Trei boli pe care le puteti preveni cu bere. Consumata in cantitati moderate, berea poate aduce beneficii importante pentru sanatate. Iata ce boli pot fi prevenite cu ajutorul berii: Pietrele la rinichi Berea poate contribui la prevenirea aparitiei pietrelor la rinichi, se arata intr-un studiu realizat de catre Departamentul de Nutritie al Scolii Publice de Sanatate Harvard. Conform acestei cercetari, barbatii care consuma bere in cantitati moderate prezinta un risc cu 21% mai redus de a avea pietre la rinichi, datorita efectului diuretic si continutului mare de apa din bere, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Cat de mari sunt diferentele dintre bolnavii din Romania si cei din restul Europei. Pacientii romani primesc tratamente depasite si in cantitati chiar si de peste zece ori mai mici decat restul cetatenilor europeni. Reprezentantii Aliantei Pacientilor Cronici din Romania au incercat sa gaseasca sprijin la Parlamentul European joi, 20 februarie, pentru a beneficia de drepturi egale la viata cu ale celorlalti locuitori din statele membre UE. Bolnavii cu hemofilie, cu hepatitele B si C, cu cancer, cei cu boli cardiovasculare, boli autoimune, boli mintale, diabet sau boli reumatismale asteapta de peste 6 ani actualizarea listei medicamentelor gratuite si compensate in Romania. Dar desi, o chestiune extrem de importanta, aceasta nu este singura lor problema, au subliniat, la Bruxelles, reprezentantii Aliantei Pacientilor Cronici din Romania (APCR), cu ocazia unui eveniment organizat de APCR, in parteneriat cu Platforma Europeana de Dezvoltare, primul dintr-o serie de evenimente sub sloganul "Pacientii Romani - Pacienti Europeni", informeaza Adevarul.

Asa iti ingrijesti corect ochii! Ochii trebuie sa faca fata vantului, cosmeticelor, radiatiilor UV si ecranului calculatorului. De aceea, de multe ori ochii par obositi si inrositi. Daca iei cateva masuri simple, ii poti preveni de aparitia unor boli grave. Ochiul are un mecanism propriu de aparare datorita unei bariere create de pleoape, gene si glande sebacee. Cand clipim, lacrimile mentin corneea umeda si orice corp strain patruns in ochi este eliminat usor. Din pacate, clipim mult prea rar de-a lungul zilei, iar ochii sunt mai predispusi imbolnavirii, scrie Click.

Ce efect uimitor poate avea o ceasca de cafea. O ceasca de cafea stimuleaza circulatia in micile vase de sange -un indicator suplimentar al beneficiilor cofeinei asupra sanatatii pus in evidenta de un grup de cercetatori de la Universitatea Ryukyu din Japonia, relateaza doctorulzilei.ro. Ei si-au desfasurat studiul pe voluntari cu varste intre 22 si 33 de ani, care au fost examinati dupa ce au baut cafea, cafea fara cofeina sau niciuna dintre ele. Cafeina creste usor, dar evident, debitul sanguin in vasele de sange foarte mici, exercitand o actiune favorabila asupra peretilor lor interni. Efectul tine ceva mai mult de o ora. Microcirculatia joaca un rol esential: reteaua de mici vase sanguine alimenteaza tesuturile si organele cu oxigen si nutrienti si evacueaza deseurile metabolice. Prin urmare, daca microcirculatia este perturbata, poate fi afectata functionarea organismului si invers, cand este performanta, intregul organism se comporta mai bine.

7 semne ca ar fi bine sa mergi la un psiholog. Cu totii trecem prin perioade de stres, de tristete, durere sau conflicte. Insa atunci cand te afli in aceste stari iti este greu sa iti dai seama daca ai intr-adevar nevoie sa consulti un specialist sau vei reusi sa depasesti singur acest moment. Identificarea si rezolvarea problemelor mintale este o prioritate a comunitatii psihiatrice. Pe langa suferinta inutila la care ne supunem singuri nedorind sa fim consiliati, e posibil sa avem o problema psihica reala care se poate inrautati daca nu cautam ajutor. Psihologii atribuie rata scazuta a celor care cauta ajutor multor mituri legate de o vizita la terapeut. Exista ingrijorarea ca "numai nebunii se duc la specialisti", ca este un semn de slabiciune daca ceri ajutorul sau ca, pur si simplu, tratamentul mananca timp si bani, scrie Adevarul.