​O bautura alcoolica poate preveni obezitatea si diabetul. Potrivit unui nou studiu prezentat la intalnirea anuala a American Chemical Society (ACS), zaharul natural derivat din agave, denumit agavins poate proteja impotriva diabetului de tip 2 si a obezitatii Cercetatorii din Mexic au facut teste pe soareci de laborator pe care i-au impartit in sapte grupuri. Soarecii dintr-un grup au primit apa plata, in timp ce rozatoarele din celelalte grupuri au primit apa cu aspartam, glucoza, fructoza, sucroza, sirop de agave sau agavins. Soarecii care au consumat agavins au aratat o reducere a aportului alimentar si a greutatii si o scadere a nivelului de glucoza din sange. Deoarece agavins actioneaza la fel ca fibrele alimentare si nu ridica nivelul de zahar din sange, cercetatorii cred ca ingredientul ar putea fi folosit ca agent de indulcire alternativa, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Nu va mai temeti de grasimile saturate! Untul si carnea, demonizate pe nedrept. Toate recomandarile din ultimii 40 de ani ale cardiologilor si nutritionistilor privind consumul de carne grasa, unt si branza sunt puse la indoiala de un nou studiu. Mai mult, vestitele suplimente cu Omega 3 sunt absolut inutile. Inlocuirea untului cu ulei de floarea-soarelui sau chiar de masline, a cascavalului cu migdale ori a carnii de porc cu somon este o masura total ineficienta pentru protectia cardiovasculara. Aceasta este concluzia neasteptata a celui mai nou studiu privind impactul grasimilor asupra sanatatii inimii si a vaselor de sange. Cercetarea publicata in revista de specialitate "Analele de medicina interna" este, de fapt, o metaanaliza, adica o revizuire a datelor prezentate in 72 de studii realizate de-a lungul timpului, care au cuprins nici mai mult, nici mai putin de 600.000 de participanti, anuntaAdevarul.

Infectia cu Chlamydia iti ameninta fertilitatea. Daca nu-ti faci controlul ginecologic in mod regulat poti fi infectata cu Chlamydia Trachomatis fara sa o stii. Chlamydia trachomatis este bacteria care se transmite cel mai frecvent prin contact sexual. Unul din motivele care o fac atat de raspandita este lipsa simptomelor la persoanele infectate. Odata descoperita, infectia se trateaza relativ usor. Problema este ca de foarte multe ori este descoperita prea tarziu, cand deja a produs complicatii. In stadii incipiente, infectia venerica cu Chlamydia nu prea da simptome. Atunci cand ele apar, se intampla la una-trei saptamani de la contactul sexual vinovat, dar adesea sunt atat de usoare incat cei bolnavi le trec cu vederea. Posibilele simptome sunt scurgerile vaginale de culoare galbuie, mancarimi si usturime in zona genitala, dispareunie (durere la contactul sexual), dureri la urinare, informeazaLibertatea.

E mit sau realitate ca trebuie sa bei cat mai multa apa ca sa slabesti? Un nutritionist american da peste cap tot ce se credea pana acum despre consumul de apa si slabit. Beth Kitchin, de la Universitatea din Alabama, spune ca nu consumul de apa este cheia pierderii in greutate. Este important ca fiecare persoana sa fie suficient hidratata, dar este inutil sa consume mai multa apa decat simte nevoia, crede ea. "Nu exista dovezi ca daca bei apa vei slabi mai usor, este unul din acele mituri foarte raspandite", a declarat Beth. Apa nu ajuta la arderea grasimilor si nici nu ofera senzatia de satietate, deci poate fi inlocuita si cu alte lichide pentru hidratare. La fel de bune sunt ceaiurile sau chiar cafeaua, care ajuta la retinerea de lichide in corp si impiedica deshidratarea, scrieDoctorulZilei.ro.

Sfaturi pentru un abdomen plat. Ai incercat fel si fel de diete si nici una nu te-a ajutat sa scapi de kilogramele in plus? Nu renunta! Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa fii in forma la inceputul acestei primaveri. Evita sa mananci la micul dejun croissante cu ciocolata si lapte. In schimb, opteaza pentru o omleta facuta din doua oua si un suc de fructe fara zahar. Totodata, mananca la o ora dupa ce te-ai trezit. Daca nu ai timp pentru a-ti prepara micul dejun, mananca un fruct si cateva alune. Nutritionistii recomanda sa faci sport in fiecare zi, cel putin 25 de minute. Poti sa alergi, sa faci genuflexiuni sau sa faci exercitii de respiratie, anuntaAdevarul.

Ficatul gras - ce inseamna si care e tratamentul. Ficatul gras - sau steatoza hepatica in termeni medicali - este o acumulare de grasime la nivelul ficatului. Afla mai multe despre simptome, cauze si tratamentul pentru ficat gras. Steatoza hepatica, cunoscuta mai bine sub numele de ficat gras, este o boala ce apare atunci cand ficatul nu poate procesa grasimile, iar acestea se aduna in tesutul hepatic. Se poate intampla la alcoolici, in acest caz fiind evidente cauzele, dar in ultimul timp apare tot mai des si la persoane care consuma alcool pusin sau deloc. In acest caz vorbim de ficat gras non-alcoolic. Sunt atat de multi factori implicati incat nu se cunosc exact cauzele. In forma cea mai simpla, cea de steatoza hepatica, boala nu provoca simptome, in general. Daca ele apar totusi, poate fi vorba de oboseala, dureri in partea dreapta a abdomenului, pierdere in greutate, informeazaLibertatea.