​Calitatile nebanuite ale telinei: previne cancerul de colon si scade colesterolul. Datorita continutului bogat in vitamine, minerale si acizi organici, telina este un ideal tonic-stimulator al sistemului nervos, al memoriei si revitalizant general in perioadele de stres. Salatele crude si sucurile de telina sunt un mijloc ideal pentru pastrarea unui bun confort psihic. Componentele chimice din radacini si frunze sunt foarte variate, ceea ce explica atat valoarea alimentara, cat si terapeutica. Pe langa un continut mediu de apa (83%), se gasesc in radacini: zaharuri (5%), proteine, o mare bogatie de saruri minerale (potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod, etc), vitamine (A, B1, B2, B6, C), precum si un ulei eteric (bogat in apiol, bergapten si anhidrida sedanoica), care imprima mirosul si gustul caracteristic. Uleiul eteric din seminte reprezinta 2%. De la aceasta planta, in prepararea remediilor naturale, se folosesc frunzele, capatana si semintele, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Marijuana oboseste inima celor tineri. Efectele negative ale marijuanei s-ar putea sa fie mai mari decat se credea. Acum, un nou studiu a scos la iveala ca acest drog poate creste riscul de complicatii cardiovasculare si poate cauza chiar moartea, in special pentru consumatorii tineri sau de varsta mijlocie. Influenta negativa a marijuanei asupra creierului a fost deja stabilita, dar acum studiile spun ca exista repercusiuni si asupra inimii, noteaza "Medical News Today". Cercetatorii francezi, condusi de Emilie Jouanjus, medic la "Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse", Franta, spune ca in cadrul studiilor realizate de ei au descoperit ca multi consumatori tineri de marijuana au fost spitalizati ca rezultat al complicatiilor cardiovasculare. Pentru a investiga in amanunt aceasta situatie, echipa a analizat date obtinute de "Reteaua de Combatere a Adictiilor" din Franta intre 2006 si 2010, anuntaAdevarul.

Boli grave fara simptome evidente. Vezi pericolele invizibile!Unele boli sunt mai periculoase ca altele, pentru ca nu iti dau de stire ca ceva este in neregula cu sanatatea ta. Stiai ca exista boli grave fara simptome evidente? Vezi pericolele invizibile. Infectarea cu virusul imunodeficientei umane (HIV) nu are de obicei simptome. Desi unii din cei infectati sufera de stari asemanatoare cu cele gripale intre doua si patru saptamani de la infectare, acestea nu apar obligatoriu la oricine ia virusul. Desi simptomele apar tarziu sau deloc, o persoana infectata cu HIV poate transmite imediat virusul mai departe prin contact sexual neprotejat sau impartirea acelor pentru injectii, informeazaUnica.ro.

Riscul de artrita poate fi depistat cu ajutorul unui simplu test de sange. Un nou test de sange ar putea prezice riscul de aparitie a artritei, permitand astfel descoperirea unor tratamente pentru stadiile precoce ale bolii, inainte de producerea unor leziuni ireversibile, au anuntat cercetatorii din Marea Britanie. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Bristol spera ca noul test de sange va putea fi disponibil in urmatorii cinci ani. Acestia au identificat doi biomarkeri - sau indicatori din sange - care i-ar putea ajuta sa faca diferenta intre o persoana sanatoasa si o persoana cu osteoartrita, astfel incat medicii sa poata sti daca starea anumitor pacienti se va agrava. Osteoartrita, o cauza majora a dizabilitatii pentru persoanele in varsta, este cauzata de subtierea si distrugerea cartilajului, mai ales la nivelul incheieturilor, scrieDoctorulZilei.ro.

Cum scapi de insomnie. Daca nu reusesti sa adormi, nu apela imediat la somnifiere. Incearca mai intai sa scapi de tulburarile de somn cu ajutorul remediilor naturale. Cunoscuta si sub denumirea de iarba pisicii sau gusa porumbelului, valeriana este folosita in tratarea tulburarilor emotionale si a insomniilor. Poti sa folosesti planta sub forma de infuzie, pulbere sau tinctura. Tinctura de valeriana mareste perioada de somn si imbunatateste calitatea acestuia. Pune intr-un borcan cu filet 20 de linguri de pulbere de radacina de valeriana. Adauga 2 cani (500 ml) de alcool alimentar de 70 de grade. Inchide borcanul ermetic si lasa-l la macerat, timp de 2 saptamani, intr-un loc calduros. Filtreaza amestecul si pune-l in sticlute mici, inchise la culoare. Se administreaza seara, la ora 7, si apoi inainte de culcare, cate o lingurita de tinctura, diluata cu putina apa. Fa tratamentul timp de 6 saptamani, anuntaAdevarul.