Pacientii bolnavi de cancer care fac sport isi dubleaza sansele de supravietuire. Barbatii care au invins cancerul si au ars peste 12.600 de calorii pe saptamana in timpul activitatilor sportive aproape si-au dublat sansele de supravietuire, conform unui studiu efectuat de cercetatorii americani, informeaza dailymail.co.uk. Cercetatorii americani de la Scoala de medicina Stritch, a Universitatii Loyola din Chicago, au studiat 1.021 de barbati, cu o varsta medie de 71 de ani, care fusesera diagnosticati cu cancer, aflam din Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Care e cea mai buna carne? Iarna, organismul consuma mai multa energie, asa ca are nevoie de mai multe proteine. Cand spunem asta, ne gandim automat la carne. Si nu orice fel de carne, ci o friptura rumena de porc. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne atrage insa atentia ca tonusul se mentine alternand inteligent diferitele tipuri de carne. Si consumandu-le cu masura, noteaza Libertatea.

Ce risti sa patesti daca astepti sa faci dragoste dupa casatorie. Abstinenta sexuala inainte de casatorie, o practica incurajata mai ales de reprezentantii Bisericii Ortodoxe, poate distruge sanatatea fizica si psihica a unei persoane, arata cercetarile. Teoria contrazice ideile feministelor din toata lumea, care considera ca sexul inainte de a forma un cuplu in fata lui Dumnezeu nu face decat sa risipe energia unei femei, potrivit Doctorulzilei.ro.

Invataturile taranilor romani de acum 100 de ani. Cum sa-ti alegi sotia, cum sa mananci sanatos si cum sa scapi de boli. La inceputul secolului trecut, statul roman ducea o munca intensa pentru a-i convinge pe tarani cat de benefica este stiinta de carte. Tocmai de aceea, tinerii din mediul rural care ieseau de pe bancile scolii erau incurajati sa impartaseasca si celorlalti din experienta lor. Integral in Adevarul.

Gripa, mai periculoasa decat alcoolul in cazul soferilor. Starea de buimaceala, denumita cercetatori "creier in ceata", pe care o resimtim atunci cand suntem atinti de raceala, este similara cu cea de betie si poate avea un impact negativ asupra unei persoane aflate la volan. Mai mult, un studiu britanic demonstreaza ca sofatul in timpul gripei este la fel de periculos ca si sofatul dupa patru pahare de whisky, scrie Doctorulzilei.ro.