Alimente pe care multi le consuma zilnic cresc riscul unuia dintre cele mai periculoase tipuri de cancer. Un studiu suedez a scos la iveala ca doar doua felii de sunca sau un carnat pe zi pot creste riscul de cancer pancreatic. Potrivit cercetarii realizate la Institutul Karolinska din Stockholm, 3,5 grame de carne procesata pe zi creste cu 19% riscul acestui tip mortal de cancer. Un studiu din 2006 publicat in Clinical Cancer Research a aratat ca numarul de cazuri de cancer pancreatic a crescut si principala cauza este expunerea la carcinogeni. Cancerul de pancreas este una dintre afectiunile maligne cele mai dificil de tratat si cu o rata a mortalitatii extrem de ridicata pentru ca de cele mai multe ori este diagnosticat in stadii avansate, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Dureri "obisnuite" in functie de varsta si cum sa scapi de ele. O durere mica ici, o crampa mai mare colea... Pe masura ce corpul tau imbatraneste te vei intalni cu tot felul de dureri. Unele dintre ele sunt absolut normale si se intampla din cauza activitatilor zilnice, stresului de la serviciu sau pozitiei in fata computerului care nu este totdeauna cea corecta. Insa, la fiecare varsta exista anumite trucuri pe care poti sa le faci pentru a scapa de ele. Pozitia in fata computerului, stresul din viata personala, si chiar si "butonatul" diverselor dispozitive pot cauza dureri "obisnuite": de cap, degete intepenite, de spate. Atata vreme cat aceste dureri nu sunt mari si stii exact ce le provoaca (stilul de viata modern), poti face mici artificii pentru a scapa de ele. Insa, mare atentie! Nu ignora dureri importante si nici nu le trata dupa ureche. "Omul stie cel mai bine cand e ceva in neregula. Orice simptom persistent trebuie sa-l trimita la doctor", ne sfatuieste dr. Ruxandra Constantina, medic de familie, anuntaAdevarul.

De ce iti cade parul. Vezi daca suferi de vreo boala. Caderea parului poate fi determinata de multe cauze, printre care stresul, lipsa anumitor vitamine sau minerale si chiar boli grave. Afla de ce iti cade parul. Vezi daca suferi de vreo boala serioasa, sau doar ai nevoie de o masca de par mai buna. Supradoya de vitamina A din suplimente sau medicamente poate declansa caderea parului. Doza recomandata de vitamina A pentru un adult este de 5.000 unitati pe zi. Daca dieta ta este hipoproteica, s-ar putea sa iti pierzi parul daca privezi organismul de proteine prea mult timp. Mai mult, caderea parului cauzata de lipsa de proteine poate aparea la doua-trei luni de la dieta respectiva, informeazaLibertatea.

Cum sa scapi de burta de bere. Grasimea depozitata in zona burtii creste riscul de hipertensiune arteriala, boli de inima si diabet. Insa dietele-fulger nu sunt o solutie deoarece scad energia si cauzeaza dificultati de concentrare si iritabilitate. Singura modalitate de a pierde in greutate, inclusiv in zona burtii, este sa arzi mai multe calorii decat consumi. Dar acest lucru este dificil pentru cei care au un job care presupune sa stea ore intregi pe scaun in fata calculatorui. Ca sa slabesti si sa te mentii asa, cea mai buna strategie este sa-ti incepi ziua cu un mic-dejun sanatos. Pentru a tine in frau pofta de mancare opteaza pentru produsele alimentare care contin un nivel ridicat de fibre si proteine. Poti alege dintr-o multime de variante de mic-dejun pe fuga: terci de ovaz, fulgi de cereale cu fructe si iaurt cu putine grasimi sau diferite sortimente de cereale. Citeste etichetele produselor alimentare si alege-le pe cele mai bogate in fibre si sarace in zahar, scrieDoctorulZilei.ro.

Merele contin cele mai importante beneficii in coaja. Una dintre cele mai importante trasaturi ale marului este coaja. Este foarte important sa renunti la obiceiul de a decoji marul inainte de a-l manca. "Un mar pe zi tine medicul la distanta" spune o vorba, insa cel mai important lucru dintr-un mar il reprezinta coaja. Asa ca, daca esti obisnuit sa decojesti marul inainte de a-l manca, incearca sa renunti la acest obicei. Singurul lucru care sta intre tine si beneficiile oferite de un mar cu tot cu coaja este o spalare temeinica a fructului inainte de a-l consuma, noteaza "Huffington Post". Un mar de marime medie contine 4,4 grame de fibre, cu tot cu coaja. Fara coaja, vei beneficia de doar 2,1 grame de fibre. Un mar decojit nu mai poate fi denumit o sursa buna de fibre, anuntaAdevarul.

Simptomele unui atac de cord. Ce trebuie sa faci. Un atac de cord poate surveni destul de brusc, iar simptomele sunt uneori, confundate cu alte afectiuni. Iata cum arata un atac de cord si afla ce trebuie sa faci in caz de infarct miocardic. Multa lume crede ca un atac de cord se intampla mereu ca in filme, cineva se apuca de piept si se prabuseste intr-un tipat. Din pacate, un infarct miocardic poate incepe cu cateva simptome mai putin cunoscute sau asociate si poate dura pana la cateva zile. Uneori, simptomele apar si dispar timp de mai mutle ore sau zile. Un atac de cord este foarte periculos si poate duce la moartea persoanei care il sufera. Daca sunteti convins ca cineva are un atac de cord, sunati la 112, informeazaLibertatea.