost implicati peste 6.200 de pacienti. Astfel, acestia au descoperit ca persoanele care au consumat mai putin de o bautura in fiecare zi au avut un risc de a dezvolta melanom cu 10% mai mare in comparatie cu cei care nu au consumat alcool deloc sau au consumat doar ocazional, anuntaDoctorulZilei.ro.

Somnul insuficient te face sa iei decizii gresite. Atunci cand dormi prea putin, esti tafnos infometat si uituc. In afara de faptul ca tipi la toata lumea si mananci tot ce apuci, somnul insuficient te face sa iei decizii proaste cam in toate aspectele vietii tale. Un pic mai mult somn face foarte multe pentru sanatatea organismului, pentru memorie si pentru siguranta. Insa, doar o noapte de nesomn te determina sa faci o gramada de alegeri gresite. "Huffington Post" a realizat o lista cu cele mai comune greseli pe care le faci atunci cand n-ai dormit suficient, informeazaAdevarul.