Cum recunoastem carnea alterata: "Culoarea si mirosul se mascheaza cu condimente si nitriti". Carnea alterata nu se recunoaste usor cu ochiul liber, atrag atentia medicii, care spun ca gustul, culoarea si mirosul pot fi "mascate" prin adaos de substante si condimente. Consumand carne veche, riscam sa ne imbolnavim de infectii gastrointestinale severe. Expertul in alimentatie Corina Zugravu explica, intr-un interviu acordat EVZ, cum sa depistam carnea cu probleme, dar si cum eliminam eventualele riscuri atunci cand o gatim.

UtileFoto: Colaj foto

Melanomul, cea mai agresiva forma de cancer de piele, ar putea fi tratat cu o simpla injectie. Cercetatorii americani au testat in laborator eficienta unui vaccin care contine o substanta ce are rolul de a stimula sistemul imunitar sa lupte cu celulele canceroase. Rezultatele obtinute sunt unele imbucuratoare. Melanomul, cea mai agresiva forma de cancer de piele, ar putea fi tratat cu o simpla injectie, dupa ce cercetatorii au obtinut rezultate imbucuratoare intr-un studiu clinic aflat in faza trei (nr. faza avansata), noteaza Huffigton Post. Datele studiului arata ca vaccinul a redus tumorile canceroase, stimuland sistemul imunitar sa lupte cu celulele canceroase din organism, scrie Gandul.

Ce alimente mai pot fi consumate dupa ce au expirat. Borcanele cu gem, pungile de orez sau conservele de carne ajung sa stea si cateva saptamani prin camara, dar specialistii spun ca termenul de expirare nu trebuie respectat cu sfintenie atata vreme cat mancarea arata si miroase bine. Iata topul celor mai sigure alimente expirate: Conservele de orice fel expira de regula la unu-doi ani de la data fabricatiei, insa termenul inscriptionat pe eticheta este relativ, explica managerul unui supermarket britanic. Sterilizarea sub presiune la temperaturi de peste 117 grade celsius ucide microorganismele, astfel ca mancarea poate rezista circa trei ani de zile. Atunci cand insa conservele incep sa se umfle, e semn ca au acumulat gaz si trebuie aruncate, scrie Doctorul zilei.

5 idei total gresite despre somn. Daca ti-ai spus vreodata: "Weekend-ul asta trebuie sa-mi recuperez orele de somn pierdute in timpul saptamanii" sau daca, la volan, ai obiceiul de a da volumul muzicii mai tare ca sa-l alungi pe Mos Ene, atunci cu siguranta te numeri printre multele victime ale miturilor legate de somn. Daca ai dormit prost azi-noapte, de exemplu, mergi mai devreme la culcare in seara urmatoare si astfel probabil ca vei recupera si te vei simti odihnit maine. Dar acesta este singurul mod in care poti recupera somnul pierdut. In niciun caz nu vei reusi sa elimini efectele negative ale noptilor scurte din timpul saptamanii dormind mult in weekend, avertizeaza medicul american W. Christopher Winter, de la Centrul pentru Medicina Somnului si Neurologie din Charlottesville, scrie Adevarul.

Cum poti detecta durerea lombara produsa de hernia de disc. Suferinta indelungata, -diagnostic complex, disfunctionalitate in deplasare, incapacitate de munca, recuperare chirurgicala si balneofizioterapeutica nu -intotdeauna reusita, iata cateva din caracteristicile interventiilor -medicale in durerea lombara produsa de hernia de disc intervertebral. Multi pacienti cu durere lombara si la nivelul membrelor inferioare sau slabiciune la nivelul musculaturii extremitatilor sunt diagnosticati cu hernie de disc. Cand este constituita, se produce deplasarea sau comprimarea radacinilor nervoase implicate, din pozitia normala, determinand aparitia simptomatologiei, scrie Romania libera.

Lista alimentelor benefice pentru diabetici. Alimentatia bolnavilor de diabet trebuie sa fie diversificata si regulata: 3 mese principale si 2 gustari pentru a mentine nivelul glucozei in sange cat mai constant. Numarul persoanelor diagnosticate cu diabet creste de la an la an, avertizeaza medicii nutritionisti. Statisticile de specialitate arata ca incidenta acestei boli a atins un numar record la nivel mondial, iar jumatate dintre oamenii suspectati ca ar suferi de aceasta boala nu sunt inca diagnosticati. La noi in tara sunt luati in evidenta in jur de 2 milioane de persoane diagnosticate cu aceasta afectiune. Nutritionista a realizat o lista de alimente care nu ar trebui sa lipseasca din meniul diabeticilor, scrie Gandul.

Alimente din cauza carora nu-ti mai creste parul. Nu degeaba spun toti specialistii ca trebuie sa ai grija de mananci ca sa fii sanatoasa, din toate punctele de vedere! Daca mananci anumite produse, parul nu va mai creste la fel de repede si sanatos. Afla care sunt acestea, ca sa le scoti din dieta. Zahar. Zaharul poate interveni in procesul de absorbtie al proteinelor in organism, care sunt foarte importante pentru par. Si vitamina E este necesara cresterii podoabei capilare, iar din cauza zaharului, nivelul acesteia scade. Nu trebuie sa interzici zaharul definitiv din dieta, ci sa micsorezi cat mai mult aportul zilnic, scrie Libertatea.

8 trucuri pentru o memorie brici. Metodele contemporane de dezvoltarea a capacitatii de memorare sunt din ce in ce mai inventive, fiind cautate mai ales acele tipuri de exercitii si moduri care sa nu afecteze in nici fel propria sanatate. Majoritatea oamenilor isi doresc o memorie cat mai buna pentru a face fata cerintelor diverse care le sunt solicitate in diferite tipuri de activitati, de la rezolvarea chestiunilor personale pana la sarcinile profesionale. "Discovery" ofera opt sfaturi utile care ne pot ajuta sa ne imbunatatim capacitatea de a memoria, scrie Adevarul.