Postul pe termen scurt e benefic pentru sanatate. Experimentul unui jurnalist. Oamenii de stiinta au descoperit ca perioadele scurte de post pot aduce beneficii sanatatii. Postul este bun si pentru persoanele supraponderale, cu conditia ca acestea sa fie supravegheate de medici. Cunoscutul jurnalist britanic de la BBC, Michael Mosley, care realizeaza emisiuni despre cum poti sa traiesti mai mult prin diverse retete, a realizat un experiment al carui personaj principal eeste chiar el. Jurnalistul tine post doua zile pe saptamana, scrie Gandul.

UtileFoto: Colaj foto

Ce pericole ascund privarea de somn si oboseala. Oboseala este unul dintre principalii factori care pot sa te aduca in stari incredibil de neplacute . Privarea de somn este si va continua sa fie un factor important in marea majoritate a accidentelor si dezastrelor (Sa nu uitam ca ceea ce s-a intamplat la Cernobal sau de deversarea masiva de titei de la Exxon Valdez). Oboseala cauzata de somnul insuficient este insa la fel de periculoasa zi de zi pe drumurile publice, ea actionand la fel ca in cazul starii de betie, fiind responsabila de multe accidente, unele dintre ele fatale, noteaza Romania Libera.

Unul dintre cele mai bune "medicamente" naturale impotriva hipertensiunii. Pepenele rosu reduce tensiunea arteriala in cazul persoanelor supraponderale si ar putea scade riscul de infarct, potrivit unui studiu recent. Cercetatorii au descoperit ca acest fruct poate face minuni pentru persoanele supraponderale, in reducerea tensiunii, chiar si cand acesea sunt expuse vremii reci, potrivit Doctorulzilei.ro.

Iaurtul, trucul tau pentru a arata bine. Ce zici de un secret de frumusete care se afla chiar... in bucataria ta? Cremos si cu un gust bun, iaurtul aduce beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru ingrijirea tenului. Acest produs lactat este un bun ingredient cosmetic, intrucat ingrijeste pielea si-i reda prospetimea, scrie Click.

De ce este periculos sa punem miere in bauturile fierbinti. Cea mai frecventa greseala pe care o facem atunci cand bem ceai sau cafea este ca introducem mierea in apa fierbinte. Ca sa isi pastreze calitatile, lichidul in care introducem mierea nu trebuie sa depaseasca temperatura de 40 de grade Celsius, aflam din Gandul.