Imunitatea scazuta favorizeaza ciuperca piciorului. Cum o preveniti si cum o tratati. Recidiva in cazul infectiei cu fungi este foarte frecventa, chiar si in cazul in care tratamentul a fost corect administrat. Anumite plante intaresc rezistenta organismului in fata contaminarii Un dus facut fara a avea papuci din plastic dupa ce ai mers la bazin te poate pricopsi cu o ciuperca de piele pe cat de neplacuta, pe atat de dificil de tratat. Caldura si umezeala sunt medii ideale pentru dezvoltarea infectiilor cu fungi, astfel ca statul incaltat timp indelungat, folosirea sosetelor din material sintetic sau imprumutarea lucrurilor personale ale altcuiva pot fi tot atatea cauze ale aparitiei acestei boli de piele. Dermatologii sustin ca afectiunea este provocata in 60% din cazuri de ciuperca numita Tricophyton rubrum (un tip de fungi care infecteaza si unghiile), Tricophyton mentagrophytes interdigitale (stabilita intre degete) si Epidermophyton floccosum (determina caderea parului din zona afectata). "Organismul vine in contact cu ciuperca si se infecteaza. Aceasta incepe sa creasca la nivelul pielii, in stratul cutanat superior sau pe suprafata acestuia" explica Corina Zigu, medic dermatolog, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cele mai importante reguli pentru masa de Paste: ciorba de miel - periculoasa, drobul - prietenos. Odata cu primavara, alimentatia noastra devine mai sanatoasa, fie si doar pentru ca incep sa rasara multe legume care infrumuseteaza si dau gust bun mesei de sarbatoare. Ceapa verde, spanacul, usturoiul verde, patrunjelul, leusteanul, salata sau carnea frageda de miel pot da nastere unei mese extraordinare de Paste. Ca la orice masa de sarbatoare, si in cazul celei de Paste trebuie sa respectam cateva reguli pentru a nu cadea in pacatul exagerarii. De la stufat pana la ciorba de miel, de la friptura pana la drob, sau de la cozonac pana la pasca facuta cu branza dulce si stafide din belsug, Pastele poate fi o sarbatoare sanatoasa. Daca de Craciun porcul cel gras este vedeta cinei, de Paste mielul fraged si gatit corect impreuna cu toate verdeturile proaspat rasarite reprezinta intrarea in anotimpul sanatatii. Ca totdeauna in cazul unei diete sanatoase, cuvantul cheie este echilibru, anuntaAdevarul.

Ce spune limba despre sanatatea ta. Din cand in cand, scoate limba in oglinda ca sa vezi daca esti sanatoasa. Culoarea, textura si forma limbii iti pot spune ceva despre starea sanatatii tale. In cazul unui om sanatos, limba este umeda, destul de neteda si are o culoare roz uniforma. Orice schimbare ar putea fi semnul unei probleme, fie locala, fie generala. Din fericire, limba nu poate fi paroasa in adevaratul sens al cuvantului. Insa ea este acoperita cu niste formatiuni numite papile filiforme pe care in mod normal nu le observi. Dar daca acestea se lungesc prea mult, limba poate arata ca si cum ar fi acoperita cu par, informeazaUnica.ro.

In ce alimente se gaseste vitamina care protejeaza vasele de sange si intareste oasele? Vitamina K are functii extrem de importante in organismul uman. Cea mai cunoscuta este aceea de stimulare a coagularii sangelui, proces de insemnatate vitala pentru vindecarea ranilor. Dar dr. Marezs reaminteste si alte functii, mai putin cunoscute, dar dezvaluite de cercetari recente, ale unei forme intens bioactive a vitaminei, numita vitamina K2. Aceasta (care face parte dintr-un grup de substante numite menaquinone) ajuta la formarea oaselor, stimuland incorporarea calciului in tesutul osos. Osteocalcina, o proteina deosebit de importanta pentru formarea oaselor, are nevoie de prezenta vitaminei K2 naturala pentru a functiona normal. In cazul unei carente pe termen lung a vitaminei K2, tesutul osos devine mai putin rezistent, scrieDoctorulZilei.ro.

Sindroame ciudate: alexitimia sau orbirea emotionala. Exista copii si adulti care nu-si pot exprima sentimentele, gandurile sau trairile. Si acest lucru nu se intampla pentru ca nu vor, ci pentru ca nu stiu cum. Alexitimia este inabilitatea de a "vedea" emotiile, fie cele traite de tine, fie cele traite de altii. Termenul clinic pentru orbirea emotionala este "alexitimie", sindrom definit prin incapacitatea de a recunoaste emotiile, subtilitatile si manifestarile lor. Alexitimia inseamna imposibilitatea unei persoane de a pune in cuvinte propria experienta sau de a intelege caracterul complex al emotiilor altor persoane, noteaza "Scientific American", conformAdevarul.

Patru trucuri folositoare ca sa nu faci bataturi de la pantofi. Nu-i asa ca te simti grozav cand iti cumperi o pereche noua de pantofi? Partea cea mai neplacuta aici este ca, de cele mai multe ori, faci bataturi din cauza pantofilor noi. Iata cateva trucuri care sa te ajute in acest sens: Daca ti-ai luat pantofi noi si sunt prea stramti, deci stii ca iti vor cauza neplaceri, poarta-i inainte prin casa. Pune-ti in picioare o pereche de sosete mai groase, incalzite inainte cu fierul de calcat. Caldura va incalzi pielea pantofului si o va face sa se lase mai usor. De multe ori faci basici pentru ca picioarele tale transpira, iar pielea umeda se freaca de interiorul pantofului. Ca sa nu mai transpiri, pudreaza-ti picioarele cu amidon de porumb inainte sa te incalti, astfel nu vor mai transpira la fel de mult, informeazaLibertatea.