Opt solutii eficiente ca sa va lasati de fumat. Ca sa renuntati la tigari, in primul rand, trebuie sa va gasiti un motiv personal, cum ar fi, de exemplu, protejarea familiei de fumatul pasiv sau amenintarea cancerului de plamani. In al doilea rand, apelati la o forma de terapie, intrucat 95% dintre cei care au incercat sa se lase prin "metoda vointei" au revenit la acest viciu. In acest sens, exista un program national anti-fumat, in cadrul caruia puteti beneficia de sedinte de consiliere si de medicamente care ajuta la diminuarea nevoii de a fuma si la reducerea unor simptome ca depresia. O metoda revolutionara prin care puteti scapa de fumat o reprezinta sesiunile "Allen Car", care au la baza cartea englezului cu acelasi nume, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce sa nu mananci cand esti racit. Specialistii spun ca sezonul gripei isi ia avant in luna februarie si, daca pana acum s-a vorbit despre ce este bine sa mancam atunci cand suntem bolnavi, este timpul sa aflam si ce nu trebuie sa mancam pentru a avea parte de o insanatosire grabnica. Corpul este mult mai vulnerabil atunci cand esti racit, asa ca trebuie sa eviti alimente care supun organismul unui stres suplimentar. Anumite produse pot inrautati o experienta deja urata: boala, noteaza "Huffington Post". Atunci cand o raceala severa sau chiar o gripa nesuferita iti distrug apetitul, nu trebuie sa uiti ca, daca nu mananci, restrictionezi abilitatea organismului de a se vindeca. Este foarte important sa fii hidratat si sa oferi corpului caloriile de care e nevoie pentru lupta impotriva bolii. De fapt, studiile sugereaza ca reducand numarul caloriilor atunci cand esti bolnav, nu doar ca va creste susceptibilitatea la raceala si gripa, dar va inrautati simptomele si va prelungi durata bolii. Insa trebuie sa ai grija si ce anume mananci, anuntaAdevarul.

Siropul de patlagina te scapa de tuse! Cand sistemul imunitar este scazut, te poti imbolnavi cu usurinta, iar perioada de refacere poate fi mai lunga decat in mod obisnuit. Terapia cu siropuri din plante te ajuta sa scapi mai repede de neplacerile cauzate de vremea rea. Revista "Click! pentru femei" iti spune cum sa le prepari. Sirop de ciubotica-cucului. Planta contine substante active cu actiune expectoranta si de fluidizare a secretiilor bronsice, fiind de ajutor in bronsite, dar si in raceli, gratie continutului mare de vitamina C si minerale, precum potasiu si calciu. Siropul se prepara astfel: radacina uscata de ciubotica-cucului se macina fin cu ajutorul unei rasnite de cafea, dupa care se toarna intr-un borcan pana cand se umple o treime, iar restul se completeaza cu miere poliflora. Compozitia se amesteca bine in fiecare zi, timp de 4 saptamani, dupa care poate fi folosita. Siropul obtinut se pastreaza la frigider. Se iau 2 linguri ca atare sau in ceai expectorant, de 2-3 ori pe zi, informeazaClick.

Ce boala grava puteti preveni daca mancati nuci de doua ori pe saptamana. Vreti o gustare sanatoasa si consistenta? Atunci alegeti nucile, alunele sau migdalele. Un studiu realizat la Harvard School of Public Health a scos la iveala ca daca le consumati de doua ori pe saptamana, va reduceti cu o treime riscul de cancer pancreatic. Cercetatorii au analizat date de la 75.000 de femei si au studiat incidenta cancerului pancreatic. Apoi au comparat consumul de nuci in randul pacientelor cu cancer cu cel al femeilor sanatoase. Rezultatele au aratat ca cele care consumau nuci de doua-trei ori pe saptamana aveau un risc de tumori cu 35% mai mic decat cele care mancau nuci mai rar sau deloc, scrieDoctorulZilei.ro.

Alunga durerile de cap cu ulei de levantica. Esti agitat, obosit si te doare capul cumplit? Nu te repezi la cutia cu medicamente! De cele mai multe ori, o migrena isi gaseste leacul intr-o ceasca fierbinte de ceai. Iata cum se manifesta migrenele si care sunt plantele medicinale recomandate. Migrena debuteaza, de obicei, dimineata devreme sau in cursul zilei printr-o durere intensa, constrictiva, localizata intr-o jumatate a fetei, pentru a se extinde ulterior. In mod obisnuit, ea atinge un maxim de intensitate intre patru ore si doua zile, daca nu este tratata. Somnul amelioreaza in general simptomatologia, dar dupa trezire puteti fi ametit, neatent. De cele mai multe ori, migrenele sunt insotite de varsaturi, greturi si apatie. Exista nenumarate cazuri in care migrenele sunt insotite si de lacrimare, rinoree, roseata sau paloare a fetei, anuntaAdevarul.

Retete de ingrijire cu bicarbonat de sodiu. Ieftin si practic, bicarbonatul de sodiu este si un aliat de frumusete si ingrijire. Iata cateva retete simple, dar de efect, pe care le poti pregati usor acasa. La fel ca si talcul, bicarbonatul de sodiu poate neutraliza mirosurile neplacute, deoarece anihileaza bacteriile responsabile de producerea lor. In acest scop, se aplica pudra de bicarbonat la subrat sau pe picioare, atunci cand pielea este putin umeda. Se poate face si o solutie dintr-o lingurita de bicarbonat la o cana cu apa, iar amestecul se pune intr-un pulverizator. Acest remediu poate fi folosit in loc de deodorant, informeazaClick.