Cei care iubesc marea si navele si doresc sa duca o activitate la bordul unei ambarcatiuni indiferent din ce categorie face parte aceasta nava, in cazul nostru a vaselor de agrement, trebuie sa-si inceapa activitatea prin invatarea cuvintelor specifice jargonului marinaresc care definesc precis un loc, un obiect sau o actiune.

CopertaFoto: Hotnews

Asa cum se procedeaza in toate tarile cu flote puternice, cei care doresc sa conduca un iaht, pana sa ajunga la bordul ambarcatiunii sau al iahtului dorit, trebuie sa inceapa deslusirea notiunilor de baza in marinarie si in arta conducerii iahtului, urmand un curs teoretic de specialitate.

Cursul este cea mai simpla si mai usoara modalitate de a capata cunostinte, de a invata limbajul activitatilor de baza marinaresti, de cunoastere a cat mai multor fenomene ce se intalnesc in mod curent pe mare, precum si masurile de prevedere si siguranta ce se iau la bordul iahtului si cum trebuie sa se manevreze iahtul in anumite conditii si situatii.

La bordul iahtului trebuie sa se intre de la inceput ca intr-un mediu cunoscut, iar cursul teoretic are scopul de a introduce cursantul, iubitor de mare, in acest mediu inainte de a pasi pe puntea iahtului.

Iubitorilor de mare si de navigatie care sunt la inceput, acest ghid in imagini le ofera modalitatea de a interpreta si invata limbajul activitatilor marinaresti, de a cunoaste iahtul care ii va primi si proteja.

Tot acest ghid, prin imaginile lui, ofera cunostintele de baza pe care trebuie sa le posede cei care doresc sa devina "day skipper" pentru a manevra in siguranta iahturile cu vele si motor, constienti fiind de marea lor responsabilitate pe care si-o vor asuma odata cu obtinerea certificatului international de Competenta in conducerea iahtului.

Ghidul are la baza materiale din experienta scolilor de iahting din Marea Britanie, Franta, SUA, Italia si Romania.

  • "Conducerea iahtului pe mare si pe ape interioare", autor comandor (R) Marin Deboveanu, editura SeaFar Yachting