Utile: Cum ne ucide lent telefonul inteligent: cocoasa, respiratie grea si boli de inima; De ce apar pietrele la rinichi si care sunt semnele de alarma; Opt "alimente-otrava" pe care le mancam frecvent

de M.B.     HotNews.ro
Marţi, 1 aprilie 2014, 3:47 Revista Presei | Utile

Utile
Foto: Colaj foto
​De ce apar pietrele la rinichi si care sunt semnele de alarma. Litiaza renala (pietre la rinichi) este o afectiune cunoscuta inca din antchitate,operatia de extragere a pietrelor fiind cea mai veche interventie chirurgicala. Explicatia fiind durerea care insoteste colica renala este intr-atat de mare incat un tratament care sa o indeparteze era absolut necesar. Litiaza renali (calculi renali), una dintre cele mai frecvente boli, este o afectiune caracterizata prin prezenta si dezvoltarea calculilor( pietre rezultate din precipitarea sarurilor din organism) la nivelul rinichilor.Calculii renali pot ramane la nivelul rinichilor sau se pot deplasa, urmand drumul tractului urinar (rinichi, uretere, vezica urinara, uretra) si pot bloca traiectul urinii,respectiv stacnarea ei . Calculii renali se formeaza atunci cand se modifica balanta intre cantitatea de apa, saruri minerale si alte substante din urina, scrie DoctorulZilei.ro.

Cum ne ucide lent telefonul inteligent: cocoasa, respiratie grea si boli de inima. Odata cu strambarea coloanei din cauza posturii incorecte, suferim si de tulburari de respiratie si chiar de probleme cardiovasculare care ne scurteaza viata. Asociatia Chiropracticienilor Uniti din SUA avertizeaza ca postura incorecta este la fel de periculoasa ca obezitatea. De altfel, mai multe studii arata legatura dintre hipercifoza persoanelor in varsta si bolile pulmonare, dar si cu problemele cardiovasculare. Mai exact, un individ de peste 60 de ani cu o cocoasa mica are un risc de 1,44 ori mai mare de a muri inainte de vreme comparativ cu unul cu spatele drept, anunta Adevarul.

Simptome si tratament pentru chisturile ovariene. Chiar daca este in general o problema minora si trece de la sine, un chist ovarian se poate complica. Afla care sunt simptomele unui chist ovarian si cum se trateaza. Majoritatea femeilor au un chist ovarian cel putin o data in viata, fie ca o stiu, fie ca nu. Chistul arata ca un sac rotund pe suprafata ovarului si se formeaza dintr-un folicul ovarian care se dezvolta gresit. Din fericire, cele mai multe chisturi nu sunt periculoase si nici dureroase si dispar fara niciun tratament in cateva luni. Totusi situatia se complica uneori pentru ca un chist ovarian se poate rupe, provocand o hemoragie interna, informeaza Libertatea

Cat de periculoase sunt bauturile light. Femeile aflate la menopauza care consuma doua sau mai multe bauturi dietetice pe zi sunt mai predispuse in a dezvolta diabet, hipertensiune arteriala si de a avea un indice de masa corporala (IMC) mai mare, comparativ cu cele care consuma moderat sau nu consuma deloc astfel de produse. Potrivit unui nou studiu la care au participat 60.000 de femei, cu o medie de varsta de 62,8 ani, exista o legatura intre consumul de bauturi dietetice si numarul cazurilor de probleme cardiovasculare. Femeile care consuma doua sau mai multe bauturi dietetice pe zi prezinta cu 30% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord sau un accident vascular cerebral si cu 50% mai multe riscuri de a muri din cauza unei maladii cardiovasculare, in comparatie cu cele care consuma rar sau care nu consuma deloc astfel de bauturi, scrie DoctorulZilei.ro.

Opt "alimente-otrava" pe care le mancam frecvent. Atunci cand anumite alimente sunt tratate termic la temperaturi inalte, in compozitia lor se formeaza compusi periculosi. Este cazul binecunoscut al cartofilor prajiti, dar nu numai ei sunt pe lista neagra, avertizeaza specialistii. Sunt unele alimente care se gatesc mai bine si devin mai gustoase atunci cand sunt supuse unor procedee termice la temperaturi inalte. Acestea sunt printre cele mai periculoase, subliniaza Academia Nationala de Farmacie din Franta, citata de "Le Figaro". De vina pentru efectul nociv asupra sanatatii este o reactie chimica numita "glicarea proteinelor". Glicarea este o reactie in timpul careia moleculele de glucoza se fixeaza de proteine. O reactie chimica naturala, care se produce, de exemplu, in caz de hiperglicemie. La diabetici, masurarea glicemiei glicate (sau glicozilate - partea hemoglobinei care s-a fixat de zahar) reflecta nivelul zaharului in sange, o medie a ultimelor trei luni. Acest test permite diagnosticarea si monitorizarea diabetului zaharat, anunta Adevarul.

Afla de ce esti balonata dupa pranz! Abia ai terminat pranzul si deja te simti balonata? Afla de ce ti se intampla asta si cum poti evita balonarea pe parcursul intregii zile. In cazuri rare, balonarea este provocata de boli ale sistemului digestiv, de pilda sindromul colonului iritabil sau boala celiaca. Insa de cele mai multe ori, aceasta problema minora dar sacaitoare apare din cauza obiceiurilor alimentare gresite. Stim cu totii ca fasolea sau varza duc la balonare, dar sunt si alte cauze mai putin cunoscute. E vorba de mancarurile cu continut mare de amidon: paste, orez, cartofi, care atunci cand sunt incalzite sufera anumite modificari. Amidonul continut se transforma in amidon rezistent, care este mai greu de digerat si ajunge aproape intreg in colon, unde e consumat de bacterii. In urma acestui proces rezulta gaze care te fac sa te simti balonata, informeaza Libertatea.


Citeste mai multe despre   





















3930 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS



ESRI

Top 5 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri