​Mirosul repsiratiei va arata daca suferiti de diabet sau insuficienta hepatica. Respiratia unei persoane cu diabet miroase a acetona, spun doctorii care spera ca in curand multe boli vor fi diagnosticate printr-un simplu test de respiratie. Cercetatorii care au publicat descoperirile in jurnalul Sensors au explicat, de asemenea, ca in cazul infectiilor urinare, urina miroase a amoniac, iar rubeola face ca transpiratia sa miroasa a "pene proaspat jumulite". Schizofrenia da transpiratiei un miros de otet, iar febra tifoida confera pielii un miros de paine proaspata. Respiratia persoanelor care sufera de insuficienta hepatica poate avea miros de peste crud, iar scrofula - o infectie a ganglionilor limfatici - da corpului un miros de bere statuta, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce este important sa-ti masori tensiunea la ambele brate. Diferentele mari intre valorile tensiunii arteriale obtinute la bratul stang fata de bratul drept pot fi semne ale instalarii unor afectiuni cardiovasculare grave sau pot anunta chiar un infarct. Atunci cand unor persoane aparent sanatoase li s-a masurat tensiunea arteriala la ambele brate si s-au obtinut rezultate foarte diferite, persoanele respective aveau un risc cu 38% mai mare de a suferi un infarct, un accident vascular cerebral sau o alta problema cardiovasculara fatala comparativ cu cele care au obtinut valori apropiate. Aceasta este concluzia unui nou studiu realizat de oamenii de stiinta de la Scoala Medicala Harvard din SUA. Mai precis, aceasta masuratoare suplimentara la celalalt brat ar putea oferi medicilor un indiciu in plus privind afectiunile cardiovasculare "ascunse", anuntaAdevarul.

Cum sa scapi de crampele menstruale in cinci minute. Majoritatea femeilor sufera de crampe menstruale si fiecare din noi are un remediu "care merge sigur". Daca te-ai saturat de antiinflamatoare si leacuri babesti, iata cateva exercitii care fac minuni. Partea cea mai buna? Dureaza doar cinci minute. Stai dreapta, cu picioarele unite si mainile pe langa corp. Inspira profund, in timp ce intinzi mainile spre tavan. Expira incet, in timp ce cu mainile incerci sa atingi varfurile picioarelor. Daca nu reusesti sa le atingi, poti indoi genunchii. Stai asa timp de un minut, informeazaLibertatea.

Opt moduri eficiente prin care sa preveniti Alzheimerul. Numarul persoanelor cu Alzeimer se va dubla pana in 2050, potrivit Alzheimer's Association. Exista multe teorii cu privire la cauzele declinului mintal, insa expertii spun ca sunt cateva masuri simple prin care sa va protejati creierul. "Desi imbatranirea este cel mai important factor de risc al pierderilor de memorie, exista o multime de lucruri pe care le putem face pentru a ne mentine creierul in forma", sustine Gary Small, profesor de psihiatrie la UCLA si autorul lucrarii "The Memory Bible". "Medicamentele pot cauza pierderea functiei cognitive", sustine dr. Jacob Teitelbaum. Printre pastilele care provoaca astfel de probleme se numara statinele, medicamentele anti-anxietate, analgezicele, beta-blocantele si somniferele. Vorbiti cu medicul despre posibilele efecte ale medicamentelor pe care le folositi, asupra memoriei, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum stii ca ai carenta de zinc si de unde il poti lua. Semnele unei diete prea sarace in zinc sunt subtile, de-abia atunci cand carenta este severa apar manifestarile vizibile, dar asta nu inseamna ca deficitul minor de zinc nu este periculos. "Zincul este cel mai abundent micromineral, gasindu-se in cantitati mici in toate organele, tesuturile si fluidele corpului. De altfel, peste 95% din intreaga cantitate de zinc prezenta in organism se afla intracelular", potrivit Ghidului pentru alimentatia sanatoasa al Societatii de Nutritie din Romania. Corpul nostru are nevoie de zinc pentru mai bine de 100 de procese enzimative vitale: pentru sinteza ADN-ului, a ARN-ului si a proteinelor (si a unor hormoni, printre care testosteronul si insulina). Are un rol esential in intarirea imunitatii, participa la formarea oaselor si intervine in echilibrul functiilor cognitive si reproductive, anuntaAdevarul.

Boli transmisibile prin sarut. Chiar si un sarut inocent poate reprezenta un pericol pentru sanatatea ta, daca nu ai grija cine ti-l fura. Majoritatea bolilor transmise astfel nu sunt foarte periculoase, insa nu strica sa le previi. Poate ca suna ciudat, dar un sarut este, pana la urma, un "schimb de fluide corporale", cum spunea un film din anii '90. Iar fluidele corporale, in cazul de fata saliva, pot purta virusurile si bacteriile pe care le are in corp persoana respectiva. In cavitatea bucala a unui om traiesc in jur de 600 de bacterii. Unele sunt bune - traiesc pe limba si protejeaza gura - altele sunt rele, iar intre ele se da o lupta continua, informeazaLibertatea.