Prea stresat ca sa faci sex? Iata cateva solutii eficiente. Multi oameni se refugiaza in alimente, bautura sau exercitii fizice ca sa scape de stres, dar sexul este una dintre cele mai bune metode de relaxare. Problema e ca stresul iti poate reduce pofta de amor. Intre munca, familie si treburile casnice, sexul poate ajunge pe utlimul loc. Chiar si atunci cand partenerii au timp de sex, de multe ori sunt atat de obositi si ingrijorati ca sexul este ultimul lucru care le vine in minte. Iata ce poti face ca sa scapi de stres si sa te bucuri de sex: Nu astepta pana la sfarsitul zilei sa faci sex, atunci cand esti epuizat. Ia in considerare sexul de dimineata sau la dus inainte sa pleci la munca. Suprindeti-va unul pe celalalt cu lucruri inedite. Daca va dati seama ca intr-o zi ati putea ajunge amandoi acasa mai repede de la munca, iar intreaga casa este la dispozitia voastra, nu va programati sa faceti curatenie sau cumparaturi. O partida de sex la lumina zilei ar putea fi exact ceea ce va trebuie. Deoarece oamenii fac sex mai rar ziua decat noapte, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Minunatele beneficii ale boabelor de mustar. Bobitele de mustar alb, care asezoneaza atat de savuros carnea de vita, si care dau un gust excelent marinatelor, fac deliciul gospodinelor de mai bine de 3000 de ani. Acum 3 milenii, mustarul era cultivat, cu sarg, in China. Gratie imparatului Carol cel Mare al Frantei, boabele albe ajung si in gradinile manastirilor din jurul Parisului. De aici, pana la mustarul de Dijon, nu mai era decat un pas... Savoarea lor e nepretuita in bucataria internationala. In afara de condiment in sosuri si tocanite, sunt folosite pentru a "indulci" anumite preparate acide, si au si efect conservant. Sunt benefice pentru sanatate: triptofanul, considerat "aminoacidul fericirii", se gaseste in cantitati importante in semintele de mustar. Marii bucatari au un truc, pentru a "scoate" ce e mai bun din semintele cu pricina: le prajesc, pe sec, in tigaie, timp de cateva zeci de secunde, inainte de a adauga carnea, legumele si alte ingrediente de baza, anuntaAdevarul.

Bauturi care te scapa de constipatie. Pentru tratamentul constipatiei, incearca aceste bauturi la indemana. Gasesti mai jos remedii pentru constipatia ocazionala, usoara, dar si pentru cazurile cronice sau mai grave. Stii deja ca o hidratare corecta este foarte importanta pentru un tranzit intestinal normal. Apa te ajuta sa previi constipatia, dar te ajuta si sa o tratezi daca este vorba de un caz usor. Bea un pahar mare de apa calduta dimineata, pe stomacul gol, pentru a-ti pune "in miscare" sistemul digestiv. Iaurtul este hranitor, sanatos, te ajuta sa te hidratezi si poate vindeca si constipatia daca alegi un iaurt cu probiotice. Acestea refac flora intestinala si sunt utile mai ales daca ai luat in ultima vreme antibiotice. O flora intestinala normala iti asigura si un tranzit sanatos. Daca ai probleme serioase cu constipatia sau diareea, poti incerca si un supliment alimentar cu probiotice. Mai gasesti probiotice in muraturi, kefir, varza acra, informeaza Libertatea.

Pericolul din farfurie. Ce alimente te pot aduce in soc anafilactic. Alergiile alimentare nu se manifesta la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Se pot manifesta la numerose alimente, dar in functile de specificul alimentar al unei tari pot domina unele sau altele. Cele mai frecvente la noi sunt alergiile la oua, soia, alune, arahide sau lapte. Cauzele apartiei acestor reactii tin de particularitatile sistemului imun al fiecarui individ in parte, precizeaza nutritionistul Corina Zugravu. "Alergia nu apare niciodata la primul contact cu componentul alimentar. Abia la al doilea, al treilea sau al cincelea contact individul poate dezvolta o alergie", adauga aceasta. Exista insa anumiti factori favorizanti, cum ar fi problemele digestive, "terenul alergic", adica alergii ale parintilor (indiferent de tipul acestora) sau intrarea in contact cu anumite alimente in perioada in care copilul este sugar. "In acesta perioada trebuie sa se faca o profilaxie a alergiilor si principala masura care ar trebui luata este introducerea cat mai tarzie a laptelui de vaca", explica Corina Zugravu, pentruDoctorulZilei.ro.

Oboseala inexplicabila: 4 cauze posibile. Te simti tot timpul obosit cu toate ca te odihnesti destul de bine noaptea? Iata cateva cauze posibile care te pot face sa te simti epuizat. Specialistii atrag atentia ca si deshidratarea moderata te poate face sa te simti epuizat atat fizic, cat si psihic. Daca nu te mai poti concentra si simti in permanenta nevoia de a te odihni, este posibil ca organismul tau sa fie deshidratat. Ori de cate ori te simti astfel bea un pahar, doua de apa, pentru a-ti ajuta organismul sa isi revina mai repede. Foarte multe medicamente dau somnolenta, asadar in cazul in care te simti obosit, ia in calcul si pastilele pe care le ei. In topul listei se afla antidepresivele si betablocantele folosite pentru tratarea migrenelor sau pentru scaderea presiunii arteriale, anuntaAdevarul.

Cauzele nodulilor la san. Cand auzi de noduli la san te gandesti automat la cancerul mamar. De fapt, majoritatea nodulilor nu sunt cancerosi, ci au alte cauze. Afla care sunt acestea! Daca primesti o lovitura in san, chiar si una putin dureroasa, pe care nu o bagi in seama, se pot rupe mici vase de sange, care formeaza un hematom - o punguta cu sange. La atingere, aceasta seamana cu un nodul. In urma unei lovituri te poti alege si cu o necroza a celulelor adipoase care alcatuiesc sanul, de asemenea cu forma de nodul, informeazaLibertatea.