Metoda revolutionara de tratare a cancerului de prostata. Extirparea pe cale chirurgicală a prostatei, urmată de administrarea unui cocteil de medicamente, ar putea revoluţiona tehnicile de tratare a pacienţilor diagnosticaţi cu cancer avansat al acestei glande. Pacienţii care fac această operaţie şi urmează un tratament medicamentos beneficiază de o dublare a şanselor de supravieţuire la 14 ani după diagnosticare, în comparaţie cu pacienţii care optează doar pentru tratamentul cu medicamente, afirmă autorii acestui studiu, realizat de cercetători din Marea Britanie şi Suedia. Dacă rezultatele studiului vor fi confirmate de o serie de teste viitoare, atunci tratarea cancerului de prostată în stare avansată ar putea fi “revoluţionată”, spun autorii studiului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Un simplu spray pentru nas ar putea vindeca toate formele de gripa. Un nou spray nazal impotriva gripei ar putea ajuta la protectia impotriva tuturor tulpinilor acestui virus, inclusiv celor care provoaca gripa aviara sau porcina, anunta cercetatorii scotieni. Cercetatorii scotieni sunt de parere ca sprayul nazal dezvoltat de ei poate combate tulpini rezistente ale gripei prin oprirea lor din dezvoltare inca din primele faze. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta descoperire poate fi folosita ca o "linie de aparare" impotriva virusului gripei chiar inainte ca un vaccin eficient sa fie creat, noteaza "Daily Mail". Sprayul nazal functioneaza prin "imbracarea" tractului respirator cu proteine pentru a preveni virusul gripei sa se ataseze de mucoasa. Virusul gripei este greu de combatut tocmai pentru ca poate evolua si poate "invata" rapid sa se protejeze impotriva medicamentelor. Totusi, specialistii considera ca acest nou spray poate rezolva problema deoarece nu are ca tinta virusul, ci protejarea tractului respirator de infectii, anuntaAdevarul.

De ce trebuie sa dormi fara lenjerie intima. Multi cercetatori sunt de acord ca trebuie sa dormim fara lenjerie pentru a lasa pielea sa respire. Vezi si alte motive, mai jos. Afla de ce trebuie sa dormi fara lenjerie intima. La culcare este recomandat sa nu porti lenjerie intima pentru ca pielea ta sa apuce sa se usuce dupa dus si sa respire. Mai ales daca obisnuiesti sa porti chiloti cu dantela sau tanga, zona intima are nevoie de o pauza de la frecare si iritatii. In plus, lipsa lenjeriei ajuta pielea sa se usuce, ceea ce te scapa de potentiale infectii, care se pot intinde pana la uretra si vezica urinara. In somn, corpul se reface, iar zona ta intima are nevoie de o pauza de la temperaturile crescute cauzate de prea multe haine, aglomeratie, transpiratie etc, informeazaUnica.ro.

Ce se poate intampla cand iti scade glicemia? Concentratiile scazute de zahar din sange ii fac pe partenerii de cuplu sa devina mai furiosi si cresc riscul de agresivitate, potrivit unui studiu american publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Potrivit acestui studiu, simpla senzatie de foame, care rezulta dintr-un nivel scazut de glucoza, poate fi un factor de tensiune in cupluri, poate duce la certuri si uneori chiar la violenta. Studiul a fost coordonat de Brad Bushman, psiholog la Universitatea de Stat din Ohio. Studiul, efectuat pe 107 cupluri casatorite, timp de 21 de zile, a aratat ca simpla masurare a glicemiei, la sfarsitul zilei, a permis prezicerea gradului de furie resimtit de participanti fata de partenerii lor de cuplu. Pentru a cuantifica acea furie, cercetatorii americani au oferit fiecarui participant o papusa voodoo, care il reprezenta pe partenerul de cuplu al acestuia, dar si 51 de ace cu gamalie, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce pericole te pândesc în noapte? 11 riscuri pentru sănătate ale sforăitului. Ai impresia despre sforăit că este doar un efect enervant şi jenant al somnului? Greşeşti! Oamenii care sforăie au un risc crescut de a suferi o moarte prematură. Sforăitul este asociat cu multe probleme de sănătate, de la boli de inimă până la depresie, avertizează specialiştii. Sforăitul este o tulburare de somn foarte serioasă care poate conduce la probleme grave de sănătate. Dacă şti că suferi de apnee în somn, sau dacă doar sforăi puternic noapte de noapte, trebuie să fii conştient şi de riscurile de sănătate la care te supui. „Huffington Post“ a realizat o listă cu 11 pericole pentru sănătate ale sforăitului. O analiză amănunţită a unui studiu despre somn a descoperit că intensitatea sforăitului era asociată cu riscul de ateroscleroză carotidiană, adică o îngustare a arterelor din gât cauzată de depozitele de grăsime, numite plăci ateromatoase. Rezultatul acestei îngustări a vaselor de sânge din gât este atacul vascular cerebral, anuntaAdevarul.