Alimentele fara E-uri, marcate special si in Romania. Aproximativ 80% dintre romani citesc cu atentie eticheta produselor alimentare si continutul de E-uri, dar pentru noua din zece informatiile sunt practic greu de inteles, arata un studiu recent. Potrivit cercetarii Certified E-Friendly Food (CEFF) Romania, doar 14% dintre respondenti cunosc diferenta intre tipurile de E-uri prezente in alimentele de la raft, iar unul din doi considera ca un element vizual ca o stampila sau marca le-ar fi de ajutor pentru a identifica dintr-o privire alimentele mai sanatoase, scrie EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Ar trebui sau nu exclusa carnea din alimentatie? Fast-food-uri la fiecare colt de strada, mancare bogata in grasimi si obiceiuri alimentare gresite. Simona Tivadar, medic diabetolog a vorbit la Adevarul Live despre alimentatia sanatoasa, dietele populare, regimuri de detoxifiere si cum este bine sa mancam sa ne pastram sanatosi si plini de energie. Detoxifierile si clismele nu sunt necesare, pot fi chiar nocive, avertizeaza medicul. Detox-urile care constau in cure cu foarte putine calorii pe zi se soldeaza cu consecinte grave asupra organismului, chiar cu stop cardiac, scrie Adevarul.

Premiera medicala. Tratament revolutionar impotriva cancerului hepatic, dezvoltat la Cluj. Un grup de cercetatori romani de la Centrul de Nanomedicina al Institutului Regional de Gastroenterologie si Hepatologie "Octavian Fodor" din Cluj-Napoca sunt pe punctul de a gasi un leac impotriva cancerului hepatic. Savantii deruleaza, in prezent, un proiect de cercetare care vizeaza utilizarea nanoparticulelor de aur in tratarea cancerului hepatic, rezultalele pe cobai fiind incurajatoare, scrie Gandul.

Un factor inedit sporeste numarul atacurilor de cord. Daca aveti probleme cu inima, stati cu ochii pe termometru. Oamenii de stiinta americani vin cu o teorie cel putin bizara, pentru a explica ce anume influenteaza declansarea unui infarct. Potrivit acestora, de vina sunt schimbarile bruste de vreme."Temperatura de afara nu este un lucru pe care l-am asocia in mod normal cu atacul de cord, insa noi credem ca exista o legatura puternica intre cele doua", scrie Doctorul zilei.

De ce mai ai cosuri la 30 de ani. Acneea si-a depasit de mult varsta vizata - studiile spun ca 35% dintre femeile de 30 de ani, 26% dintre cele de 40 si 15% dintre cele peste 50 de ani au de-a face cu imperfectiunile tenului. Iata patru dintre cele mai intalnite cauze si cateva solutii care te pot ajuta: Schimbarile hormonale. De fiecare data cand nivelul testosteronului creste, pielea produce mai mult sebum, iar porii se pot incarca, scrie Gandul.

Tenul tau are nevoie de ajutor! Cinci pasi simpli care iti vor face chipul perfect. Atat vara, cat si iarna, tenul nostru are nevoie de ingrijire completa si nu trebuie sa treaca o zi fara sa-i oferim minimum de atentie. Iata cinci pasi simpli pe care trebuie sa-i respecti. Multe dintre noi omitem sa ne mai demachiem, exfoliem sau sa ne spalam pe fata din cauza timpului care pare sa fie tot mai scurt. Ei bine, aceste lucruri sunt vitale tenului nostru, scrie EVZ.

Cele mai bune 16 bauturi de leac. Cei mai multi dintre noi avem un pahar cu apa sau lapte la racit in frigider, dar nu stiai ca ele pot face mai mult decat sa ne potoleasca setea. De la zeama de muraturi pana la sucul de fructe, aceste bauturi pot stimula rezistenta la raceli si chiar combat durerile stomacale. Lapte pentru cresterea masei musculare - laptele contine proteine din zer si cazeina (ambele contin aminoacizii esentiali), care ajuta la cresterea masei musculare, scrie Click.