Zaharul ascuns din alimentele aparent sanatoase. Pe fondul recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), trebuie sa reducem cat putem consumul de zahar - maximum 5% din aportul caloric zilnic trebuie sa provina din zahar. Poate ca nu ne mai punem atat de mult zahar in cafea si am renuntat la sucurile acidulate, insa exista alimente care contin mai mult zahar decat credem. Fructele uscate, supa de rosii la conserva sau ketchupul sunt doar cateva dintre alimentele "vinovate". Zaharul da dependenta, asa ca lanturile de restaurante fast-food vor adauga zahar in produse pentru determina clientii sa revina. Aveti grija la salata de varza cu maioneza, asa numita "coleslaw". La suta de grame poate contine aproape 26 de grame de zahar, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Excesul de fier periculos pentru inimile barbatilor. Consumul unor alimente bogate in fier impiedica buna functionare a inimii la barbati mai mult decat hipertensiunea sau colesterolul, sustin specialistii de la Societatea americana pentru problemele inimii. In acest caz, pentru a tine sub control valorile ridicate de fier, cercetatorii americani recomanda barbatilor sa consume cu moderatie alimentele cu un continut ridicat de fier (cum ar fi rinichii si ficatul de vita, de exemplu). Concret, aceste alimente trebuie sa fie degustate doar o data la doua saptamani. In schimb, femeile au voie sa consume astfel de alimente fara restrictii, scrie Click.

Dr. Oz: 4 pastile de slabit eficiente si sanatoase. Fata de alte pastile de slabit, cele propuse de Dr. Oz nu iti promit ca vei slabi peste noapte fara sa faci efort. Acestea sunt mai degraba niste ajutoare binevenite in cura de slabire. Dieta si sportul raman principalele atuuri, dar suplimentele te ajuta sa arzi grasimea mai repede fara sa pierzi masa musculara. Si, foarte important, pastilele de slabit recomandate de dr. Oz sunt sanatoase si fara efecte secundare. Se gasesc si la noi la farmacie sau magazinele naturiste. Iata care sunt ele: L- Carnitina, L-Arginina, CLA (acidul linoleic conjugat) si 7-Keto DHEA, potrivit Unica.ro

Cancerul intestinului gros: vezi cati romani pierd anual lupta cu boala. Conform celor mai recente date Globocan 2012, cancerul intestinului gros a urcat pe locul al II-lea in randul celor mai frecvente forme de cancer, atat in randul femeilor, cat si al barbatilor, in tara noastra. Datele privind incidenta acestei boli in Romania arata ca 10.256 de romani sunt diagnosticati in fiecare an cu aceasta forma de cancer, iar 5.675 de persoane pierd anual lupta cu boala. Semnele si simptomele cancerului intestinului gros pot varia de la cantitati microscopice de sange in scaun, pana la modificarea tranzitului intestinal. Cele mai frecvente simptome ale cancerului intestinului gros includ: - Sangerare rectala (scaun cu sange). - Modificarea tranzitului intestinal, scrie Libertatea.ro

Urzica, un bun detoxifiant al organismului. Urzicile sunt raspandite pe tot globul cu exceptia regiunii arctice si a centrului si sudului Africii. Aceasta planta contine un numar mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu, zinc, seleniu etc), substante proteice, acid folic, etc. Datorita proprietatilor deosebite urzicile sunt folosite ca aliment, precum si ca plante medicinale in cure pentru regenerarea organismului si pentru detoxifierea lui. La nivelul organismului, aceasta planta actioneaza in urmatoarele moduri: 1.Curata sangele avand efect detoxifiant 2.Stimuleaza metabolismul. 3.Echilibreaza sistemul de aparare al organismului, scrie Adevarul.