De cate ori pe saptamana isi doresc femeile sa faca sex? O ancheta sociologica efectuata a scos la iveala ca majoritatea femeilor ar face sex in fiecare zi. Ancheta a fost facuta la solicitarea societatii germane Bayer Chering Pharma, si a avut drept scop gasirea cauzelor principale ale insatisfactiei sexuale a femeilor din diverse tari. Astfel, s-a dovedit ca femeile din Arabia Saudita si America Latina acorda relatiilor intime o atentie mult mai mare decat femeile din alte tari. Specialistii atrag atentia ca lipsa relatiilor sexuale frecvente se reflecta negativ in starea de sanatate a femeii. Cele mai multe dintre participantele la studiu au declarat ca sexul le da o mai mare incredere de sine, le face sa se simta mai frumoase si mai dorite, noteaza doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

De ce avem nevoie de drojdie de bere. Drojdia de bere este suplimentul alimentar prin excelensp, fiindca acopera "gaurile" nutritionale create de o alimentatie dezechilibrata si de stres. Drojdia de bere este compusa din colonii de ciuperci microscopice din specia Saccharomyces cerevisiae sau Candida utilis. Aceste microorganisme benefice pentru organism, ale caror dimensiuni sunt intre 6 si 10 microni (1 micron este egal cu o miime dintr-un milimetru) digera zaharul si amidonul din cereale, creand un mediu bogat in proteine si in vitamine, in principal cele din grupul B. De altfel, drojdia de bere este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina B1 (tiamina), esentiala pentru metabolismul glucidelor si grasimilor. O lingura cu drojdie furnizeaza de noua ori necesarul de vitamina B1. Este, de asemenea, o sursa excelenta de vitaminele B2 (riboflavina) si B3 (niacina) si contine si vitamina B5, B6 si B8. Pe langa acestea si proteine de calitate, drojdia de bere aduce in corp si polizaharide extrem de importante, cum sunt glicanii, substante care stimuleaza sistemul imunitar, informeaza Adevarul.

Contraceptivele, risc pentru sanatate? Uite ce boala neurologica poate provoca. Oamenii de stiinta americani au observat, de asemenea, ca riscul este mai mare in randul tinerelor care sufera de obezitate, probabil deoarece organismul acestora secreta in cantitati mai mari un hormon care creste pofta de mancare, potrivit Mediafax. O cercetare anterioara aratase ca, dimpotriva, contraceptia orala ar putea anula riscul de scleroza multipla sau i-ar putea intarzia aparitia. Scleroza multipla este cea mai frecventa afectiune neurologica handicapanta, declansata de distrugerea mielinei, o teaca protectoare din jurul fibrelor nervoase din sistemul nervos central, proces in urma caruia sistemul imunitar ajunge sa lupte impotriva lui insusi, scrie Libertatea.

Semnele si simptomele fibromului uterin si solutia salvatoare pentru femeile care au aceasta afectiune. Fibromul uterin este o afectiune des intalnita la femeile cu o varsta tot mai frageda, iar solutiile salvatoare sunt adesea infricosatoare pentru paciente, insa gratie tehnologiilor de ultima generatie, femeile primesc o adoua sansa in ceea ce priveste tratarea afectiunii ginecologice, cat si posibilitatea mentinerii unei vieti normale dupa operatie. Fibromul uterin este una dintre cele mai frecvent intalnite afectuni genitale cu care se confrunta femeile. Cunoscuta si sub denumirea de "pietre ale uterului", fibromul uterin este o tumora benigna (necanceroasa) care se dezvolta pe tesutul muscular al uterului, in special pe peretii exteriori sau interiori ai acestuia, punand presiune pe organele din jur si generand o durere imensa. Cititi articolul integral in doctorulzilei.ro.

Cele 5 semne ca esti sanatos. "Bunastare de ordin fizic, mental si social", asa defineste Organizatia Mondiala a Sanatatii sanatatea. Nu inseamna numai lipsa unei afectiuni sau infirmitati, spun specialistii. 1. Ai un apetit bun Nevoie vitala, dar si placere a vietii deopotriva, mancarea se poate transforma intr-o problema daca pofta de mancare nu mai este dictata de foame, ci de factori externi sau interni, cum sunt stresul, plictiseala, oboseala sau starea de deprimare. Organismul nostru este prevazut cu hormoni care controleaza apetitul: grelina si leptina. Grelina creeaza senzatia de foame, in vreme ce leptina influenteaza senzatia de satietate dupa consumul de alimente care ne aduc substantele nutritive si energia necesare pentru functionarea optima a organismului. Daca sari peste mese sau rontai toata ziua ceva fiindca ai impresia ca ti-e foame, vei da peste cap aceste mecanisme. Integral in Adevarul.