Semnele de alarma care anunta accidentul vascular cerebral. Romania este printre primele locuri in ceea ce priveste mortalitatea prin accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral (AVC) sau atacul cerebral apare cand o parte a creierului nu mai primeste cantitatea de sange necesara si si de oxigen, cauza putand fi ruperea sau blocarea unuia dintre vasele de sange ce aprovizioneaza creierul. Accidentele vasculare cerebrare se clasifica in: accidente vasculare ischemice: se produc atunci cand vasul de sange se blocheaza, de un cheag dezvoltat la nivelul unei artere ce iriga creierul, sau de un cheag care poate se migreze din orice parte a corpului. Este cel mai des intalnit; accidente vasculare hemoragice: se produc la ruperea unui vas de sange , sangele se acumuleaza si realizeaza compresia tesutului cerebrar din jur. Acest tip de accident cerebral este intalnit mai rar, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Metoda simpla de a scapa de amintirile neplacute: concentreaza-te pe detalii, nu pe sentimente. Oamenii de stiinta americani au realizat o strategie simpla si eficienta care poate ameliora impactul emotional al amintirilor dureroase: nu te mai concentra pe sentimentele de atunci, ci pe vreme, pe cum erai imbracat sau pe coafura unei prietene. Cercetatorii de la Institutul Beckman din cadrul Universitatii din Illinois, SUA, condusi de profesorul de psihologie Florin Dolcos, au reusit sa puna bazele unei terapii care va scadea impactul emotional pe care il au amintirile dureroase. Care este cea mai rea amintire pe care o ai? Cum te simti cand te gandesti la ea? Conform psihologilor, amintirea emotiilor din timpul unei experiente personale negative, cum ar fi cat de trist sau de rusinat erai atunci, poate conduce la disconfort emotional, mai ales cand te gandesti constant la asta, noteaza "Beckman Institute", anuntaAdevarul.

Ce spun ochii despre sanatatea ta. Poate ca sunt oglinda sufletului, poate ca nu sunt. Depinde daca stii sa citesti in ei. Dar in mod sigur ochii sunt o oglinda a sanatatii pentru ca anumite boli produc modificari in aspectul lor. Ochii, ca si urina sau unghiile, iti pot spune cum stai cu sanatatea daca urmaresti semnalele pe care ti le transmit. Ficatul, tiroida, inima sunt doar cateva dintre organele a caror sanatate se oglindeste in ochi. Exoftalmia, adica ochii "bulbucati", anunta o problema a tiroidei. Alaturi de scaderea in greutate, nervozitate, ciclu neregulat si un puls rapid, exoftalmia se numara printre simptomele hipertiroidiei, adica o tiroida prea activa, informeazaLibertatea.

Cea mai simpla metoda prin care scapi de kilogramele in plus acumulate de sarbatori. Sezonul de plaja se apropie, asa ca daca vrei sa arati perfect in costumul de baie, tot ce trebuie sa faci e sa mananci din farfuria potrivita. Mai exact, potrivit unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori germani si elvetieni, persoanele care consuma zilnic alimentele din farfurii de culoare rosie si beau lichide din recipiente de aceeasi culoare vor consuma cu pana la 40% mai putina hrana. Explicatia gasita de oamenii de stiinta e simpla: creierul asociaza aceasta culoare cu ideea de pericol, asa ca suntem pur si simplu tentati sa mancam mai putin. In urma studiului realizat s-a ajuns la concluzia ca vesela albastra sau alba, de exemplu, ne face sa mancam cu pana la 40%-44% mai mult, asa ca primul pas cand incepeti o cura de slabit ar trebui sa fie schimbarea culorilor din bucatarie. Asta inseamna ca inclusiv ambalajele sau casoletele folosite ar trebui sa fie rosii, pentru asigurarea succesului, scrieDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune remedii pentru aciditatea gastrica. Mai ales dupa excesele de Sarbatori, resimtim mai acut aciditatea gastrica si avem nevoie de ajutoare de nadejde ca sa reducem problemele digestive. Natura ofera o varietate de solutii pentru problemele digestive: sunt plante care combat hipersecretia acida, altele care calmeaza durerea si arsura epigastrica, reduc inflamatia si elimina senzatia de greata. Medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competente in apifitoterapie, ne ofera cateva remedii eficiente impotriva nesuferitei aciditati gastrice. "Florile de galbenele, patlagina, florile de salcam, de musetel, menta, troscotul, frunzele de papadie, coada-soricelului, tintaura si coada-racului - toate sunt utile persoanelor care sufera de hiperaciditate. Sunatoarea are un atu in plus: pe langa efectul cicatrizant, are si o actiune calmanta si antidepresiva", subliniaza dr. Constantina, conformAdevarul.ro.